Görüş Bildir
Haberler
Balat'ta Sarkıttığı Sepetle İyilik Hareketi Başlatmıştı: 'Gittikçe Paylaşmaya Daha Çok İhtiyacımız Olacak'

Balat'ta Sarkıttığı Sepetle İyilik Hareketi Başlatmıştı: 'Gittikçe Paylaşmaya Daha Çok İhtiyacımız Olacak'

İstanbul'un Fatih ilçesinde, evinden sarkıttığı sepetle ihtiyaç sahipleri ve hayırseverlerin arasında bir köprü olmayı başaran vatandaş, başlattığı iyilik hareketiyle gündemde. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın'

'İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın'

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Balat Mahallesi'nde çekilen bu kare, koronavirüs nedeniyle birçok ailenin maddi zorluk yaşadığı bugünlerde herkesin içini ısıtmıştı.

Üzerinde 'İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın' yazan bir karton bulunan sepet, ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler arasında bir köprü oldu.

İtalya'da gördüğü bir uygulamadan esinlenmiş

İtalya'da gördüğü bir uygulamadan esinlenmiş

İngiliz bir baba ile Türk bir annenin çocuğu olan Jeffrey Tucker, 7 yıldır Balat'ta oturduğunu söyledi ve konuyla ilgili şunları söyledi:

'İnsanlar orada da sepetle alışveriş yaptığından sepetlerini aşağıda tutup içine bir şeyler koyup insanlarla paylaşmayı hedeflemiş. Çok hoşuma gitti. Ben de örnek olsun, bütün mahallelere hatta bu mahalleye daha geniş yayılsın diye böyle bir şey yaptım. Bu kadar çabuk ilgi çekeceğini zannetmiyordum ancak ilgi çekmesi de hoşuma gidiyor. Umarım bu tecrübeden sonra hepimiz paylaşmayı öğreneceğiz. Gerçekten ihtiyacı olan insanlar var. Ekmek bile alamayacak durumda olanlar var. Umarım örnek olur.'

'Kimin verdiğini, kimin aldığını görmüyorum'

'Kimin verdiğini, kimin aldığını görmüyorum'

Bazı vatandaşların bir şeyler koyduğunu, bazılarınınsa ihtiyacı olan malzemeleri aldığını söyleyen Tucker, şöyle devam etti:

'Kimin verdiğini, kimin aldığını katiyen görmüyorum. Mahallede birtakım insanlarla WhatsApp'tan paylaştım. Zannediyorum onlar haber aldı veya geçenler gördü. Bilmiyorum ama almaları da bırakmaları da gerçekten çok hoşuma gitti.'

'Sepeti beslemeye gücüm yettikçe devam edeceğim'

'Sepeti beslemeye gücüm yettikçe devam edeceğim'

'Bu benimle ilgili bir şey değil. Takdir toplaması gerçekten yayılması açısından hoşuma gidiyor. Gittikçe paylaşmaya daha çok ihtiyacımız olacak. Artık paylaşmayı öğrenmemiz lazım. Komşum açsa ben burada karnım tok oturuyorsam bu beni rahatsız ediyor ve insanları da. Eminim şu anda yavaş yavaş paylaşmaya itecek bu durum. Belki hepimiz için gereken bir ders diye düşünüyorum. Sepeti beslemeye gücüm yettikçe devam edeceğim. Sepeti kullananlar olduğu müddetçe de devam etmeyi düşünüyorum. Eminim bu süre uzadıkça sepete daha çok ihtiyacı olanlar olacak.'

'Sepeti 24 saat bırakmayı düşünüyorum, bazı insanlar çekinebilirler'

Balat'taki bu güzel dayanışma örneği, sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer almıştı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
34
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın