Görüş Bildir
Haberler
Beştepe'de Bir Saatlik Erdoğan-Bahçeli Zirvesi

Beştepe'de Bir Saatlik Erdoğan-Bahçeli Zirvesi

Deniz Gök
02.11.2016 - 20:45 Son Güncelleme: 03.11.2016 - 16:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Bahçeli son dönemde başkanlık sistemi ve idam tartışmaları ile ilgili açıklamalarıyla gündemdeydi. Sürpriz görüşmede bu konuların yanı sıra Fırat Kalkanı ve terörle mücadelenin de gündeme geldiği ifade ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beştepe'deki 29 Ekim resepsiyonunda Erdoğan ve Bahçeli arasında gerçekleşen sohbet sırasında görüşme ihtiyacının hâsıl olduğunu belirtmişlerdi.

Erdoğan ve Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

15:10'da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşmeye ilişkin MHP kaynakları davetin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiğini belirtti.

Görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Habertürk'ün iddiasına göre Bahçeli görüşmede, idam cezasının anayasa paketinden ayrı getirilmesini isteyerek PKK lideri Abdullah Öcalan'ı da kapsamasını talep etti.

Bahçeli'nin başkanlık ve idam çıkışı

Bahçeli'nin başkanlık ve idam çıkışı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırat Kalkanı Harekâtı ve FETÖ ile mücadele konusunda hükümete destek verdiklerini belirten Bahçeli, son çıkışlarıyla birlikte başkanlık tartışmalarını yeniden alevlendirmiş ve idam konusunu ülkenin gündemine taşımıştı.

Perşembe günü Ankara için 'Devlet günü'

Bahçeli, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili 'Başkanlık sistemine geçme arzusu taşıyanlar bir fiili durum yaratmışlardır. Bu fiili durum, bu şekliyle devam ederse Türkiye, bir kriz ve kaos ortamına sürüklenebilir. TBMM'ye bir metnin getirilmesinde yarar vardır. Metin geldiği zaman MHP de metin üzerinde değerlendirme yapacak ve Anayasa değişikliği prosedürü çerçevesinde Meclis'teki çalışmalara katkı sağlayacak' demişti.

İdam tartışması: "AKP hazırsa MHP dünden hazırdır"

İdam tartışması: "AKP hazırsa MHP dünden hazırdır"

Bahçeli, daha sonra partisinin grup toplantısında başkanlık sistemiyle ilgili, 'TBMM’de evet, referandumda hayır diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. Ve de bir grup Truva atı bunun milletin aklıyla alay etmek olacağını zırvalıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli, idam konusunda ise 'AKP hükümeti hazırsa MHP dünden hazırdır' demiş ve Başbakan Yıldırım'a seslenmişti: 'Gelin bu işi bitirelim'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bahçeli ne diyorsa odur”

"Bahçeli ne diyorsa odur”

Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli'nin başkanlıkla ilgili bu zamana kadarki açıklamalarını 'ümit verici' bulduğunu söylemiş, Bahçeli’nin grup toplantısındaki 'Meclis’te ne diyorsak, milletin huzurunda da aynısını deriz” sözlerine, 'Açıklamalar yapıcı ve umut vericidir. Sayın Bahçeli’nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur” demişti.

Yıldırım, Bahçeli'nin idamla ilgili 'AKP hazırsa, MHP dünden hazırdır' sözleri sonrasında ise diğer siyasi partilerle de mutabakat sağlandığı takdirde 'sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabileceğini' söylemişti.

"İdam teklifi Meclis’ten geçecek. Ben de onaylayacağım"

"İdam teklifi Meclis’ten geçecek. Ben de onaylayacağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açılış töreninde kalabalıktan yükselen “İdam isteriz” sloganlarına “Yakın yakın… Merak etmeyin, inanıyorum ki idam teklifi Meclis’ten geçecek. Ben de onaylayacağım. Benim şehitlerimin hesabını Avrupa Birliği mi verecek?”  demişti.

Erdoğan da Bahçeli'ye 'Devlet adamlığı yaklaşımını önemli görüyorum' diyerek teşekkür etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
128
87
38
15
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Destan Yazan

Kadına uçan tekme atanın, çocuğa tecavüz edenin serbest kaldığı, koltuk sahiplerini eleştirenlerin hapse atıldığı bir sistemde idamın tartışılması dahi vahim... Devamını Gör

Emir Balkan

çok haklısın, adalet derki "ben herkese gereken cezayı veriyorum ama bazen ağırlaştırılmış müebbet az geliyor ve daha büyük bir ceza lazım" işte o zaman idam... Devamını Gör

Çükübik

Sadece başlıktan bile anlaşılıyor. Şeriat kapıda...

isyankar koyun

Bence anlaşılan şey tam olarak şeriat değil. Sonuçta antagonist dışavurumsallıkta uç veren kurgul bir metafizik, bireyin dolangaçlı tecrübelerinde ya görgül ... Devamını Gör

FERO

Bazen bu ülkeye Bahçeli mi daha zararlı Feto mu cidden düşünüyorum.