Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı'dan Topkapı Sarayı Açıklaması: 'Ciddi Bir Restorasyon Gerek, Bütçe Yetersiz'

İlber Ortaylı'dan Topkapı Sarayı Açıklaması: 'Ciddi Bir Restorasyon Gerek, Bütçe Yetersiz'

ATKN
26.09.2016 - 16:33

Topkapı Sarayı'nda hazinenin sergilendiği Fatih Köşkü'nün çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun ortaya çıkmasının ardından konuyla ilgili konuşan eski Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, bakanlığın bütçesinin 'fevkalade yetersiz' olduğunu söyledi ve ekledi: 'Topkapı çok yük Bakanlığa. Bir şey yapılamıyor. Temel bir restorasyon; adam akıllı ciddi bir restorasyon lazım.' Ortaylı, 'güney duvarının da ciddi tehlike altında olduğunu' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. İlber Ortaylı, MEF Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, ilk dersi ve oryantasyon programına katıldı. 

Törenin ardından Topkapı Sarayı Müzesi'nin çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun ortaya çıkması ile ilgili Doğan Haber Ajansı'na konuşan Ortaylı, 'İfade edilen gerçek, çok uzun zamandır biliniyor' dedi ve şöyle konuştu:

'Maalesef para toparlanamıyor, rapora dökülmesi 10 yılı geçti'

'Maalesef para toparlanamıyor, rapora dökülmesi 10 yılı geçti'

'Rasathane müdürümüz Mustafa Erbik ve Celal Şengör; uluslararası otorite bu konuda, kendilerinin raporları var, Marmara'ya bakan duvarlar için. Maalesef para toparlanamıyor. Bakanlığımızın bütçesi fevkalade yetersiz. Ya bir şekilde el atılır, kampanya açılır, veyahut Milli Saraylar gibi bir kuruluşa kapanır. Topkapı çok yük bakanlığa. Bu açık yani ve bir şey yapılamıyor. 

Temel bir restorasyon; ciddi bir restorasyon lazım. Bunu söylemek lazım. Bu biliniyor. Bunu hep ifade ettik. 10 yılı geçti bunun rapora dökülmesi.'

'Topkapı'nın geneli için bir tehlike var mı?' sorusuna Ortaylı, 'Hayır ama güney duvarı ciddi tehlike altında. O açık' yanıtını verdi.

Topkapı Sarayı'nda hazinenin sergilendiği Fatih Köşkü'nde İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu'nun izniyle yapılan incelemelerde kol girecek büyüklükteki yarıklar oluştuğu ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
40
36
11
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Ugur Oktar

BÜTÇE DİYANETTE KNK UÇAN ARABA ALACAKLAR

Ankhe

Olsun, Ak Sarayımız var.

Ewok The Hutt

Sahip çıkmazlar, işlerine gelince tarihimizle övünürler.