Görüş Bildir
Cizreli Minik Çocuk Teröre İsyan Etti!
Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde, minik kız çocuğunun terör örgütüne karşı isyanı sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Minik kızın dilinin döndüğünce, 'Duyuyor musunuz silah seslerini? Her yer bozuldu. Niye böyle yapıyorsunuz? Dışarı çıkıp top oynamak istiyoruz' diyerek teröre tepki göstermesi amatör kamera tarafından kaydedildi.
Reklam
Önceki Jenerasyon Konsollarının “Call of Duty” Çilesi Bitmiyor
Eğer hala Activision’ın önceki jenerasyon konsollarda Call of Duty: Black Ops III'ün “campaign mod”una yer vermemesinin saçma olduğunu düşünüyorsanız kötü haber: çıkan haberler hiç de bu. En son çıkan paket indirilebilir içerik ile ilgili yapılan açıklamada “Awakening” paketi önümüzdeki Şubat ayının başında PlayStation 4 için piyasaya sürülecek ve diğer yeni jenerasyon sistemler bunu takip edecekler.   Buna karşın kaçırdığımız nokta ise Activision’ın oyun konsollarını yenilemeyen kullanıcılarını geride bıraktığı. Sony tarafından yapılan resmi açıklamada PlayStation’un yeni harita paketlerini alacağı belirtilmiş ancak hangi nesil PlayStation’da olacağı açıklığa kavuşturulmamıştı.
Futbol Topu Şeklindeki Drone Şimdiye Kadar Geliştirilmiş En Güvenli Uçan Robot Olabilir
Mini helikopter şeklindeki ilk dronelar gökyüzünde ilk görülmeye başladıklarında tasarımları umulduğu kadar da havalı ve çağ ötesi değildi. Bugünlerde Belçika’dan küçük bir takım bunu bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen küçük bir drone ile değiştirmeyi hedefliyor. Bu küçük robotun adı Fleye ve tasarımcıları onu “geleceğin uçan robotu” olarak tanımlıyor.   Çapı sadece 23 santimetre ve yaklaşık olarak futbol topu büyüklüğünde olan Fleye’nin yalın dış görünüşü, tek kat korumalı pervanesi ile havada duruyormuş gibi görünmesi yerine, onu sanki görünmez bir yerçekimsiz bir alan oluşturarak havada asılı kaldığı izlenimini veriyor.
Reklam
LG, WebOS 3.0 ile Mobil Telefonlarla Akıllı Televizyonları Bağlayacak
2016 yılının teknolojik hedeflerine dair haberler Kore’den LG firmasından gelen açıklama ile başladı. LG akıllı televizyonlar için yakında güncellenmiş webOS 3.0 platformunu piyasaya sürecek.Platformun yeni araçları arasında üç yeni özellik bulunuyor: Geliştirilmiş Magic Remote, Magic Zoom ve Magic Mobile. Geliştirilmiş Magic Remote aracı DVR araçlarının kontrolüne olanak sağlıyor ve bu araçta aynı zamanda “güç” ve “menü” butonları bulunuyor. Magic Zoom, kullanıcılarına harfleri ve nesneleri, görüntü kalitesinde herhangi bir fark edilebilir bozulmaya neden olmadan büyütme imkânı sunuyor.Tüm bu yeniliklerin yanında en önemli güncelleme LG akıllı televizyon kullanıcılarına mobil telefonlarını televizyon ile bağlantı kurmasına imkân veren Magic Mobil uygulaması. Bir defa bağladıktan sonra, kullanıcılar mobil uygulamalarını direkt olarak televizyon ekranında görebilecekler. Güncellenmiş webOS aynı zamanda kullanıcının izleme alışkanlıklarını görüntüleyen ve buna göre yaklaşmakta olan programları haber veren Channel Advisor gibi başka özellikler de barındırıyor. Bir başka özellik de yayın ve dijital içerik görüntülemeyi birleştiren Channel Plus.
Sahte Koreli Film Yıldızı Çinlileri Fena Trolledi
Bu tip şakalar daha önce defalarca yapılmıştı, fakat Çin'de yapılmamıştı. Dünyanın neresinde olursanız olun yanınızda güzel bir kız, bir kaç fotoğrafçı ve vücut yapmış korumalarınız varsa insanlar sizin kim olduğunuzu sorgulamadan kesin ünlü biridir diye fotoğraf çekilip, imza isterseler. Bunu göstermek için Koreli bir grup Çin'deki bir alışveriş merkezinde kalabalığın arasına sanki ünlü biriymiş gibi girerek AVM'deki insanları trollediler.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Petrol fiyatları neden düşüyor? Amaç, Rusya ve İran’ı dize getirmek mi? Bu düşüşün Rusya’ya etkileri neler ve Rusya buna ne kadar dayanabilir? ABD'nin enerji politikasının bunlarla ilgisi ne? “2016 Rusya için iflas yılı olabilir” diyen finansal güvenlik stratejisti Selva Tor bu soruların yanıtlarını Al Jazeera için kaleme aldı.Petrol fiyatları Haziran 2014’ten bu yana düşüyor. 1 Haziran 2014’te 111,8 dolardan işlem gören Brent petrol 6 ay içinde yüzde 65 oranında değer yitirdi, Ocak 2015’te 46 dolara kadar geriledi. 4 Aralık’ta gerçekleşen OPEC toplantısı sonrası ise yeni bir şok dalgasına daha girildi ve petrol fiyatlarında radikal bir gerileme yaşandı. Bir hafta içinde ham petrol yüzde 12 değer kaybıyla 36,71 dolara, Brent petrol ise yüzde 20 oranında ucuzlayarak 37,93 dolara geriledi. Bu sabah itibarıyla ise ham petrol 34,4 dolar, Brent petrol 36,3 dolara gerileyerek yeni bir düşüş trendine girdi.“Rusya’nın diğer petrol ihracatçısı ülkelere göre direnç eşiği çok düşük. Zira Rusya petrol çıkarma maliyetleri açısından dünyadaki emsallerine göre çok daha zor durumda.”
Reklam
Kılıçdaroğlu: 'Eren Erdem'i Yedirmeyiz!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, 'Hükümet bir çıkış arıyor. Bir vekil arkadaşımıza acımasızca saldırdılar. Türkiye üzerinden kimyasal silahlar gönderildi diye Eren Erdem düşman ilan edildi. Herkes konuşuyor. Hiçbir milletvekilini kimseye yedirmeyiz.' dedi. Doğu'da yaşanan olaylarla alakalı da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'Doğu, Güneydoğu'daki manzaralara Suriye'yi hatırlatıyor bize. Teröre karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.' dedi.
Beşiktaş'tan Barcelona Açıklaması
Beşiktaş Kulübü, Vodefone Arena'nın açılış maçı için İspanya temsilcisi Barcelona ile yapılan görüşmelerde henüz bir anlaşmaya varılmadığını açıkladı.
Reklam
Reklam