Görüş Bildir
Kamu Bankaları Hükümete Yakın Medyaya 1 Milyar TL Reklam Vermiş
Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete ve TV kanallarının en büyük reklam vereni, son 5 yıllık reklam bütçesi 1 milyar TL'yi aşan kamu bankaları oldu. Bankalardan bilgi edinme yoluyla son 5 yılın reklam ve ilan giderlerine ilişkin tabloları isteyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bankaların Türkiye Bankalar Birliği’ne gönderdiği bilanço ve bağımsız denetim raporlarını inceledi. Ortaya çıkan tablo, kamu bankalarının son 5 yılda yaptığı harcama tutarının 1 milyar TL’yi aştığını gözler önüne serdi.
700 ODTÜ'lü Akademisyenden Akademik Özgürlüklere Sahip Çıkma Çağrısı
700'e yakın Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim elemanı, son dönemde ODTÜ'ye yönelik itham ve müdahalelere karşı olarak kamuoyu bildirisi yayınladı. Bildiride, 'Her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz' denildi.
Reklam
Libya'da Saldırı: 40 Ölü
Libya'nın Misrata bölgesinde yer alan Zlitan kentinde askeri bir eğitim merkezine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Zlitan Beldiye Başkanı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü söyledi.
Charlie Hebdo Saldırısının Birinci Yıldönümü
Fransa, dünyayı sarsan Charlie Hebdo saldırısının birinci yıldönümünü anıyor. Terör saldırısında 11 çalışanını yitiren Charlie Hebdo dergisi, birinci yıl anısına özel sayı çıkardı. Saldırıda yaşamını yitirenleri anan özel sayı 1 milyon adet basıldı.
Reklam
Haritada Yerini Bilmediğimiz Eşsiz Güzellikleriyle Güneydoğu Asya'nın İncisi Laos
Laos, resmi adı ile Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti olan, batıda Tayland ve Burma, doğuda Vietnam, kuzeyde Çin Halk Cumhuriyeti, güneyde Kamboçya tarafından çevrelenmiş denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Başkenti Vientiane'dir. Laos, tek parti sosyalist bir cumhuriyet olarak yönetilir.Laos Güneydoğu Asya'nın İzlanda'sı, İskoçya'sı ve hatta cKaradenizi'dir. Yemyeşil manzaralar, eşsiz bir doğa, sıcacık insanlar, fakir ama mutlu yüzler sunar. Son derece ucuzdur, Tayland gibi çok popüler değildir ama emin olun Tayland'dan çok daha turistiktir. Laos, gezi tutkunlarını, doğa aşıklarını bekliyor. Laos'un bir iki fotoğrafına bakıp ona aşık olmamak ne mümkün?
Reklam
Hamzaoğlu'ndan Galatasaraylıları Kızdıracak Açıklama: "11 Puan Fark Kapanmaz"
Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Bursaspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Hamza Hamzaoğlu, takımının Antalya kampında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışıyla ilgili konuşan Hamzaoğlu, 'Dışarıdan bakıldığında 11 puanlık fark kapanmayacak gibi gözüküyor. Zaten sahada oynanan oyun da fazla ümit vermiyor' dedi.
Reklam
Cleveland, LeBron James ve Irving ile Seriyi 5 Maça Çıkardı
NBA'de Cleveland Cavaliers, Washington deplasmanında LeBron James ve Kyrie Irving'in liderliğinde 121-115 kazanıp galibiyet serisini beş maça çıkardı. LeBron James 34 sayı, 10 ribaund, 4 asistle oynadı. Irving ise 32 sayısının 19'unu son çeyrekte buldu.
Sony'den Plakları Dijital Ortama Aktarabilen Pikap
Her ne kadar günümüzde müzik dinlemek için telefonlar yeterli görülse de yüksek kaliteli müzik tutkunları plaklardan vazgeçemiyor. Sony’nin yeni tanıttığı pikap, plakların ses kalitesini dijital ortama taşıyarak önemli bir boşluğu dolduruyor.
Reklam
Türkiye'den Kuzey Kore'ye Kınama
Dışişleri Bakanlığından, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığı iddiasına ilişkin, Türkiye'nin, denemeyi uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bir tehdit olarak gördüğü ve şiddetle kınadığı bildirildi.
Samet Aybaba: "İnşallah Beşiktaş'a Başkan da Olurum"
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde özel bir kolejde öğrencilerle söyleşiye katılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, öğrencilerin hedefini sorması üzerine, 'Çocukluğumdan itibaren Beşiktaşlıyım. Önce tuttuğum takımda futbolcu oldum. Ardından antrenör ve teknik direktör oldum. İnşallah başkan da olurum' dedi.
Kedilerle Birlikte Yaşamanın Hayatımıza İster İstemez Kattığı 21 Şey
etiket
Kedi sahipleri gayet iyi bilir. Onlar olmadan hayatın tadı tuzu yoktur. Lingvistov da bu noktadan yola çıkarak, kedilerle birlikte yaşamının, insana kattıkları hakkında ufak bir rehber hazırlamış. Aslında bazı maddelere bakınca 'ne onlarla, ne onlarsız' dememek elde değil. Ama işte kedileri bu kadar özel kılan şey de, bu hissi verebilmelerinde saklı..
BM'den Kuzey Kore'ye Yaptırım Kararı
Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu iddia etmesi üzerine acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Pyongyang yönetimini şiddetle kınayarak, yeni yaptırımlar uygulanması için çalışma başlatılması kararı aldı.
Reklam