Görüş Bildir
İşte Hükümetin Yeni Ekonomi Yol Haritası
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2015 için yüzde 3 olarak öngörülen büyümenin yeni Orta Vadeli Program'da yüzde 4'e yükseltildiğini, 2016 için büyüme beklentisinin yüzde 4,5, 2017 ve 2018 için de yüzde 5 olarak belirlendiğini bildirdi.
Facebook Messenger’ın Mac Uygulaması Yolda
Facebook’un mesajlaşma servisi Facebook Messenger çok yakında Mac platformuna gelebilir. Techcrunch isimli internet sitesi uygulamaya ait görseli kendi sayfası üzerinden paylaştı.
Apple, apple.car, apple.auto, ve apple.cars Alan Adlarını Satın Aldı
Apple‘ın üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi geçen seneden beri az çok biliniyor olsa da henüz resmiyet kazanmış değil. Şirketten bu projeyi doğrular nitelikte resmi açıklamalar gelmese de şimdilik Project Titan adıyla bildiğimiz bu durum, Apple’ın otomobil bağlantılı yeni alan adları apple.car, apple.auto, ve apple.cars'ı almasıyla ivme kazanmış gibi görünüyor.
Reşadiye'nin Kayıp Çocukları 14 Gündür Bulunamadı
Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 14 gün önce ortadan kaybolan komşu çoçukları 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ve 8 yaşındaki Bayram Erol, Kılıçkaya Barajı'nın kapakları kapatılıp, su seviyesi düşürüldükten sonra Kelkit Çayı'nda yeniden aranmaya başlandı.
9 Dil Konuşabilen İngilizden Yabancı Dil Öğrenmek Konusunda 14 Çok Mantıklı Taktik
etiket
Manchester / İngiltere doğumlu Matthew Youlden tam 9 dil konuşabiliyor; ve hatta bundan çok daha fazlasını da henüz pek konuşamadığı halde anlayabiliyor. Matthew'ın Berlin'de aynı ofiste çalıştığı iş arkadaşı John-Eric Jordan, Matthew'ın bukalemunların renk değiştirmesi rahatlığında dilden dile geçebilmesine defalarca şahit olduğunu; ve hatta uzun bir zaman kendisinin İngiliz olduğunu hiç anlayamadığını anlatıyor.9'u geçelim ikinci, üçüncü dili bile öğrenip hazmetmekte zorlananların Matthew'un bu tavsiyelerine göz gezdirip kulağına küpe etmesinde fayda var!
Reklam
Clippers ve Cavaliers'ın Galibiyet Serisi Sürüyor
NBA'de Los Angeles Clippers, sahasında New Orleans Pelicans'ı uzatmada 114-111 yenerek, üst üste 9. galibiyetine ulaştı. Cleveland Cavaliers ise Wells Fargo Center'da konuk olduğu Philadelphia 76ers'ı 95-85'lik skorla geçerek peş peşe 7'nci, toplamda 26. galibiyetine ulaştı.
Reklam
Erkekler İçin Vazgeçilmez Olacak Harika Bir Moda Akımı: Örgü Kıyafetler
etiket
1960-70'lerde moda olan şeylerin yeniden moda olmasına 'retro' diyoruz malum. Retro akımları kadın modasında çok geniş bir yer tutuyor  ancak erkek modasına yansımaları çok daha az. Bunu düşünen modacılar erkeklerin de retro akımlarından istifade etmesi için çalışmalarını arttırdı.İşte bu içerikte bir retro modasıyla karşınızdayız, erkeklerin üstlerinden düşürmeyeceği harika örgü kıyafetleri görünce hemen anneannenize, babaannenize sipariş vereceksiniz. Kolay gelsin, hayırlı retrolar.
İçişleri Bakanlığı: 'Nüfusun %22'si Göç Etti'
İçişleri Bakanlığı hendeklerin açılmasının ardından bölgede başlayan çatışmaların bilançosunu çıkardı. AK Parti'nin Afyon kampında milletvekillerine verilen bilgilere göre, Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin toplam nüfusunun yüzde 22'si göç etti. Etkilenen esnaf sayısı 10 bin 300'e ulaştı.
Reklam
Amerikalı İllüstrasyon Sanatçısından 'Kedisiyle Yaşayan Kadınlar' Temalı 35 Çalışma
etiket
Pascal Campion, Fransız kökenli, Amerikalı bir illüstrasyon sanatçısı. Çok küçük yaşlarda kardeşiyle birlikte başladığı çizim çalışmalarıyla bu işe gönül veren Pascal daha sonra hiç ara vermeden bu dalda devam etmiş. Halen California'da sanat hayatına devam eden Pascal'ın çalışmalarına ve diğer bilgilerine sanatçının kendi sayfasından bakabilirsiniz. Ayrıca bkz.https://www.facebook.com/pascalcampionart/http://pascalcampion.deviantart.comhttp://pascalcampion.blogspot.com.tr
Spotify 6 Yılda, Apple 6 Ayda Ulaştı
Apple'ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music'in ücretli kullanıcı sayısı açıklandı. Apple Music ilk 6 ayında üye sayısı bakımından en büyük rakibi Spotify'ı geride bırakmayı başardı.
Reklam
Meteoroloji Uyarıyor: Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat!
Yapılan son değerlendirmelere göre Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Samsun, Erzincan, Artvin ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
Reklam
Osmaniye'de Grip Tatili İptal
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada grip salgını nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini bildirmişti. Osmaniye Valiliği ise 'eğitime devam edilecek' dedi...
'Hacker Onur'a Rekor Ceza
etiket
Bilgisayara olan merakı yüzünden 'dahi çocuk' olarak adlandırılırken, sanal dünyada korsanlıklar yapıp yakalanınca 199 yıl hapis cezasına mahkum olan 26 yaşındaki Onur Kopçak, devam eden bir başka davada 135 yıl hapis cezası daha ceza aldı. Bilişim suçu işlemekten toplam 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum olan Mersinli genç, yattığı Osmaniye Cezaevi'nden mahkemeye mektup göndererek 'Astronomik hapis cezalarıyla amaçlanılan kazanımın ne olduğu muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmedim. Yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığım için kararı temyiz etmiyorum' dedi.
Yeniden İnşa Edilen Emek Sineması Mart'ta Açılıyor
etiket
Beyoğlu'nda yıkım kararı protestolarla karşılanan Emek Sineması yeniden inşa edildi. 600 kişilik sinema yeni yüzüyle Mart ayında açılıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan 'Beyoğlu için 2016'nın en büyük hediye paketi Emek Sineması'dır' dedi.
Reklam