Görüş Bildir
Haberler
İzlandalı Kadınlar Neden 14.38'de İş Bıraktı?

etiket İzlandalı Kadınlar Neden 14.38'de İş Bıraktı?

Deniz Gök
25.10.2016 - 23:40 Son Güncelleme: 26.10.2016 - 10:35

İzlanda'da yapılan araştırmalar, ülkedeki kadınların erkeklerden yüzde 30 daha az ücret aldığını ortaya çıkardı. Bu fark İzlandalı kadınların emeklerinin saat 14.38’den sonra ücretlendirilmediği yani bedava çalıştıkları anlamına geliyor. Bu nedenle Pazartesi günü başkent Reykjavik’te bir araya gelen binlerce kadın, saat 14.38’de iş bırakarak ‘eşit işe eşit ücret’ talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsiyet eşitliği listesinde üst sıralarda yer alan İzlanda’da, aynı işi yapan kadınların ortalama olarak erkeklerin yüzde 66.25’i oranında ücret aldığı ortaya çıktı.

9 saatlik mesainin sona ermesini beklemeden 14.38’te iş bırakan kadınlar, ücret eşitliği talebinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Refinery 29’a konuşan bir protestocu, “Dünyadaki hiçbir ülkenin cinsiyet eşitliğine ulaşmadığını biliyoruz; ama bugün bana eşit haklara en çok sahip olduğumuz ülkede bile kadınlara erkeklerle aynı ödemenin yapılmadığını gösterdi” dedi.

Sendikalar ve kadın örgütleri tarafından organize edilen grev, 41 yıl önce düzenlenen ‘Kadınların Boş Günü’ adlı tarihi grevle aynı gün gerçekleştirildi. 25 bin kadının katıldığı 1975 yılındaki grev, ülkedeki birçok düzenleme için tarihi bir adım olmuştu.

Eylemin işe yaramasının ardından 1976 yılında, İzlanda Cinsiyet Eşitliği Konseyi kurulurken; iş yerlerinde ve okullarda cinsiyet ayrımcılığı yasaklandı, cinsiyet eşitliği yasası onaylandı.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
754
224
33
14
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

Güzel olan yanı, büyük ihtimalle istediklerini elde edecekler. Zaten haklılarda. Hayır ağlamıyorum, gözüme medeniyet kaçtı..

gökhan gök

Çok güzel yazmışın ya, ağlamıyorum gözüme medeniyet kaçtı. (Yorumunu beğendim.)

gökhan gök

Ah şu avrupalılar gerçekteen örnek alınası insanlar bir protesto düzenleniyor bütün ülke bu protestoya katılıyor polonyada kürtaj yasaklanıyor kadını erkeği ... Devamını Gör

Deneri

Polisler nerede? Tomalar? Jop yok mu? Peki gaz? Ama böyle grev protesto falan olmaz ki en azından polisin http://dhgif.blogspot.com.tr/2013/06/biber-gaz-atan... Devamını Gör