Görüş Bildir
Suriyelilere Çalışma İzni Geliyor
Türkiye’deki Suriyelilere çalışma izni verilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen AB Bakanı Bozkır, 'Üçüncü ülkelerden Suriyeli vatandaşlara 8 Ocak'ta vize uygulamasını başlattık. Çalışma müsaadesi suretiyle bu göç üzerindeki baskının azaltılması konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz' dedi.
Türk Pop Müziğine Damga Vurmuş 24 Şarkıcı ve Sanatçının İlk Klipleri
Tarkan, Sezen Aksu, Mirkelam, Ferda Anıl Yarkın ve diğerleri...Bazıları şimdilerde ortalıklarda yok, bazıları ise hala müzik yaşantısına devam ediyor. Ama bir şekilde tüm bu isimler bir dönem Türk pop müziğine damgasını vurmuş isimler. Peki bu isimlerin ilk kliplerini hiç merak ettiniz mi? İşte Türk pop müziğine damga vurmuş 24 şarkıcı ve sanatçının ilk klipleri...
Samsung'dan Boyut Değiştiren Modüler TV Konsepti
CES 2016 kapsamında tanıtılan yeni nesil TV ve panel teknolojileri, kullanıcıları kendine hayran bıraktı. LG’nin bükülebilir paneli, Samsung , Sony ve yine LG gibi üreticilerin yeni nesil 4K HDR TV’leri derken yakın gelecekte hayata geçecek TV teknolojilerine şahit olduk. Ancak içlerinden en etkileyicisi, Samsung’un biraz daha uzak bir gelecekte çıkaracağı ekran teknolojisi oldu.
Reklam
Reklam
2015'te 47 Enerji İşçisi Hayatını Kaybetti
Enerji işkolunda 2015 yılında en az 47 işçi yaşamını yitirdi. 22'sine elektrik çarptı, 7’si trafik kazası, 5’i düşme, 4'ü ezilme, 3’ü boğulma ve 2'şer iş cinayeti ise göçük, patlama ve silahla vurulma ile öldü.
Dünyadan Bir Uzaylı Geçip Gitti: Birbirinden Muhteşem 15 Şarkısıyla David Bowie
Bir çok ünlü sanatçı geldi geçti bu gezegenden; sesleriyle, müzikleriyle büyülediler insanlığı. Hepsi bize aitlerdi, insanlığın ürünüydüler, içimizden çıkmışlardı. Bowie'yi farklı kılan noktaysa tam olarak buradaydı, o buralardan değildi, olamazdı. Farklı bir yerden gelmişti, Mars'tan belki, kim bilir? Ama bu o kadar da önemli değildi; buralardan değildi, evet, ama bizden biriydi. Bizden biri olmayı başarmıştı. Tüm insanlık oturmuş minik gezegenimiz ve üzerinde yaşadığımız önemsiz ama güzel hislerimiz hakkında şarkılar söylerken; o gelmiş ve ufkumuzu genişletmiş, pencereden dışarıya bakmamızı söylemişti. Herkesten farklı bir yerdeydi, herkesten daha bir özeldi. Gezegenimizin evrendeki temsilcisiydi Bowie; müziğiyle, tarzıyla, sözleriyle, duruşuyla. Ölmenin yakışmayacağı nadir insanlardandı. Bir çok rock yıldızı 'Baba' olarak anılırken, o asla bir 'Baba' olmamıştı; her zaman evin yaramaz çocuğu olarak kalmıştı.Bowie bir yıldızdı, yıldızlara yakışır şekilde kayıp gitti gökyüzümüzden. 50 yıla yakın bir süre izleterek kendini. Bugünse gösteri bitti; geride yıldızlara bakan bir pencere ile yer aldığımız bu acımasız hayata ait yüzlerce soundtrack bırakarak.
Hiçbir Zaman Evlenemeyeceğini Düşünen İnsanların Anlayabileceği 15 Durum
etiket
Aslında öyle bir derdiniz olmasa da şöyle geleceğe baktığınızda bu düşünce aklınızın orta yerine yerleşir. Birdenbire sert bir zemine çarpmış gibi hissetmeniz olasıdır. Kendinize 'Ya zaten ben ezelden beri evlenmeyi düşünmüyorum.' deseniz de bir yaşa geldiğinizde bunun nedenlerini sorgulamaya başlarsınız ve hiçbir zaman evlenemeyeceğinizin kanaatine varırsınız.İşte; 'Hiçbir Zaman Evlenemeyeceğini Düşünen İnsanların Anlayabileceği 15 Durum'.
Reklam
Messi Rio Olimpiyatları'nda Yer Almayacak
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Gerardo Martino, yoğun maç programı nedeniyle Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'ye 2016 Rio Olimpiyatları kadrosunda yer vermeyeceğini söyledi.
İnsanların Konuşmak İçin Can Attığı Duyarlı Kişilerin Öne Çıkan 15 Özelliği
Bazen bir insan sizi kendisine çeker, yeni tanışmış olsanız bile ona hayatınızdaki her şeyi anlatmak istersiniz. Çünkü bu kişiler sizi konuşmanız için cesaretlendirir, sizi dinleyerek size değer verdiğini hissettirir, yalnızlığınızı bölüşmeye çalışır. Böyle birini bulursanız çekinmeden içinizdekileri dökün, çünkü size anlatacakları ilginizi mutlaka çekecektir.
Dört Genç Mühendis, Hintli Köylülere Kablosuz İnternet Ulaştırmak İçin Çalışıyor
Facebook’un sahibi olduğu Free Basics, Hindistan’ın ücra köşelerine bile ücretsiz ama sınırlı internet ulaştırmayı planlıyordu. Bu amaçla kurulan başka bir inisiyatif ise, köylülere kısıtlaması olmayan internet ulaşımını sağlamayı hedefliyor. Dört genç bilişim teknolojileri mühendisi, yaşadıkları Madhya Pradesh’e bağlı Rajgarh köyü çevresinde ücretsiz kablosuz internet servisini başlattılar.
Reklam
Altın Küre Ödülleri'ne Katılan Güzel Oyuncuların Ağır Çekim Görüntüleri
Dün gece sonuçlanan Altın Küre Ödülleri'nden akılda kalan elbette ki Lady Gaga'nın Leonardo Di Caprio'ya attığı dirsek olacak. Onun dışında tören her zamanki gibi güzeller geçidine ev sahipliği yaptığı için 'eonlinestyle' ünlülerin ağır çekim görüntülerini kaydederek ortaya farklı bir çalışma çıkarmış.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
2016 yılının hem dünya için hem Türkiye için çok kolay geçecek bir yıl olmayacağını düşünenlerin sayısı günden güne artıyor. Bir yandan Çin ekonomisinin karşılaştığı sıkıntılar çoğalırken bir yandan da Kuzey Kore’nin yeni bir nükleer deneme yaptığına dair söylentiler Uzakdoğu coğrafyasını gündemin üst sıralarına taşıdı. Kuzey Kore’nin bu yeni hamlesi ne Çin’i ne Japonya’yı ne de Rusya’yı memnun etmiştir. Aksine, ne yapacağı kestirilemeyen, “öngörülemez” olarak nitelenen ve sayısı çok da fazla olmamasına rağmen son yıllarda büyüme eğilimi gösteren ülkeler grubundaki yerini pekiştirdiğini göstermiştir.Çin elbette bölgedeki dengelerin nükleer tehdide dayalı bir anlayış ile değiştirilmesinden hoşlanmayacak. Rusya’nın da bu konudaki yaklaşımı pek farklı değil. Ancak büyük devletlerin, her ne kadar aksi düşünülse de, bazen huysuz devlet adamları ve onların etrafında kümelenmiş devlet yapılarına çok fazla söz dinletemedikleri de kabul edilmesi gereken bir gerçek.
Reklam
Reklam