Görüş Bildir
Bayrampaşa'dan Barcelona'ya Arda Turan'ın Yolculuğu
Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 aydır antrenmanlara çıkan ancak maçlarda forma giyemeyen Arda Turan, yasağın önceki gün sona ermesinden sonra bugün ilk kez Katalan ekiple sahaya çıktı. İlk 11'de sahaya çıkan Arda, böylece Rüştü Reçber'den sonra Barcelona formasını giyen ikinci Türk oldu.
Bu Aygıt, Yiyeceklerdeki Glüteni İki Dakikadan Kısa Sürede Tespit Ediyor
Günümüzde hiç olmadığı kadar insan, ekmeğin insanı hasta etmemesi gerektiğinin farkında ancak glütene karşı alerjisi olan kişi sayısı oldukça fazla. 6SensorLabs’ın geliştirdiği Nima bu tür glütene karşı alerjisi bulunan insanların hayatlarını değiştirebilir.Pek çok alerjik insan riskli gıdaları tanımakta oldukça iyidir. Nima ise şüpheli yiyecekler için ekstra bir güvenlik önlemi olarak tasarlanmış –“acaba yediklerimin içinde glüten var mı?” sorusunu tarihe gömmeyi amaçlıyor.  Nima’nın yiyeceği taraması ve glütenin varlığını tespit etmesi iki dakika sürüyor. Bu cihaz laboratuvarda yapılan testleri aynı şekilde uyguluyor. Nima’da kullan at kapsüller kullanılıyor. Her bir kapsül 4 dolara ve cihaz da 249 dolara satışa sunulmuş durumda.
Hacker Grubu Anonymous'dan Türkiye'ye 15 Yeni Mesaj
Uluslararası hacker grubu Anonymous, geçtiğimiz günlerde Türk sitelerinde yavaşlamaya yol açan saldırılar yapıp tehdit mesajı yayınlamıştı. Anonymous'un bu tehditi geniş yankı bulmuş ve uzun süre gündemde kalmıştı. Gelgelelim mizahseverler bu olayı çok farklı şekillerde algıladı ve ortaya yeni bir mizah akımı çıktı.
CES’te İnsan Boyutlarında Bir Drone Sahne Alıyor
CES 2016’nın ilk gününde pek çok havalı şey gördük ancak büyük olasılıkla hiçbiri EHang 184’ten daha ilgi çekici değildi. EHang 184, Çinli insansız hava taşıtı firması EHang tarafından üretilen insan boyutlarındaki drone’a verilen isim. Yanlış duymadınız, insan boyutlarında devasa ve insansız bir hava aracı drone. Görmeyi bekleyeceğiniz şeyi şu şekilde tarif edilebilir: birinin sizi LEGO boyutlarına küçülttüğünü ve DJI Inspire’ın yakınlarında olduğunuzu düşünün. Tek farkı kimse sizi küçültmüş değil.
Reklam
2030 Yılına Kadar Dünya'da Gerçekleşmesi Beklenen 33 Bilimsel Tahmin
etiket
Thomas Frey, Da Vinci Enstitüsü’nün Fütüristi. Yani kendi zamanına göre, gelecekle ilgili tahminlerde bulunabilen, ileriyi öngörebilen biri. Şu anda konuşmaları Da Vinci Enstitüsü ve Google tarafından en çok dikkate alınan gelecek bilimcisi. Ve geçtiğimiz günlerde 2030 yılıyla ilgili 33 tahminini yayınladı. Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde akıllı telefonlar, 3 boyutlu yazıcılar ve diğer pek çok gelişimi göz önünde bulunduracak olursak eğer, bu tahminler pek de uzakmış gibi görünmüyor.İşte; Thomas Frey'in 2030 yılına kadar gerçekleşmesini beklediği 33 şey:
Reklam
Neredeyse Filmi Kadar Güzel Olan Gelmiş Geçmiş En İyi 33 Soundtrack Albüm
Bir filmi güzel yapan etkenlerden biri de tabi ki müziğidir. Bazen tek bir şarkı bile o filmi olduğundan daha iyi bile gösterebilir. Hele bir de o filmin müziklerinin olduğu albüm baştan aşağı güzelse keyfimiz katlanarak artar. Filmi izlediğimiz süreden daha fazla o albümleri dinleriz. İçeriğimizde ise bu konuda en önde gelen, gelmiş geçmiş en güzel soundtrack albümlerini derledik. Maddelerin altındaki linkler, soundtrack albümünün tamamıdır. Keyifli dinlemeler...Sizler de en sevdiğiniz soundtrack albümlerini bizlerle paylaşabilirsiniz...
Reklam
Giyilebilir Teknoloji Olarak 'BB-8'i Güç ile Kontrol Etmek İster misiniz?
Aralık ayında vizyona giren Star Wars'un 7. filmi Güç Uyanıyor'da R2-D2'nin yeni nesil akrabası olarak izlediğimiz BB-8 robotu filmden aylar önce oyunca firması Sphero tarafından üretilmişti. Sphero, CES 2016'da tanıttığı Force Band isimli ürünü ile BB-8'i güç ile kontrol etmeyi amaçlıyor.
Reklam
Reklam
iPhone'u Lazer Ölçüm Cihazına Dönüştüren Aksesuar
App Store’da halihazırda birçok ölçüm uygulaması bulunuyor. Kamerayı kullanarak ölçümler yapan bu uygulamalar, doğal olarak kesin sonuçlar veremiyor. iPin ‘in geliştirdiği lazer aksesuarı, iPhone ile daha doğru ölçümler yapmaya olanak sağlıyor.
HDP'li Kürkçü, TBMM Başkanı ile Bir Araya Geldi
HDP Onursal Başkanı, Eşsözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 'Güneydoğu'daki çatışmalar ve barış yolunun bulunmasına ilişkin' TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi. Görüşem sonrası açıklama yapan Kürkçü, 'Meclisin çatışmalar karşısında eli kolu bağlı durmak yerine bir adım atması gerektiği konusunda, gerek toplumdan gerek aydınlardan gelen taleplere cevap vermesi dileğini Meclis başkanına iletmek için oradaydık' dedi.
Reklam