Görüş Bildir
AB Liderler Zirvesi'nde Gündem 'Suriye ve Terörle Mücadele'
AB ülkelerinin liderleri, ağırlıklı olarak sığınmacı krizi, İngiltere'nin AB'deki geleceği, terörle mücadele ve Suriye konularını görüştü. Ayrıca zirvede Türkiye'ye göçmen krizinde oynayacağı rol için verilecek olan 3 milyar euro'nun bir milyarını, Avrupa Birliği bütçesinden karşılama kararı alındı.
Simidin Kahvaltıdaki Rolünü Arttırıp Ona Oscar Kazandıracak 13 Çıtır Tarif
Simidi sevmeyen yoktur. Her şehrin kendine özgü hali olan simit kimi zaman büyük kahvaltı sofralarına kimi zaman da sadece çayın yanına eşli edip durum ne olursa olsun bizi yalnız bırakmadığını kanıtlar.Kendisi ucuz tadı süper olan simidi aslında tariflerin içerisinde de kullanıp değişik şeyler yaratabiliriz.* Tariflerde simit yerine açma da kullanabilirsiniz.
Kendisine Alevli Işın Kılıcı Yapan Adam
Gerçek hayata uyarlanan film aletlerinden farklı olarak pekte masum gözükmeyen bir ışın kılıcı. Nedeni ise ışını alevden oluşması. Dokunduğu yeri yakan alevli ışın kılıcını yapan adamımız ise Thor'un savaş çekiciMjolnir ile insanları troll'lemesiyle tanıdığımız kişi.
Reklam
Sizi, Sizden Daha Çok Düşünen Biri Var: Netflix Çorapları
Netflix'in geliştirdiği bu çorap ile gönül rahatlığıyla dizi izlerken uyuyabilirsiniz. Dizi izlerken uyuyakalıp nerede kaldığınızı hatırlayamadığınız zamanlarda bu çorap size kaldığınız yeri gösterecek. Netflix çorabı vücudunuzu dinleyerek uykuya daldığınızı anlar ve diziyi ona göre durdurdu.
Reklam
CHP'li Erdem: ‘Erdoğan'dan Açıklamaları Nedeniyle Özür Bekliyorum’
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Russia Today'e verdiği demeç nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik, 'Sen nasıl olur da bu ülkeyi bu devleti, Suriye gibi, katil Esed'in, başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisi içinde barındırabilenlere, şahsım ve milletime yazıklar olsun diyorum' sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Erdem, açıklamasında, 'Erdoğan yalan söylediği yetmezmiş gibi bir de utanmadan partime talimat veriyor. Şahsıma saldıran diğer şahsiyetler dahil, tüm bunların hesabı yargıda sorulacaktır. Ama öncesinde Erdoğan'dan yaptığı açıklamalar nedeniyle özür bekliyorum' dedi.
Cizre’de Çatışma: 1 Asker Şehit
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 5'inci gününe giren çatışmalarda 1 asker şehit oldu. İlçede dün akşam saatlerinde başlayan silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar sürdü.
Türkiye Başika'da Ne Yapıyor?
Irak'ın Musul vilayetine yakın ve adı bundan önce pek bilinmeyen Başika, bir anda hem Türkiye'nin hem Irak'ın ve kısmen de dünyanın gündemine oturdu. Musul'a sadece 20 kilometre uzaktaki Başika’da Türkiye, Iraklı güçleri eğitiyor ve IŞİD'in elindeki Musul merkezinin bir gün tekrar Iraklıların eline geçmesi için hazırlık yapıldığını belirtiyordu. Peki Türkiye burada kimi eğitiyor? Bu eğitilenler ne yapıyor? Gazeteci Rengin Arslan'ın bu sorulara yanıt aradı... 
Reklam
Yumurta Üretim ve Satışında Yeni Dönem
Yumurtanın üretimi ve satışında yeni dönem başlıyor. 20 Aralık’tan sonra damgasız veya eski tarihli yumurta satılamayacak. Satana 10 bin lira ceza var. Ancak neredeyse kimse sürece hazır değil. Hatta üreticiler erteleme için bakanlıkla temasta...
Reklam
Yeşilçam'ı Tutkuyla Sevmemize Sebep 20 Unutulmaz Film Müziği
Yeşilçam filmlerini, repliklerini, karakterlerini bu kadar unutulmaz kılan, onları onca geçen zamana rağmen hâlâ tutkuyla sevmemize neden olan nasıl bir karışım ise şüphesiz onda film müziklerinin etkisi büyük. Yeşilçam'ı tutkuyla sevmemize sebep 20 unutulmaz film müziği.
Reklam
Altı Çocuğun Yanarak Can Verdiği Kuran Kursu 'Sözlü İzin'le Açılmış
Diyarbakır'ın Kulp'ta çıkan ve 6 çocuğun can verdiği yatılı erkek Kuran kursu yangınında inanılmaz ihmaller saptandı. Kursun, evrakları tamamlanmadan ve müftünün sözlü izniyle öğrenci aldığı, can veren çocuklardan birinin okul öğrencisi olduğu ve kursta bulunmaması gerektiği ortaya çıktı. Tek şüphelinin tutuksuz olduğu olayda ailelerden sadece biri şikayetçi görünüyor.
NASA’nın 3D Baskı ile Ürettiği Roket Motorunun İnanılmaz Performansı
NASA, son dönem teknolojisi olan 3D yazıcılardan esinlenerek, uzayda kullanılmak üzere 3D baskılı parçalardan oluşturulan roket motorları geliştiriyordu. Geçtiğimiz günlerde NASA, çalışmaları tamamlanan bu 3D baskılı roket motorunu test etmek için kolları sıvadı.Alabama’da bulunan NASA’nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi ekibi, çalışmayan roket motorunu ve birbirine bağlı 3D baskılı roket motor parçalarını test etti. Test çalışmaları sırasında 10 tonluk güçle yanan motor, 6 bin Fahrenheit derecesinin üzerinde bir sıcaklıkta yakıt harcadı ve -400 derece soğuklukta sıvı hidrojen pompaladı. Motor dakikada 90 bin devirle çalıştı.Bu test sonucunda, NASA’nın basın danışmanı Elizabeth Robertson, 3D baskılı roket motorunun inşa edilebileceğini ve çok amaçlı olarak kullanılabileceğini göstermiş olduklarını dile getirdi.NASA, testlerin başarılı olması durumunda astronotların ihtiyaç duyabilecekleri bazı parçaların hayat kurtarabileceğini ve 3D baskılı roket motoru ile çok daha iyi gelişmeler elde edileceğini öngörüyor. Şimdi sırada roket motorunun uzay ortamında test edilmesi var.
Reklam