Görüş Bildir
Kodak, Yeni Dijital Super 8’i ‘Film Şeritlerine’ Kayıt Yapıyor
Kodak’ın, bugün CES’te göstereceği ilginç bir ürün vardı. Endüstriyel tasarımcı ve Jawbone COO’su Yves Behar, Kodak iş birliği yaparak bir kamera başyapıtını modernize ederek hayata geçirdi. Yeni kameralar entegre mikrofon, dijital kadraj gibi özelliklere, ve USB kablosu ya da SD slotu gibi tonla bağlantı seçeneğine sahip. Bu özellikler zamanında piyasanın tozunu attıran Super 8 kameralarında yoktu.Eski ile yeniyi de birleştiren Kodak, yeni Super 8 kamerasını “film kasetleri” ile çalışır şekilde üretmiş. Kodak şefi Jeff Clarke, the Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada kasetlerin 50 dolar ile 75 dolar arasında maliyete sahip olacağını, kameranın ise 400 ile 750 dolar arasında fiyatı olacağını belirtti. Çekimlerden sonra, görüntüleriniz için iki seçeneğiniz olabilecek: ya görüntülerinizin dijital kopyasına sahip olacaksınız ya da projektöre koyabileceğiniz 8 milimetre filme kayıt edilecek.Gelen tepkilerin bir kısmı ise 1982 yılında üretimi durdurulan Super 8 kameraların dış görünüşlerinin yeni modelde devam ettirilmesinin daha hoş görüneceği yönünde. Kesin fiyatlandırma konusunda bilgiler netleşmese de Kodak’ın sitesinden yapılan açıklamaya göre eski-yeni Super 8 kameralar önümüzdeki sonbaharda çıkacak.
2015'in Hit Parçalarına 'Us The Duo' Yorumu
Başarılı videoları ile tanıdığımız Youtube kanalı 'Us The Duo'dan 2015'in hit parçaları yorumu. 17 farklı popüler şarkıyı yorumlayan ikilinin güzel seslerinden 2015'i yeniden hatırlıyoruz...
Reklam
Spor Genel Müdürlüğü'den Galatasaray'a Ret
SGM Tahkim Kurulu, Türkiye Basketbol Federasyonunun Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na verdiği hükmen yenilgi kararına ilişkin sarı-kırmızılı kulübün yaptığı itirazı reddetti.
Reklam
Yoksulluk Sınırı 4 Bin Liraya Dayandı
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Aralık ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 450,02 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 966,071 TL olarak tespit edildi.
Reklam
Reklam
Köfte Yapmak İçin Kıymaya Gerek Yok, Gelin Bu Sefer Köfteleri Püreden Yapalım!
1-2 kase patates püresi3 dilim küp küp doğranmış jambon3-4 dilim cheddar peyniri1 yumurta3-4 çorba kaşığı un (aldığı kadar)Karabiber Tuz Püreyi ılık olacak şekilde ısıtın. İçine yumurtayı, jambonu, peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. İyice karıştıktan sonra içine unu ekleyin. Çok akışkan olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda kızartın. Dilerseniz karışıma ince kıyılmış taze soğan da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Reklam
10 Bininci Takipçiyi 10 Bin Kaloriyle Kutladı!
23 yaşındaki Yeni Zelandalı model Nela Zisser, dış görünümüne nazaran yediği yemeklerle adından geçtiğimiz sene defalarca kez söz ettirdi. Youtube'da 10 bininci takipçisini 10 bin kaloriye sahip gök kuşağı pastasını 14 dakika 48 saniyede yiyerek kutladı. 🍰
Grosskreutz'un Stuttgart'a Transferi Resmen Gerçekleşti
Stuttgart, Alman futbolcu Kevin Grosskreutz'un transferi konusunda Galatasaray'la anlaşmaya vardı. Alman ekibi, 27 yaşındaki oyuncu için 2 milyon 170 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bu ücret, Galatasaray'ın Grosskreutz'a ödediği maaş ve bonservis bedelinin tamamına denk geliyor.
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
2016'nın daha ilk haftası dolmadan zamlar peşi sıra gelmeye başladı. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla gülen yüzler, elektrikten sigaraya, telefondan köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamlarla yeniden eski halini aldı. İşte yeni yılla birlikte gelen zam furyasından nasibini alanlar ve zam oranları.
Reklam