Bloomberg Haberi: HSBC, TL'deki Değer Kaybından Bir Günde 120 Milyon Dolar Kâr Etti
Türk lirası Ağustos 2018'de TL sert değer kaybetmiş ve Dolar/TL kuru tarihi zirvesine yükselmişti. Bloomberg haber ajansı, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından birisi olan Londra merkezli HSBC'nin, 2018'in yaz aylarında TL'de sert değer kaybı yaşandığı dönemde sadece bir günde 120 milyon dolar kâr ettiğini yazdı.
İddianame Kabul Edildi: Tüm Türkiye'yi Sarsan Palu Ailesi'nin Korkunç İfadeleri Ortaya Çıktı
Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla hayatımıza giren ve tüm Türkiye'nin kanını donduran Palu Ailesi'nin davası devam ederken, dava kapsamında yer alan iddianame, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 8 Nisan 2019'da gerçekleşecek olan duruşma için kabul edilen iddianamede 'kasten adam öldürme ve öldürmeye iştirak' suçlamalarından tutuklu sanıklar Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, annesi Havva Palu, kardeşleri İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.
Erdoğan: 'Yeni Bir Göç Dalgasını Tek Başımıza Göğüsleyemeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Suriye kaynaklı göç probleminin tek çözüm yolu, mültecilerin bizim sınırlarımız içinde tutulması olarak görülemez. Türkiye böyle bir yükü, böyle ağır bir sorumluluğu ilanihaye taşımak zorunda değildir. Ülkemiz son 8 senede insanlık adına, uluslararası toplum adına elini taşın altına fazlasıyla koymuştur' dedi ve ekledi: 'Açık ve net söylüyorum, yeni bir göç dalgası yaşanması halinde artık biz bunu tek başına göğüsleyemeyeceğiz.'
Sebzeden Sonra Sıra Ette mi? Üreticiler Tanzim Modeli İstiyor
Et ürecileri, sebzenin ardından etin de tanzim yöntemi ile satılmasını talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediklerini aktaran Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, etin tanzim yöntemi ile satılmasının fiyatları yüzde 30 düşüreceği iddiasında.
Kılıçdaroğlu: 'Bu Tabloyu Görüp Vicdanı Sızlamayan Var mı?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi davasında cezaların onanmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'varlık kuyruğu' sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, çöp konteynerini karıştıran bir vatandaşın fotoğrafını gösterdi ve sordu: 'Bu tabloyu görüp vicdanı sızlamayan var mı?'