Görüş Bildir
Curry: "Uzatmayacağım, En İyi Benim"
2015-16 sezonunun çeyreğinin bittiği şu günlerde dünyanın en iyi basketbol oyuncusu kim sorusuna verilebilecek cevaplardan birkaçı bunlar olabilir. Ama en yaygın cevap, takımını geçen sezon şampiyonluğa ulaştıran ve NBA tarihinin en iyi başlangıcını yapmasında lider rolde olan isim Stephen Curry olacaktır.
En Gerçekçi Halleriyle 18 Mutlu Aile Tablosu
Aynı zamanda bir anne olan Aile fotoğrafçısı Danielle Guenther, ebeveyn olmanın zorluklarını çok iyi biliyor.Çocuklarıyla yaşadığı yorucu saatlerden bile zevk almasını bilen fotoğrafçı arada çocuklarıyla mükemmel anlar geçirmeyi de ihmal etmiyor. Fakat onu diğer aile fotoğrafçılarından ayıran özellik, çektiği “mutlu aile” fotoğraflarının öncesi, esnası ve sonrasında o ailenin yaşadığı her şeyi çok iyi anlayabilmesi.Çocuklar binbir çabayla bir araya getirilir, susturulur, resimde olmaları gereken yere oturtulur. Çekimler sık sık bir çocuğun ağlamasıyla ya da diğerinin kaçmasıyla kesilir. Ortaya çıkan sonuçsa nadiren o ailenin gerçekten içinde bulunduğu anı yansıtır.
Çince Öğrenmek Bu İllüstrasyonlar ile Artık O Kadar da Zor Değil!
Biliyorsunuz ki Çince günümüzde en zor öğrenilen dillerin başında geliyor. İyi eğitim almış bir Çinli 5-7 bin arasında karakter bilirken Çince bir gazete okuyabilmek için en az 3.000 karakter öğrenilmelidir. Londra'da yaşayan girişimci yazar ShaoLan Hsueh bu zor dili kolayca öğretebilmek adına güzel bir projeye imza atmış. Yazar, bir şeyi çabuk öğrenmenin en kolay yollarından biri olan hikayeleştirme veya bir şeylere benzetme yoluyla Çince öğretiyor. Bu yöntem hafıza teknikleriyle İngilizce öğreten setlere bir nevi benzer nitelikte ve öğrenme yolunda iyi sonuçlar vereceği tahmin edilebiliyor. Bana aşağıdaki örnekler yetmez derseniz devamı burada.
2015 Yılından İçinizi Isıtacak 30 Umut Dolu Kare
etiket
Bu yıl yaşanan kötü olaylar, rahatsız edici pek çok görüntü ile karşılaşmamıza sebep oldu... Biraz da moral verici fotoğraflara bakmaya ne dersiniz? Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışan gönüllülerden, sevgi ve merhamet mesajlarına, işte 2015'in kameralara takılmış umut dolu anları...
Reklam
3. Havalimanı Kulesi Lale Figüründe Olacak
İstanbul Yeni Havalimanı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması' sonuçlandı. Yarışmayı 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı.
FIFA'da Devrim Gerçekleşiyor
FIFA Genel Kurulu, 26 Şubat’ta yeni başkanını seçecek, reform paketini ve bunlara bağlı olarak statü değişikliklerini oylayacak.
Reklam
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Emekli Oluyor
Edirne'da yaş haddinden bugün görev süresi dolarak emekliye ayrılacak olan Vali Dursun Ali Şahin’e Edirne Belediye Başkanlığı bandosu Plevne marşı ile veda etti. Valilik bahçesine gelen bando takımını odasın balkona çıkarak dinleyen Şahin, 'Şehre ilk geldiğimde sizin tarafınızdan karşılanmıştım. Çaldığınız Plevne marşı hepimiz gibi beni de çok duygulandıran çok sevdiğim bir marş' dedi.
Komple Camdan Yapsaydınız Bari Diyeceğiniz Işık Almaya Doyamayan 30 Ev
etiket
Bizim oturduğumuz evlerde camlar standarttır. Öyle kocaman, yerden tavana kadar uzanan camları ancak saraylarda görmek mümkün. Ancak bu devasa pencereleri evlerinde kullanmayı tercih eden insanlar da var. Evleri günün 24 saati ışığa doyuyor, hal böyle olunca da o eve doktorun girmesi mümkün olmuyor. Esprimizi de yaptığımıza göre gelin şu ışık yumaklarına kısa bir göz atalım.
Ankara Merkezli 23 İlde 'Usulsüz Dinleme' Operasyonu
Usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara merkezli 23 ilde operasyon başlatıldı. Siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da olduğu 432 kişiyi usûlsüz dinledikleri iddiasıyla hakkında gözaltı kararı olan 46 şüpheli bulunuyor. 
Reklam
Güneş Sistemi Planı, Ulu Camii'nin Minberinde Çıktı
etiket
Bursa Ulu Camii, mimarisi ve tarihin dokusu kadar minberine gizlenmiş sırlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Günümüzden tam 230 yıl önce inşa edilen, Bursa Ulu Cami’nin minberinde, güneş sisteminin planının kazılı olduğu tespit edildi. Tahminler, Osmanlı'nın ilk şeyhülislamı büyük İslam alimi Molla Fenari'nin ustaya sistemi tarif ettiği yönünde.
Sporun Manşetleri | 25 Aralık 2015
Spor gazetelerinin manşetlerinde ve gazetelerin spor sayfalarında bugün hangi haberler var? Spor manşetlerine 1 dakikada göz atın. İşte sporun gündemi…
Reklam
'Schengen Mutabakatı Sağlandı'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, vize konusunda AB ile mutabakat sağlandığını belirterek, 'İnşallah bu yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz olarak girebilecekler' diye konuştu.
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Reklam