Görüş Bildir
Haberler
Market Alışverişinde Kredi Kartıyla Taksit İmkânı Gündemde

Market Alışverişinde Kredi Kartıyla Taksit İmkânı Gündemde

ATKN
17.09.2016 - 20:24

Kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracaklarını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksitlendirmeye ilişkin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bu çalışmada hükümet olarak öncelikli amaçlarının, hem cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatacak bir düzenleme yapmak olduğunu dile getiren Tüfenkci, 'Özellikle iç piyasanın canlandırılması noktasında yerli ürünlerin teşviki de dikkate alınarak, ithalatımızı ve cari açığımızı artırmayacak şekilde kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar son aşamada.' diye konuştu.

'Daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir'

'Daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir'

Daha önce kredi kartıyla alışverişlerde bazı ürünler için çeşitli düzenlemeler yapıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, 'Örneğin daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir. Bunun gibi birtakım çalışmalar var. Mobilya konusunda, beyaz eşya yerli üretim noktasında bu sayı artırılabilir.' ifadesini kullandı.

Tüfenkci, çalışma kapsamına girecek ürünlerin, talep patlaması oluşturmayacak ve lüks tüketimi teşvik etmeyecek ürünler olduğunu söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
9
8
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cabbar Toynakbaş

Millet markete gidip bi et süt alıp 3 ay onun taksidini ödeyecek yani. Böyle bişeye ihtiyaç duyuluyosa çok yazık. Ekonomimiz iyi hülooğ diyen andavallar karı... Devamını Gör

onur olmaz

birde ustune o taksidi ödeyemez , gidanin yaninda faiz odemesi yapar. bu isten en cok bankaci karli cikar

Burak Can

ekonomi çırpınıyor. ne yapsın adamlar ..

Ali Kirman

Halk fakirleştirildi. Gıdaların fiyatı artıyor ama halkın alım gücü buna paralel artmak yerine tam tersi azalıyor. Üreticiler, ürünün fiyatını düşüremedikler... Devamını Gör