Kendisini 'hoca' olarak tanıtan Ebubekir Sıddık Kaya'nın geçtiğimiz ay yayınladığı ve Adile Naşit ile Kemal Sunal'a ağza alınmayacak çirkin ithamlarda bulunduğu video sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Adile Naşit'in mezarından çığlıklar geldiğini söyleyip, tuhaf olduğu kadar korkunç da bir hikaye uyduran Ebubekir Sıddık Kaya hakkında Naşit'in yeğeni tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Ekol TV'nin haberine göre davada karar çıktı...
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Eski Başkanı Melih Gökçek’in sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’na yönelik yaptığı paylaşıma sosyal medyada büyük tepki oluştu. Melih Gökçek de büyük tepkiler sonrasında paylaşımını silmek zorunda kaldı.
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarını protesto amacıyla Saraçhane'de düzenlenen gösteriler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ailesine hakaret ettiği belirlenen 41 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından protestolar ve CHP mitingleri sürüyor. Saraçhane'de CHP Başkanı Özgür Özel'in konuşması büyük yankı uyandırırken boykot listesi açıklaması da gündem oldu.Miting sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine küfredilmesi yayına yansıdı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya yönelik açıklamada bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de düzenlenen mitingde boykot çağrısında bulundu. Peki boykot nedir? Boykot sözlükte ne anlama gelmekte?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla Saraçhane'de muhalif liderlerin konuşmaları sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Bugün 6. gün; bu bir meydan mitingi değil, bu faşizme karşı meydan okuma eylemi!' diyerek sözlerine başladı. 'Sonuna kadar devam edeceğiz' diyen Özel, boykot çağrısını yineledi.Boykot çağrısında bulunan Özel, “Espressolab’a uğramayacağız, kahvesini içmeyeceğiz.” diyerek boykot listesinde bulunan markaları da tek tek saydı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ülke genelinde protestolar devam ederken, Ankara Kızılay Meydanı da eylemlerin merkezlerinden biri haline geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, protestolara destek vermek için Kızılay Meydanı’na geldi. İnce’nin alana CHP’ye ait bir otobüsle girmesi dikkat çekerken, otobüs üzerinden vatandaşlara seslendi.
Finans profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir isim. Ancak Demirtaş'ın, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanma süreciyle ilgili sessiz kalması sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili sessizliğini bozan Özgür Demirtaş, bugün sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında pamuk şekeri satan engelli genci sevindiren polislere ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımda 'Türk Polisi Halkının Yanında, Yalnızca Vicdanı Olmayanların Karşısındadır' denildi.
Sektörde tekelleşme iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ardından Gezi Parkı eylemleri gerekçesiyle tutuklanan Ayşe Barım’ın sahibi olduğu ID İletişim oyuncularından biri de Hazal Kaya. Kaya, Barım hakkındaki iddialara dair siyah arka planlı uzun bir açıklama yapmıştı. Ancak Kaya’nın bu açıklamaları “gerçeği çarpıttığı” iddiasıyla oldukça tepki çekmişti. Barım’ın tutuklanmasının ardından Hazal Kaya sessizliğe gömülmüştü. Bu sessizliğini Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına kadar devam ettirdi.Tepkiler artınca günler sonra İmamoğlu’na destek paylaşımı yapan oyuncu Hazal Kaya, yine tepkilerin odağında geldi. Nedeni ise İmamoğlu’na destek eylemlerinde Türkiye elçisi olduğu kozmetik markasının yer aldığı bir pankartı paylaşıp, “Reklam” ibaresi eklemesi oldu… Kaya, tepkiler üzerine gönderiyi sildi ve sosyal medyada gündem olan bir açıklamayla kendisini savundu. Ünlü oyuncu X'te Trend Topic (TT) oldu. İşte detaylar.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CNN International yayınına katılarak Bianna Golodryga'nın sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ile ilgili konuşan Özel, 'Biz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kanımızda özgürlük ve bağımsızlık var.' dedi.
Bugüne kadar pek çok farklı dolandırıcılık hikayesi çıktı ortaya. Mynet'ten Doğukan Akbayır'ın aktardığı Batman'da yaşanan bir olay da bu hikayelerden biri oldu. 2015 yılından bu yana bir anne ve kızı 'ilahi güçleri' olduğunu söyleyip mağdurlara büyü yapıyor, onlara 'şifa' dağıtıyordu. Anne ve kızı, mağdurlardan 5 bin ila 40 bin arası miktarda para talep ediyordu. Bugüne kadar toplamda 300 milyon liralık vurgun yapıldığu ortaya çıktı.Kaynak: Mynet / Doğukan Akbayır
İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri, 21 Mart tarihinde görevden alındı. İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, sosyal medyadan yayınlanan bir açıklamada 'terör örgütü PKK üyeliği bulunan firari sanıkların övüldüğü' iddiasıyla resen soruşturma başlatılmıştı.Kararın ardından 59 barodan ortak bir bildiri yayınlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturmasında gözaltına alınan isimler arasında Ercan Saati de yer almıştı. Hakkındaki iddiaları reddeden ve “büyük bir yanlışlık” yapıldığını belirten Saatçi, bir önceki gün hakimlikçe serbest bırakılmıştı. Sessizliğini bozan sanatçı sosyal medya üzerinden ilk kez konuştu. Takipçilerine ve sevenlerine teşekkür eden Ercan Saatçi, “çok iyi ve dimdik ayaktayım” diyerek ertelenen konserlerinde buluşmak üzere mesaj verdi. İşte detaylar...
İBDA-C'ye yakın olduğu öne sürülen Büyük Doğu Akıncıları iftarı protestoların gerçekleştiği Saraçhane'ye yakın bir konumda olan Şehzadebaşı Camii'nde açacaklarını duyurmuştu. Hükümete yakın isimlerin eylemcileri camide içki içtikleri ve mezarlara zarar verdikleri iddiasıyla suçlamasının ardından Büyük Doğu Akıncıları iftar ve teravih organizasyonu düzenledi. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bu grup hakkında açıklamalarda bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde protestolar düzenlendi. İstanbul Valiliği'nin aldığı kararla ilk olarak 19 Mat 2025 tarihinde bazı yollar trafiğe kapatılmıştı. Bazı metro ve otobüs duraklarından ise seferlerin yapılmayacağı açıklanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği'nin aldığı kararı vatandaşlarla paylaştı. Karara göre Ankara'da Kızılay ve ODTÜ'ye toplu ulaşım durduruldu.Peki Ankara'da hangi duraklar kapalı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve 19 Mart'ta aralarında 104 kişinin de bulunduğu gözaltı kararının ardından üniversite öğrencileri eylemlerini büyüterek sürdürüyor. Öğrenciler, “Üniversiteler ayakta, akademik boykotta” çağrısıyla dersleri boykot ederek, ülke çapında geniş bir protesto hareketi başlatmış durumda.Öğrenciler akademinin ve üniversitelerin bağımsızlığının korunması, İstanbul Üniversitesi yönetiminin 'diploma iptali' kararının geri çekilmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması taleplerini sıralıyor.
Kabine toplantısı bugün (24 Mart Pazartesi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. İmamoğlu'nun adını anmayan Erdoğan üstü kapalı bir şekilde 'Yürütülen soruşturmadaki iddialara, tutuklanan kişilere her şeyiyle kefilseniz çıkıp bunu adam gibi açıkça söyleyin. Buna niyetiniz yoksa boşuna milleti germeyin' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına dair ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda ABB Başkanı Mansur Yavaş ile gündeme gelen 'pamuk şekeri' konusuna da değindi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir polisimizin ücreti kendi cebinden ödeyerek engelli vatandaşımızdan satın aldığı pamuk şekeri çocuklara vermesi ana muhalefet aktörleri tarafından eleştiriliyor.' dedi.