Görüş Bildir
Galatasaray 0-3 Fenerbahçe
Voleybol Erkekler 1. Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, derbide Galatasaray HDI Sigorta'yı 3-0 yendi.Galatasaray taraftarının küfürlü tezahüratı nedeniyle hakem maçta iki kez uyarı yaptı.Fenerbahçe, bu sezon 7. galibiyetini elde ederken, Galatasaray HDI Sigorta 6. yenilgisini yaşadı.TRTSpor
Arda Turan En İyi 100 Futbolcu Listesinde
İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, 'Yılın En İyi 100 Futbolcusu' listesinde 78. sırada yer aldı. 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında milli maçlar haricinde forma giymeyen Arda Turan, geçen yıl 38. sırada yer aldığı listede bu yıl 78. sıraya geriledi.
Demirtaş Hakkında 'Halkı Suç İşlemeye Çağırmak' Suçlamasıyla Soruşturma
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Hatip Dicle, Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında Cuma günü Diyarbakır'da yaptıkları basın açıklamasında halkı suç işlemeye çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Reklam
Reklam
MİT: 'Tahşiyeciler'in Silahlı Yapıya Dönüştüğüne İlişkin Tespitimiz Yok
Aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin bulunduğu, 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı tahşiye grubuna yönelik kumpas kurulduğuna ilişkin açılan davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına MİT'in raporu ulaştı. MİT'ten gelen belgede, 'Radikal Tahşiye Grubu', 'El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu' veya 'Radikal Mehmet Doğan Grubu' adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair bir tespitin bulunmadığı belirtildi.
Reklam
Müze Ücretlerinde Yüzde 400'e Varan Artış
Yeni yılla birlikte geçerli olacak müze ve örenlerin giriş ücretine zam yapıldı. Antalya'da bazı yerlere 4 kata kadar zam yapıldığı dikkat çekti. Dünyaca ünlü Olympos'a giriş ise 5 TL'den 20 TL'ye yükseldi.
Yaz Okulu Protestosuna da TOMA'lı Müdahale
Kocaeli Üniversitesi’nde bütünleme sınavlarının kaldırılarak, yerine yaz okulu sisteminin getirilmek istenmesini protesto eden öğrencilere polis müdahale etti. Rektörlüğe yürüyen öğrenciler, TOMA ile su sıkılması üzerine dağıldı.
Bitlis'te 1 Asker, Şırnak'ta 1 Polis Şehit
Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit düşmesi ve 8 askerin de yaralanmasından sonra bölgede başlayan operasyonlarda 1 asker daha şehit düştü. Şırnak'ın Cizre İlçesinde ise geçen Perşembe günü teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Özel Hareket polisi 47 yaşındaki Atilla Güneş tedavi gördüğü GATA'da kurtarılamayarak şehit oldu. 
Reklam
2015'te Türkiye Gündeminde İz Bırakan 76 Olay
etiket
Sivil, asker, polis, yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan PKK ve IŞİD terörü, kadın cinayetleri ile katillere uygulanan indirimler, saldırıya uğrayan, tutuklanan gazeteciler, toplatılan dergiler, Rusya krizi, sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar 2015 Türkiye'sine damga vuran konuların başında yer aldı. Tansiyonun hiç düşmediği siyaset cephesinin gündeminde ise 5 ay arayla yapılan iki seçim ve koalisyon tartışmaları vardı.Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek olaylarla dolu 2015'te ülke gündemini meşgul eden başlıkları sizler için derledik...
Reklam
Sömestr Tatili Bir Ay mı Olacak?
etiket
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sömestr tatilini 15 günden bir aya çıkarmaya, yaz tatilini ise 3 aydan 2.5 aya düşürmeye hazırlandığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, böyle bir çalışmanın bulunmadığını söyledi.
BMW ve Nissan Çift Girişli Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonunu Tüm Amerika'ya Sundu
Bazı söylentilere göre, Tesla'nın Süperşarj istasyonu şirketin son kozu. Şirketin elektrikli otomobilini, evden uzaktayken hızlı bir şekilde şarj olacağı garantisiyle satın alabilirsiniz. Fakat BMW ve Nissan, bu rekabet avantajını karşılıksız bırakmıyor. Amerika'nın 12 eyaletinde çıkardıkları çift girişli hızlı dolan 120 Elektrikli Otomobil şarj istasyonu (hem CHAdeMO hem de CCS) yarım saatten kısa bir sürede %80e kadar dolum sağlıyor. İstasyonlara şu andan itibaren kullanılabiliyor ve şirketlerin şahsi mobil uygulamalarında bulunabiliyor. Yani İki şirket, hızlı şarj istasyonlarıyla Tesla'ya karşı atağa geçmiş durumda.İki şirketin birlikte çalışmasının tabii ki asıl amacı i3 ve Leaf'in satışlarının artması, fakat iki şirket de bu takımlaşmanın Elektrikli Otomobil endüstrisine de yararlı olacağının farkında. Şu an, çoğu ortak şarj istasyon hala yavaş dolduran türden ve eve gitmeye sabırsızsanız pek işinize yaramıyor. Evrensel düzeyde az sayıda bile olsa hızlı dolum yapan istasyonlardan olması, müşterinin Elektrikli Otomobil sahibi olmanın güçlüklerinden korkmasını önler ve kişiye bu çevresel-mali avantajlar sağlar.
Reklam