Görüş Bildir
23 Maddeyle Canlı Canlı Kumlara Gömülmüş Gözü Yaşlı Bir Tarih: Yasaklı Sanat Çölü Eserleri
SSCB'nin kurulmasından sonra Orta Asya'da sanat faşizminden kurtulabilen özgün eser sayısı çok azdı. Birliğin, demir yumrukla yönetildiği uzun dönemde özgün fikirlere ve sanatçılara pek müsamaha edilmemiş, bir çok eser bulundukları yerde yakılmış, eser sahipleri ise oracıkta infaz edilmişti. 1960'lı yılların sonuna doğru ortaya çıkan Sosyalist Avangart gibi sanatsal doktrinlere değin, sanatçılar, Marksist bir bakış açısıyla yalın ve halkı temsil eden eserler üzerine çalışmak zorunda kalmışlardır. Natürmort ve kişisel portreler gibi elde olanı temsil üzerine kurulu bu yapı dışına çıkabilen eserleri kurtarmak ise bir arkeoloğun hayat amacı olmuştu.
Umuttepe Köpeklerinin İçinizi Isıtacak 11 Değişim Hikayesi
Bu içerik bir modern dünya çirkin ördek hikayeleri serisidir...Bizler Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan KOÜ Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü'nde toplanmış bir grup öğrenciyiz. Umuttepe'deki hayvanlarla ilgilenen, onları her gün besleyen, hasta olduklarında iyileştirmek için uğraşan ve en önemlisi onlara hak ettikleri sevgiyi veren bir topluluğuz biz. Az sonra hikayelerini okuyacağınız canlarımız bizim her daim gururlanarak anlatacağımız anılarımızdır.
Yetişkinliğin Keskin Virajına Giriş: 11 Grafikte 30 Yaşının Cilvelerini Anlama Rehberi
30 yaşına çoktan girdiniz, yakında gireceksiniz ya da daha önünüzde uzun bir -nasıl geçtiğini anlayamayacağınız- zaman dilimi var. 30 yaşında olma fikri size heyecan veriyor olabilir. Ama korkutucu da gelebilir, eğer ki bu fikir size korkutucu geliyorsa, büyük ihtimalle çok yakında otuz yaşına basacaksınız! Peki 30 yaş sizi heyecanlandırmalı mı yoksa korkutmalı mı? Bu konuda ne desek boş. Bu yüzden size tamamen bilimsel verilere dayanan grafikler sunup, kararı size bırakıyoruz.
Her Kadının Kendinden Bir Parça Bulabileceği 14 Komik Gündelik Hayat Karikatürü
etiket
Sarah Andersen'i kadınlara yönelik 'Gündelik Hayat Karikatürleri' ile tanıyoruz, hatta daha önce bazı karikatürlerini derlemiştik. Önceki derlememizin çok beğenilmesinin yanı sıra Andersen yeni çizimler de yayınlayınca bir nevi devam yazısı hazırladık ve bu yeni karikatürlerini de Türkçeleştirdik. Her biri insanı gülümseten karikatürlerle sizleri baş başa bırakalım:
Reklam
Mısır Meclisi 3 Yıl Sonra Açıldı
Mısır Halk Meclisi 3 yıl aradan sonra ilk kez çalışmalarına başladı. Açılışta bir milletvekili yemin metninin dışına çıktı. Kriz meclis başkanının müdahalesiyle aşıldı.
Reklam
FIFA 16'da Atılmış Haftanın En İyi Golleri - 12
EA'nın hazırladığı bu video da Haftanın En İyi Gollerini bizler için derlendi. Bazı goller oldukça iyiyken bazıları çok amatörce gelebilir fakat onları izlemek gerçekten keyif verici. Siz de attığınız en iyi golü kaydedip buradan yollayabilirsiniz.
Reklam
Rusya'da Doktor Hastayı Yumruklayarak Öldürdü
Belgorod kentinde bir doktor, bir hemşireye tekme attığı belirtilen hastayı yumruklayarak öldürdü. Güvenlik kamerası görüntüleri internette paylaşılan olayın ardından doktor görevden alındı. Görüntülerde doktorun hastayı yumrukladıktan sonra bir hasta yakınını da dövdüğü görülüyor.
Reklam
Senkronize Yüzmeye Diğer Taraftan Bakan 15 Fotoğraf
Senkronize yüzme suyun üstünden bakıldığında adeta bir göz banyosu. Ancak bir de suyun diğer tarafı, yani altı var. İşte Polonyalı fotoğrafçı Tomasz Gudzowaty merak etmiş ve bizler için fotoğraflamış. Sanatçının daha fazla çalışması için bakınız.
Şansım Yok Saklambaçtan Yana: Hata Yapmanın Sevimli Olabileceğinin Kanıtı 17 Şapşik
etiket
Saklambaç oyunu teknolojiye direnip günümüzde dahi sokakları, okul bahçelerini şenlendiren çocuk oyunlarından biri. Kimimiz bu oyunda doğuştan profesyonelken, kimimizse yakalanmamayı bir türlü öğrenemedik. Büyüdükçe her ne kadar attığımız ilk adımda koşmaya başlamış, ilk kelimemizde kıtalarca şiir okumuş gibi hissetsek de, öğrendiğimiz en küçük yeteneği bile edinirken birçok komik hata yaptığımızı biraz daha düşününce çok iyi hatırlayabiliriz. Saklambaç oyununda yanlış yere saklanmak da bu hatalardan biri. İşte bu veletler de saklambaç oyunununda azımsanamayacak bir başarısızlık gösteriyor. Fakat onların oyundaki başarısızlığı görenleri ne kızdırıyor, ne utandırıyor. Kendi mantıklarına göre doğru olanı yapan bu sevimli veletler hepimizi gülümsetiyor.
Reklam
Hediyenizin Beğenilmediğini Anlamanın 12 Farklı Yolu
Hediye almak güzeldir. Ama hediye seçmek zordur. Herkes hediyesinin beğenilmesini ister. Peki ya büyük heveslerle süslediğiniz paketler tam bir hayal kırıklığıysa... İşte o zaman evin bir köşesine atılacak oyuncaklar, asla giyilmeyecek kazaklar, sıkılmayacak parfümler, okunmayacak kitaplar evrenin bir köşesinde kara deliğe karışmayı bekler. Peki hediyenizin beğenilmediğini nasıl anlarsınız?
Her Final Döneminde Karşılaşılan 11 Öğrenci Tipi
Her öğrenciyi hayattan soğutan, kalplerinin büt büt atmasına sebep olan final haftası geldi çattı. Kimileri harıl harıl ders çalışırken, kimileri ise sene boyu muhattap olmadığı arkadaşlarından not dileniyor. İşte size her final döneminde karşılaştığınız 11 öğrenci tipini derledik. Bakalım hangisinde kendinizi göreceksiniz? :)
Reklam