Görüş Bildir
Haberler
Kediler İçin Yapılan Müzik Albümü Listebaşı!

Kediler İçin Yapılan Müzik Albümü Listebaşı!

Batuhan
24.10.2016 - 15:03 Son Güncelleme: 24.10.2016 - 17:17

Amerikan Ulusal Senfoni Orkestrası'nın solo çello sanatçılarından David Teie'nin kediler için yaptığı 'Music for Cats' albümü, klasik müzik listelerinin birinci sırasına yerleşti.

ABD'de Ulusal Senfoni Orkestrası'nın solo çello sanatçılarından David Teie'nin kediler için çıkardığı klasik müzik albümü 'Music for Cats', iTunes'un Klasik Müzik Listesi'nin ve Amazon İngiltere'nin Orkestra Müziği listesinin birinci sırasına yerleşti. Universal etiketiyle çıkan albümde beş şarkı bulunuyor. Universal Music geçen eylül ayında yeryüzünde, ilk kez insanları hedeflemeyen albümünü yayımlayacağını açıklamıştı. Şarkılarda Teire'nin çello melodilerine kedilerin mırlamaları ve kuş sesleri eşlik ediyor.

Üzerinde deney yapılan kedilerin yüzde 77'si kendileri için bestelenen müziklere olumlu tepkiler verdi

Albüm, Teie'nin iki yıllık araştırmalarına dayanıyor. Teie, araştırmasından memeli canlıların erken gelişimlerinde duydukları seslere içgüdüsel bir tepki geliştirdiğini savunuyor. Teie ve Wisconsin Üniversitesi'nden bilim insanları kedilerin tepki verecekleri iki parça yarattılar. Deneyin yapıldığı kedilerin yüzde 77'si kendileri için bestelenen müziklere olumlu tepkiler verirken, diğer müziklere tepkisiz kaldılar. Albüm, kedilerin algılayabileceği frekans aralığına göre ayarlanmış. Müzik, kediler heyecanlandırmak yerine sakinleştirip mutlu etmeyi hedefliyor.

David Teie: "Hayvan dünyasının içine müziği yerleştirmeyi hedefledim"

David Teie: "Hayvan dünyasının içine müziği yerleştirmeyi hedefledim"

Universal, Teie'nin kitlesel fonlama kampanyası büyük ilgi gördükten sonra albümü çıkarmaya karar verdi. Teie, albümün gördüğü büyük ilginin ardından 'Birçok kedi sahibi, albümü kendilerinin de hoş bulduğunu, dolayısıyla kediler ve sahipleri arasında paylaşılan bir deneyime dönüştü' dedi. Teie ayrıca, 'Evcil hayvanlarının bizimle yaşama deneyimlerini zenginleştirmek istedim. Bu yüzden bu albümü yapmaya karar verdim. Hayvan dünyasının içine müziği yerleştirmeyi hedefledim' diye konuştu. 

Milliyet Sanat

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
85
29
10
7
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Frilty

ABD de şiddet görmüş kedilere klasik müzik dinletiyorlar ABD nin kediye verdiği değeri ülkemizde insana verilmiyor

Pasif Kullanıcı

İlk görseldeki kediciğin masumiyeti :)

Belphegor

Abi bizimki Narcorap'ten şaşmıyordu.Onun yüzünden hepimiz Meksika kartellerine döndük.Yine de sağolsun.