Görüş Bildir
Silopi'de 3 Kadın Öldürüldü
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), sokağa çıkma yasağı süren Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Parti Meclisi (PM) üyesi Seve Demir ve Pakize Nayır ile aktivist Fatma Uyar adlı 3 kadının öldürüldüğünü açıkladı.
İrlandalı Turistten Dayak Yiyen Esnafa Bir Darbe de Savcıdan
Aksaray'da 5 ay önce su almak isterken su şişelerinin yere dökülmesiyle başlayan tartışma, sonrasında esnaf ile girdiği kavgada tek başına verdiği mücadeleyle gündem olan Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous'un karıştığı olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı 3 esnafın 'ağırlaşmış kasten yaralama' suçundan 7'şer yıla kadar hapislerini talep etti.
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kahramanmaraş ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Reklam
'Bu Kadar Beceriksiz Adamlar Nasıl Lider Oluyor?' Sorusunun 15 Maddede Cevabı
Kadınların, iş dünyasındaki yönetim pozisyonlarında yeterince temsil edilmemesinin genel olarak 3 popüler açıklaması var: 1- Yetkin değiller; 2- İlgili değiller; 3- Hem ilgili hem de yetkinler, ancak görünmez duvarlarını kıramıyorlar: Yani basmakalıp önyargılara dayalı görünmez engelleri aşamıyorlar. Muhafazakarlar ve şovenistler bunlardan birinci şıkkı destekliyor; liberaller ve feministler üçüncüyü tercih ediyor; ortada bir yerlerde olanlarsa genelde ikinciye meylediyorlar. Peki ya bunların hiçbiri büyük resmi göremiyorsa?
Kapitalizmin Maskesini Düşüren 15 Anti-Reklam Billboardlarda
etiket
'Brandism” 2012’de İngiltere’de ortaya çıkan bir anti-reklam hareketi. Her gün önünden geçilen billboardlar, sanatçılar tarafından değiştiriliyor. Hedef seçilenler ise uluslararası büyük markalar.Bu gerilla sanat hareketi ilk olarak akıllıca bir seçimle 2012 İngiltere Olimpiyatları sırasında karşımıza çıktı. Son işler ise 2015 sonunda Paris’te yapılan “İklim Konferansı” sırasında gerçekleştirildi. Daha fazla anti-reklam için http://www.brandalism.org.uk/ adresini inceleyebilirsiniz.
Reklam
THY'den 84 Sefer İptali
Türk Hava Yolları 6-7 Ocak'ta Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hatta 84 seferi iptal ettiğini duyurdu.
Ev Alana Devlet Desteğinde Son Aşamaya Gelindi
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan 'konut hesabı' uygulamasına ilişkin yönetmelik çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.
Reklam
5 Soruda Suudi Arabistan - İran Krizi
Suudi Arabistan'da Şii din adamı Nimr El-Nimr'in idam edilmesi üzerine Riyad ile Tahran arasında başlayan gerilim bölge ülkelerinin de katılımıyla derinleşiyor. Peki gerilimin sebebi sonuçları neler?
Reklam
Eyüp'te Polis Aracına Mermi İsabet Etti
İstanbul'un Eyüp semtinde seyir halindeki polis aracına nereden ateşlendiği belli olmayan bir mermi isabet etti. Bölgeye Özel Harekat Şubesi polislerinin de olduğu çok sayıda ekip sevk edildi.
Dünya'nın En Pahalı Futbolcusu Messi
Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi'nin değerlendirmesine göre, 'en pahalı futbolcu' unvanını, 250,7 milyon avroluk değeriyle Barcelonalı Messi elde etti.
Her Şey Bilim İçin: Bağlı Olduğu Halatı Çözerek Kendini Boşluğa Bırakan Çılgın Adam
Fizik fizik olalı böyle deney görmedi. Bağlı olduğu halatın ucuna bağladığı ağırlığın düşmesine engel olacağını bilen Andreas Wahl hiçbir güvenlik önlemi almadan ilginç bir deneye imza attı. Halatın ucu boşaltıldıktan sonra 14 metre yükseklikten düşmeye başlayan Andreas'ın tahmin ettiği üzere ağırlık bağlı uç direğe dolanarak onun hayatını kurtardı.
Reklam