Görüş Bildir
Haberler
Cansu Kaya'nın İki Katil Zanlısına Ömür Boyu ve 42 Yıl Hapis Cezası

Cansu Kaya'nın İki Katil Zanlısına Ömür Boyu ve 42 Yıl Hapis Cezası

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya’yı öldürmekle suçlanan tutuksuz sanıklar Necati Demir’e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 36 yıl hapis, 18 yaşındaki Mehmet Poyraz Çalhan’a ise 42 yıl hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Haziran 2015 tarihinde garson olarak çalıştığı Dalyan’daki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya’nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii’nde su üzerinde cesedi bulunmuştu.

İlk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıkmıştı.

Kaya son olarak Dalyan’daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görülmüştü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alınmış, yakalandıkları gün ve bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı tutuklanmış, ancak 24 Haziran 2016 tarihinde görülen duruşmada tahliye edilmişlerdi.

Son duruşmada sanıklara, ‘kasten öldürme, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ömür boyu ve 22 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre davanın dün görülen duruşmasında, mütalaaya karşı sanıkların son savunmaları alındı. Kaya’nın avukatları ise İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’ndan gelen raporu kabul etmediklerini belirtti. 

Avukatlar, Münevver Karabulut ve İbrahim Üzmez davalarında verilen raporları örnek gösterip, İstanbul’daki Adli Tıp Genel Kurulu’nun skandal raporlara daha önce de imza attığını belirtti.

‘Allah katında bu olayın hesabını verebilirim’

‘Allah katında bu olayın hesabını verebilirim’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanık avukatları Adli Tıp raporunun dikkate alınması gerektiğini söylerken, suçun işlendiği yerin cinsel saldırı ve öldürme suçu için uygun bir yer olmadığını, çevresinde restoran ve eğlence yerleri bulunduğunu da ekledi. Olay yerinde yapılan keşif sırasında da çok önemli bulgulara rastlandığını belirten sanık avukatları, sadece olay sonrası suç delillerinin gizlenmesi nedeniyle müvekkillerinin cezalandırılabileceğini savundu.

Son sözü sorulan sanık Necati Demir, “Biz suç işlemedik. İstanbul’dan gelen rapor suçsuzluğumuzu kanıtlamaktadır. Takdir mahkemenizindir” dedi. Diğer sanık Mehmet Poyraz Çalhan da suçsuz olduklarını ileri sürüp, “Allah katında bu olayın hesabını verebilirim. Takdiri mahkemenize bırakıyorum”diye konuştu.

Sanıklardan Necati Demir’e ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 27 yıl hapis ve ‘hürriyeti yoksun kılma’ suçundan da dokuz yıl hapis cezası verildi.

‘Her şeyin zamanı var’

‘Her şeyin zamanı var’

Diğer sanık Mehmet Poyraz Çalhan ise ‘kasten öldürme’suçundan 24 yıl hapis, ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 12 yıl hapis ve hürriyeti yoksun kılma suçundan da altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Her iki sanığa da iyi hal indirimi uygulanmadı.

Duruşmanın ardından “Sözün bittiği yerdeyiz” diyen baba Osman Kaya, “Sanıklar hak ettikleri cezaları aldılar. Bizi yalnız bırakmayan avukatlarımıza ve kadın platformlarımıza çok teşekkür ediyoruz” derken, anne Gülen Kaya da “Adalet yerini buldu. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

Cezaevine götürülmek üzere polis aracına bindirilen sanıklardan Necati Demir, “Daha Yargıtay aşaması var” diye bağırırken, Mehmet Poyraz Çalhan, ise “Her şeyin zamanı var” dedi.

Diken ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın