Görüş Bildir
LED Işıklı Bu Akvaryum ile Artık Evlerde Denizanası Beslemek Mümkün!
Evinizde içi denizanası dolu bir tank bulundurmak ister miydiniz? 2011'den beri denizanası akvaryumları satan Floridalı şirket Jellyfish Art, başarılı bir LED tank hazırladı. 330 dolar karşılığında alacağınız bu tankı kendiniz kuruyorsunuz; ertesi gün ise postayla denizanalarınız geliyor.Bazı kişiler, denizanaları için yeterli yer olup olmadığından endişe ediyor; ancak denizanalarında geleneksel merkezi bir sinir sistemi yok. Yani okyanusta ya da akvaryumda olup olmadıklarını anlayamıyorlar. Eğer sıradan bir balık akvaryumunda olduğu gibi filtreye yakın olurlarsa ezilip parçalanabilirler. Jellyfish Art ekibinin söylediğine göre denizanalarının %90'ı su ve oldukça hassaslar. Bu yüzden tanktaki su akışı geniş bir alana yayılmış ve hafif bir şekilde akıyor.
2015'te Ortaya Çıkan Bu Sayılar İçin Takipçilerimize Çok Teşekkür Ediyoruz!
-Onedio’da 2015 yılında 40 bin içerik üretildi ve yayına alındı.-Bu içerikler o kadar sevildi ki 2 buçuk milyar sayfa gösterimine ulaştı.-800 milyon kez ziyaret edilen sayfalarımızda okuyucularımız 70 milyon saat harcarken, 3 buçuk milyar soru cevaplayarak “ne kadar da test aşığı bir okuyucu” dedirtti.-Onedio Yemek, listeli içerik ve kinetic olarak ürettiğimiz videolarımız 200 milyonu aşkın kere izlendi ve,-Paylaşmayı seven okuyucularımız Onedio içeriklerini tam 25 milyon kez paylaştı.-Anında tepki vermenizi sağlayan emoji reaction’ları ile 500 bin okuyucumuz 'budur!' derken, 2 buçuk milyon kişi 'alkışlarla!' dedi.
Kardeş Sevgisinin Bir Başka Olduğunu Ortaya Koyan İçinizi Isıtacak 19 Kare
Sadece bir kardeşe sahip olacak kadar şanslı olanlarımız, kardeşler arasındaki sevgi-nefret ilişkisini anlayabilirler. Bu ilişki, sırları paylaşmaktan tutun da uzaktan kumanda için kavga etmeye kadar pek çok şeyi barındırır. Kardeşlik sevgiden daha fazlasıdır; aynı zamanda birlikte pek çok şeyin mücadelesini verdiğimiz bir ortaklıktır...Hayattaki en büyük şanslardan birine sahip olan herkesin içini ısıtacak kareler karşınızda.
Reklam
Kaliforniya Tarihinin En Büyük Doğal Gaz Kaçağı Sorunuyla Boğuşuyor
ABD'nin en kalabalık eyaletinde zaten mevcut olan hava kirliliğine tarihin en büyük doğalgaz sızıntısı da dahil oldu. Sızıntı için daha önceleri önlem alındı ancak yeterli olmadı. Yerin çok derinlerinden, 2.5 km altından gelen doğalgaz sızıntısı için daha önce sıvı pompalanarak kapatılmak istendi ancak başarısız olundu. Geniş bir ekip kuran yetkililer şimdi ise sızıntının ana kaynağına inmeyi düşünüyor, çünkü böyle devam ederse büyük bir sorunla karşı kaşıya kalabilirler. Saatte 50 tona yakın doğalgaz çıkışına neden olan yer ileride büyük sorunlara yol açabileceği düşünülüyor. Bunun için de yetkiler sızıntının biraz uzağından, herhangi bir tehlike yaratmayacak yerden, yerin 2.5 km altına inmeye çalışacaklar. Bu arada doğalgaz sızıntısı çıplak gözle görülemiyor, video da kaydedilen görüntüler özel görüntüleme teknikleri ile kaydedildi.
Reklam
Reklam
Eşsiz Güzelliğiyle 2015 Yılına Gelin Bir de Uzaydan Bakalım!
2015 yılı boyunca Uluslararası Uzay İstasyonundan bir çok çarpıcı görüntü geldi. Astronotlar, gezegenimizin kuş bakışı görünümünü eşsiz çekimler eşliğinde bizlere sundular. Kuzey ışıklarından New York'un güzelliğine kadar bir çok yerin muhteşem manzarası ve doğa olaylarının uzaydan nasıl göründüğüne bakalım.
Reklam
Reklam
19 Maddede Çağımızın En Yanlış Anlaşılan ve Uygulanan Teorisi: Yıkıcı İnovasyon
Harvard Business Review sayfalarında ilk kez 1995 yılında kaleme alınan yıkıcı inovasyon (disruptive innovation) teorisi, inovasyon temelli büyüme konusunda güçlü bir düşünce tarzı olduğunu çoktan kanıtladı; ancak ne yazık ki kendi başarısının kurbanı olma tehlikesiyle de karşı karşıya.Teori yaygın olarak bilinmesine karşın, temel konseptleri genelde yanlış anlaşıldı ve temel yaklaşımları da hatalı biçimde uygulandı. Bunun da ötesinde, teorinin ana formülasyonu o kadar popüler oldu ki 20 yıl içerisinde teoriye getirilen açılımlar dahi yeterince dikkat çekemedi. Tüm bunların sonucunda da bu teori, bazı gelişmeleri açıklayamadığı eleştirisiyle karşı karşıya kaldı. Yıkıcı inovasyon teorisi 20. yılını doldururken, neleri açıklayıp neleri açıklayamadığını, neden bu kadar yanlış anlaşılıp nerelerde yanlış uygulandığını değerlendirmeye çalışalım.
Reklam