Görüş Bildir
Melodikasıyla Sokakta Para Kazanmaya Çalışan 12 Yaşındaki Ömer'den Hayat Dersi
12 yaşında 4. Sınıf öğrencisi Ömer, her gün Esenyurt'taki evinden çıkıp okuluna gidiyor. Dersler bitince diğer çocuklar gibi tekrar evinin yolunu değil, müzik çaldığı semtlerin yolunu tutuyor. Kağıt toplayarak çocuklarına bakmaya çalışan anne babasına destek olan Ömer ‘Ablacım zor durumdayız. Annemin babamın getirdikleriyle evin geçimini yapamıyoruz. Mecbur çalışmak zorundayım' diyor.Zaman
Göçmen Facialarında Korkunç Gerçek: Sahte Can Yeleği
Dün yaşanan iki faciada aralarında çocukların da olduğu çok sayıda göçmenin cansız bedeni Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Dikili ilçesindeki sahillere vurmuş, savaştan kaçan 30'u aşkın Suriyeli mülteci  can vermişti. Basına yansıyan acı fotoğraflarda can veren insanların neredeyse tamamında can yeleği olduğu gözlenmişti. Atılan can yeleklerinden birini açan yetkililer içinin 'atık malzemelerle' doldurulmuş olduğunu gördü. Polis İzmir'de can yeleklerinin üretildiği atölyeye baskın yaptı.  Su üstünde tutmak bir yana, ıslanıp ağırlaşan ve ölümlere yol açan, üzerine tanınmış markalar vurulan toplam 1263 sahte can yeleği ele geçirildi. İşin en acı tarafı da baskın yapılan merdivenaltı imalathanede Suriyeli mülteci çocukların çalıştırılması oldu...
Reklam
Bursaspor Batalla ile Anlaştı
Bursaspor Kulübü, eski futbolcusu Pablo Martin Batalla ile transferi için her konuda anlaştı. Yeşil-beyazlı kulübün A takım menajeri Hüseyin Gedik'in Batalla ile telefonda görüştüğü bildirildi. Bursaspor'un teklifini olumlu karşılayan Batalla'nın Gedik'e, 'Ben gelirim. Kulübümle anlaşın' karşılığını verdiği öğrenildi.
Kağıt Toplayan Mehmet Abi'ye Doğum Günü Sürprizi
etiket
2015'in son günlerinde sosyal medyada yayılan bir videoda yer alan Mehmet Kadir Karamanlı için “İstanbul’da Yapılacak 999 Şey” isimli Facebook grubu “Kağıt Toplayan Adama Doğum Günü Hediyesi Ver” adında bir etkinlik oluşturdu.
Reklam
Kilolu Kadınlar Yoga Yapamaz Diye Kim Demiş?
Serenay Sarıkaya'nın dahi yoga yaparak kilo verdiğini bildiğimiz bir dünyada kilolu kadınlar neden yoga yapamasın? Basmakalıp ve gerçekçi olmayan düşüncelerin olumsuzluğundan kurtularak insan zihnine ve vücuduna bu denli faydası olan bir şeyi neden herkes yapamasın?
2015 Yılında GoPro Kameraları ile Çekilmiş En İyi 10 Fotoğraf
etiket
Hareket ya da aksiyon kamerası denince akla gelen ilk marka olan GoPro ile bu yıl da birçok nefes kesen fotoğraflar çekildi. 2015 yılı geride kalırken GoPro, kullanıcılarının paylaşımlarından seçtiği fotoğraflar içinden ile yılın en iyi fotoğraflarını belirledi. GoPro'nun resmi instagram hesabından  yayınlanan dünyanın dört bir yanından GoPro kamerasıyla çekilmiş Top 10 fotoğraf karşınızda.
Reklam
Brezilyalı Fernandao, Ferhan Doğu mu Oluyor?
“Türkiye forması giymek benim için rüya gibi bir şey” diyen Fernandao'nun bu hayali gerçek oluyor! Burak'ın sakat, Umut ve Mevlüt'ün formsuz olması nedeniyle Sambacı'ya gün doğdu. Milli takım kurmayları, 28 yaşındaki golcüyü Türk yapmak için düğmeye bastı.
Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki İdamlara Yorum: İç Hukuk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’ın 47 kişiyi idam etmesini 'iç hukuk' diye yorumladı ve 'Mısır'daki idamlara karşı ey dünya neredesin?' diye sordu. 18. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan konuşmasında 'Hitler' açıklamasında bulundu ve 'Parlamenter sistem diktatör üretmez diyenler var. Hitler örneği verdim, meselenin önünü ardını bilmeyenler şahsıma hücûm ettiler' dedi. Türkiye'de Kürt sorunu değil, terör sorunu olduğunu söyleyen Erdoğan ekledi: 'Yatıp kalkıp Kürt sorunu da Kürt sorunu deyip durarak yutturamazsınız.'
Reklam
Nüfus Cüzdanlarından 'Mavi' ve 'Pembe' Kalkıyor
Nüfus cüzdanlarının yerini alacak yeni kimlikler artık tek renk ve çipli olacak. Hastane, okul, emniyet gibi kurumlardaki sistemlerle uyumlu yeni kimliklerin dağıtımına Kırıkkale'den başlanacak ve 3 yılda tüm kimlikler yenilenecek.
Müzisyenlerin Bir Derdi Var: 'Konserlerdeki Seyirci Gürültüsü'
etiket
Türkiye'deki konserlerde neler oluyor, 'dinleyici' müzik dinlemek dışında neler yapıyor? Müzisyen Aylin Aslım geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazıda konserlerdeki 'seyirci gürültüsü' sorununa değindi. 'Konsere bilet alarak ya da davetiyeyle gelen seyirci, konser boyunca konseri dinlemek ve izlemek dışında (!) her türlü sosyalleşme hallerine giriyor, mütemadiyen konuşmadan/foto-video çekmeden duramıyor, sohbetin volümü artık sahnedeki müzisyeni ve ekibini bastırıyor, onları duruma lanet eder hale getiriyor' ifadelerini kullanan Aslım yazısında aynı dertten muzdarip 4 müzisyen arkadaşının da görüşlerine yer verdi. 
Reklam
Sinan Oğan: 'Bahçeli Yoruldu, Aday Olacağını Düşünmüyorum'
MHP eski Iğdır milletvekili ve MHP'nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, katıldığı bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığa yeniden aday olmasını beklemediğini belirtti. Oğan, ''Artık yorulduğunu ve dinlenmeye çekileceğini düşünüyorum'' dedi.
Fisher-Price'ın Yeni Tırtıl Botu Çocuklara Kod Yazmayı Öğretecek
Masanın etrafında gülümseyen yüzü ve göz kırpan ışıklarıyla dolaşan bir tırtıl. Vücudunun arkasında bulunan bölümlere eklenmiş olan komutları işlerken ise gözleri açık mora dönüşüyor. Okul öncesi için dizayn edilen Fisher-Prize'ın Code-a-Pillar'ı sekiz parça kod bloğundan oluşuyor. Her bir blok düz git, sağa dön, sola dön ve şarkı çal-durdur özelliği bulunduruyor.
Reklam