Görüş Bildir
Haberler
Nazilerin, Ölmek Üzere Olan Askerleri Canlandırmak İçin Kullandığı Madde: Pervitin

etiket Nazilerin, Ölmek Üzere Olan Askerleri Canlandırmak İçin Kullandığı Madde: Pervitin

Altay Şengür
16.12.2015 - 19:02 Son Güncelleme: 26.09.2016 - 13:51

II. Dünya Savaşı'nın en önemli aktörlerinden Almanya ile alakalı iddialar da bitmiyor, ilginçlikler de. 

Adolf Hitler ile alakalı ortaya atılan son iddia ise, savaşan askerlere verdiği madde olan Pervitin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Askerlere uyuşturucu veriliyor.

Askerlere uyuşturucu veriliyor.
www.habertimes.com

Nazi döneminde kullanılan ilaçlara dair yapılan araştırma sonucunda, daha uzun süre savaşmalarına yardımcı olması için askerlere birtakım haplar verildiği belirlendi. Alman ordusunun, savaş dönemindeki ilaç seçimi, metamfetaminden üretilen Pervitin adlı haptı. 1941’de başlayan Sovyetler Birliği’ne saldırı sırasında yüz binlerce askerin bu haplara bağımlı hale geldiği belirtiliyor.

Toplamda 200milyon Pervitin dağıtılmış.

Toplamda 200milyon Pervitin dağıtılmış.
www.habertimes.com

Alman ordusu kayıtları, 1939 ve 1945 arasında askerlere yaklaşık 200 milyon Pervitin hapı dağıtıldığını ortaya koyuyor. Alman Doktorlar Birliği’nin araştırması, Nazilerin, cephedeki askerler için, toplama kamplarında mahkumlar üzerinde test edilmiş olan, kokain temelli uyarıcı geliştirdiğini ortaya koydu. 

Kriminoloji uzmanı ve Nazilerin uyuşturucu kullanımına dair bir kitap yazmış olan Wolf Kemper, “Bu, Hitler’in çok uzun süre önce kaybettiği bir savaşı kazanmak amacıyla kullandığı son gizli silahıydı” diyor.

Amaç, askerleri birer robota dönüştürmek.

Amaç, askerleri birer robota dönüştürmek.
www.habertimes.com

D-IX kod adlı ilacın Berlin’in kuzeyindeki Sachsenhausen toplama kampındaki mahkumlar üzerinde test edildiği belirtiliyor. İlaç verilen mahkumların sırtlarında 20 kilogram yükle, dinlenmeden 100 kilometreden fazla yürüyebildiği kaydediliyor. 

Planlanan, tüm askerlere bu ilacı vermekti. Bir farmakolojist, “Amaç, sıradan askerleri, denizcileri ve havacıları süper kapasiteye sahip robotlara dönüştürmekti” diyor.

Askerler, -30 derece soğuğa dahi dayanıklı hale gelmiş.

Askerler, -30 derece soğuğa dahi dayanıklı hale gelmiş.
www.habertimes.com

Tıbbi yetkililer, planın olumsuz yanının ise, çok sayıda askerin çaresizce bu ilaçlara bağımlı hale gelmesi olduğunu belirtiyor. Berlin Askeri Tıp Akademisi’nden doktor Otto Ranke, Pervitin planının arkasındaki isimdi. İlacın kullanıcılarda özgüveni ve kendini farkındalığı artırdığını bulmuştu. 

Savaşın en kanlı olduğu doğu cephesinde çok sayıda asker bu ilacı kullandı. Ocak 1942’de 500 askerden oluşan bir grup, -30 derece sıcaklıkta Kızıl Ordu tarafından kuşatıldı.

Ölmeye yakın askerleri yeniden canlandırdı.

Ölmeye yakın askerleri yeniden canlandırdı.
www.habertimes.com

Doktor, Pervitin verme kararını kayıtlarında şöyle anlatmış: “Kar içinde ölmek üzere yere yığılmaya başladıklarında onlara Pervitin vermeye karar verdim. Bir buçuk saat sonra eş zamanlı olarak daha iyi hissettiklerini bildirmeye başladılar. Yeniden yürüyüşe geçtiler, daha ayık hale geldiler, canlandılar.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölüm saçan Nazi Deneyleri.

Ölüm saçan Nazi Deneyleri.
www.habertimes.com

Toplama kamplarındaki mahkumlar, savaşı askerler için daha az riskli hale getirmeyi amaçlayan Nazi doktorlarının korkunç deneylerinin kurbanı oldu. Dachau ölüm kampında, denize inen pilotların uçuş kıyafetlerini soğuğa daha dayanıklı kılmak için yapılan deneylerde yüzlerce kişi buzlu su tanklarının içinde öldü. 

Avusturya’da Mauthausen’de mahkumlar, fosfor bombası yaralanmalarını tedavi deneyleri sırasında korkunç kimyasal deneylere maruz kaldı. Nazi doktorları bazı mahkumları adeta kobay olarak kullanırken, anesteziye bile gerek duymadı.

ÖNEMLİ UYARI:

ÖNEMLİ UYARI:

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1150
299
261
133
109
58
50