Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Sosyal Medyaya Erişim Engeli

etiket Türkiye'de Sosyal Medyaya Erişim Engeli

Onedio Medya
04.11.2016 - 09:21 Son Güncelleme: 04.11.2016 - 12:25

Bugün sabah saatlerinde yaşanan siyasi gelişmelerin ardından Facebook, YouTubeWhatsapp ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine erişimde sorun yaşanıyor. Bu uygulamalar üzerinde herhangi bir mahkemeden çıkan erişim yasağı bulunmuyor. Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan internet kesintisi ile ilgili olarak 'Güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir, bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale dönecektir' ifadesini kullandı. Çok sayıda kullanıcı da işlerini aksatan internet kesintisiyle ilgili bir açıklama yapılmamasından şikayetçi...

Öte yanda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bu akşam operatörlere gönderdiği talimatla VPN servislerinin kapatılmasını talep ettiği iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'a bilgi veren internet erişimiyle ilgili bir gözlem grubu olan Turkey Blocks'tan bir uzman, erişimin hız sınırlama yöntemi ile kesildiğini belirtti.

Sosyal medya platformlarına erişim kısıtlanırken Türk Telekom ve SuperOnline gibi servis sağlayıcılarının internet hizmetine giriş yapılamıyor.

VPN yardımıyla kullanılıyor

VPN yardımıyla kullanılıyor

Şimdilik sosyal medyada erişim engeli hakkında resmi bir açıklama yok.

Sosyal medya uygulamalarına VPN yardımıyla ulaşan çok sayıda kullanıcıdan tepkiler sürüyor.

"Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale dönecektir"

"Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale dönecektir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, HDP milletvekillerinin gözaltına alınması sırasında yaşanan internet kesintisile ilgili olarak 'Güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir, bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale dönecektir' ifadesini kullandı.

BTK ise Türkiye genelinde yaşanan bu sorunun genel olarak internetteki yavaşlıkla ilgili olduğunu açıklamıştı.

BTK,VPN servislerini kapatıyor iddiası

BTK,VPN servislerini kapatıyor iddiası

İnternet kullanıcıları erişim engelini VPN servisleri üzerinden aşmaya çalışırken Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu'nun operatörlerde gönderdiği yazı ile VPN servislerinin kapatılmasını talep ettiği iddia edildi.

T24'ten Füsun Sarp Nebil'in yazısında yer alan iddiaya göre, bu akşam Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından operatörlere gönderilen bir talimat ile 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1 fıkrasının ç bendi çerçevesinde VPN servislerinin kapatılması istendi.

Nebil'e göre bu servisler arasında Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN var. 

Füsun Nebil yazısında VPN servislerinin kapatılmasının Twitter, Facebook ve Youtube gibi sitelere uygulanan erişim daraltmasının VPN sayesinde bypass edilmesini engellemek olduğunu belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1328
419
123
73
63
47
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rıza Ecevit

bu nedir arkadaş ya millet marsa koloni yollayacak bizimkiler facebook whatsapp twitter engelliyor.

Rıza Ecevit

Ege üniversitesi uluslarası ilşkiler son sınıf ögrenciyiz dayı agzından çıkan laflara dikkat et. Türkiye ABD veya rusya hatta çin gibi gelişmiş olsun yinede ... Devamını Gör

Salim Akfırt

15 temmuzda da internet erişimi kısıtlanmış veya yasaklanmış olsaydı ne olurdu?gerçi 15 temmuzun hükümetin bilgisi dahilinde olduğunu düşünmekteyim

görüncek adam

Darbe günü canlı yayın yapan hükümet bugün internet mi yok ?Bugün de darbe var.İran olmaya son hız.Adamlar artık göstermelik izinler veya kamuyu rahatlatacak... Devamını Gör