Görüş Bildir
Eski Rektör Laçiner'e 'Paralel Devlet' Gözaltısı
Çanakkale'de, 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu kapsamında aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Spotify Telif Sorunlarını Bitirmeye Hazırlanıyor
Online müzik servisleri en çok telif konusunda sorun yaşıyor. Hatta bu sorun nedeniyle birçok sanatçı da Spotify gibi servislere daha çekimser yaklaşabiliyor. Sorunun farkında olan ve çözmeyi amaçlayan Spotify, yayınladığı blog gönderisi ile telif sorunlarının çözümü için adım atacaklarını duyurdu.
Final Provasının Galibi Warriors
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de geçen sezonun finalistleri Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers karşı karşıya geldi. ORACLE Arena'da oynanan Christmas özel maçında ev sahibi Warriors, 89-83'lük skorla kazandı.
Günlerdir Açıklama Yok: Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Patlama Örtbas mı Ediliyor?
Olayın üzerinden 48 saatten fazla bir zaman geçmesine rağmen, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan saldırıyla ilgili olarak, devlet tarafından henüz kamuoyunu bilgilendirici herhangi bir açıklama yapılmadı. Görgü tanıkları, havalimanı personeline çeşitli firmalar tarafından yapılan açıklamalar ve konunun uzmanlarının açıklamaları silahlı saldırı olduğunu neredeyse kesinleştiriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden “Olay yerinden, gelen bilgi notuna göre açıklama yapacağız” denirken, Emniyet Basın Büro’sundan ise, “Muhtemelen bir açıklama olmaz, olayın meydana geldiği yer havalimanı. İş nazik, Uluslararası bir boyutu var” denildi.
Reklam
Şili'de Zafer Öğrencilerin
Güney Amerika ülkelerinden Şili'de kongre, öğrencilere parasız üniversite imkanı sunan yasayı onayladı. Kongrenin alt ve üst kanatları tarafından onaylanan yasa, ülke genelinde devlet üniversitelerinde öğrenim gören 200 bin öğrenciyi etkileyecek. Özel üniversitelerde okuyan öğrenciler de yasadan kısmen yararlanabilecek.
Reklam
Soma Davasında 2 Sanığa Tahliye
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasında tahliye kararı çıktı. Vardiya amirleri Hilmi Kazık ile Yasin Kurnaz tahliye edildi. Karara isyan eden madenci yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi.
Arap Birliği'ne Başika Yanıtı
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Başika'daki Türk askeri danışmanları korumak için bölgeye asker göndermesini kınayan Arap Birliği'ne yanıt verdi. Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, 'Arap Ligi’nin açıklaması, maalesef, DEAŞ’ın bölgemize tehdidinin boyutlarını, bu tehdit karşısında ülkemizin özverili ve kararlı çabalarını kavrayamadığını ortaya koymaktadır' dedi.
Volkan Demirel ve Nani Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı
Fenerbahçeli futbolcular Volkan Demirel ve Luis Nani, NTV Spor'da yayınlanan Rıdvan Dilmen'le Adil Oyun programının konuğu oldu. İkili Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Volkan Demirel, '2008 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Manchester City ve Milan'dan teklif aldığını fakat ben Fenerbahçe'de kalmak istedim' dedi.
Reklam
Dünya Yeni Yıla 7,4 Milyar Kişiyle Girecek
Takvimler 1 Ocak 2016 tarihini gösterdiğinde dünya nüfusu 7 milyar 400 milyona yaklaşacak. 2050’ye kadar tüm nüfus içinde Asyalı ve Avrupalıların oranının azalacağı düşünülüyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nin 30 Yıllık Dergisi İçin Kapatma Kararı Alındı
Cumhuriyet Gazetesi, en çok sevilen yayınlarından biri olan Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji Dergisi'ni kapatma kararı aldı. Derginin yayın yönetmeni Orhan Bursalı sosyal medya hesabından 30 yıldır çıkan derginin yayınına son verildiğini 'Biraz önce bildirildi, yönetim Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji dergisini kapattı. Bu Cuma son sayıyı, 1501'i anı olarak saklarsınız' ifadeleriyle duyurdu.
Reklam
İslam Ordusu Lideri, Şam'da Öldürüldü
Suriye'de hükümete karşı savaşan en büyük silahlı örgütlerden İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş'un, Şam'da düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğü bildirildi.
Reklam
Sıra Dışı İnsanlardan Muhteşem 2015 Kış Performansları
Başrolunde harika insanların olduğu ve karda yapılan inanılmaz keyifli anları yaşamaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise sizi sıra dışı insanların olduğu ve içinde snowboard, kayak, buz pateni, wingsuit ve daha bir çok kış aktivitesini görebileceğiniz video ile baş başa bırakıyorum. Keyifli seyirler... 🏂 🏂
Fenerbahçe, Fenerium'u Halka Açıyor
Fenerbahçe Kulübü'nün lisanslı ürünlerinin üretim ve satışı için 2000 yılında kurulan ve bugün itibariyle Türkiye'nin dört bir yanında 101 mağazaya ulaşan Fenerium halka açılıyor.
Tesla Model X Eğlenceli Işık Gösterisi ile Yeni Yıla Hazır!
Yurtdışında birçok şirket ve kuruluş Noel tatiline girdi. Çoğu teknoloji firması gibi Tesla da Noel’i özel bir videoyla kutladı. ABD’li şirket, SUV modeli Model X eşliğinde eğlenceli bir ışık gösterisine imza attı.Kırmızının hakim olduğu karanlık bir garaja alınan üç adet Tesla Model X, hareketli bir Noel müziği eşliğinde LED farlarıyla ritim tuttu. Eğlenceye farlardan sonra otomobillerin kelebek gibi açılan kapıları da dahil oluyor ve ortaya seyir zevki yüksek bir video çıkıyor. Tesla’nın paylaştığı Noel videosunu hemen yukarıdan izleyebilir, Model X hakkında daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.LOG
Reklam