İstanbul'da yaşanan 6.2'lik depremin ardından GSM operatörlerine isyan edenlere bir isim daha katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan milli voleybolcu Aslıhan Kılıç, GSM operatörlerine tepki gösterdi.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, CGTN Türk'ün Youtube kanalında 'Kumburgaz ve Silivri'de 6.0-6.5 büyüklüğünde bir deprem olabilir' demişti. Üşümezsoy'un dediği deprem nokta atışı şekilde bugün gerçekleşti. Halk TV'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Üşümezsoy, yeni bir deprem olup olmayacağını açıklarken Bilim Kurulu'na sert çıktı.
Depremlerin ardından ekranlar deprem uzmanlarına ya da bu alanda çalışan akademisyenlere ekranlarını açıyor. Bu ekrandaki uzmanlar ise halka bilgi vermenin yanında diğer uzmanları rakibi gibi görerek bir bilgi yarışına giriyor. Asla tek bir görüşün çıkmadığı yayınlarda her uzman fayı da depremi de beklentileri de kişisel yorumuyla harmanlayınca ortaya bir bilgi karmaşası çıkıyor. Bir uzman depremin bittiğini iddia ederken bir diğeri bunun bir başlangıç olduğunu iddia ediyor. Her uzmanın farklı yorumu olunca halk da neye ya da kime inanacağını şaşırıyor. Uzmanların birbirinden farklı görüşlerini derledik.
Marmara Denizi açıklarında teknede bulunan bir grup, sarsıntının etkisini suyun içinden hissetti. Denizdeki garip hareketlilik ve yükselen kabarcıklar ise gözle görülecek kadar belirgindi. Depremi yaşayan kadınlardan biri o anları kaydederken yaşadıklarını da anlattı. Anlattıkları ise deprem anının ne kadar sarsıcı olduğunu gözler önüne serdi. İşte o anlar...Kaynak
Deprem sonrası harekete geçen İstanbul Valiliği, yurttaşı yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Valilik, okul bahçeleri, spor salonları ve camilerin deprem korkusu nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşların kullanımına açıldığını duyurdu.
CHP'nin 23 Nisan yürüyüşünü engellemek için kurulan barikatlara plastik kelepçe takıldı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, plastik kelepçeleri cebinden çıkardığı pense ile kesti. O anlar kameralara yansıdı.
23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan peş peşe depremler, kent genelinde paniğe neden oldu. Önce 3.9, ardından 6.2 büyüklüğünde meydana gelen sarsıntılar sonrası birçok vatandaş evlerinden çıkıp sokaklara döküldü. Artçı depremler arka arkaya gelirken, herkes güvenli alanlara yöneldi. Dikkat çeken bir detay ise sosyal medyada gündem oldu. Başakşehir’de bir berber, deprem anında bile tıraşına devam ederek adeta hiçbir şey olmamış gibi davranmasıyla şaşkınlık yarattı. O anlara ait görüntüler kısa sürede büyük ilgi gördü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Bilim Kurulu (Prof. Dr. Tarık Şengül, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Eser Çaktı, Prof. Dr. Himmet Karaman, Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Prof. Dr. Şerif Barış, Doç. Dr. Pelin Alpkökin), kentte yaşanan depremler ve sonrasında oluşan panik haliyle ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da şiddetli bir şeklide hissedilen, merkez üssü Silivri olan 6.2'lik deprem ve devamında gelen artçıların ardından toplanan Bilim Kurulu, AKOM'da yaptığı açıklamada önemli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. Deprem riskinin hala devam ettiğine dikkat çeken Bilim Kurulu, vatandaşların resmi kurumlardan gelen uyarılara itibar etmesini istedi.
İstanbul'da art arda yaşanan depremler halka büyük panik yaşattı. Özellikle deprem anında bu panik zaman zaman kameralara da yansıdı. Vali Davut Gül de 151 yaralı tespit edildiğini bu yaralıların depremden panikle kaçmak isteyen kişiler olduğunu dile getirmişti. Panikle sokağa kaçanlar arasında bir kişi vardı ki kısa sürede sosyal medyada viral oldu görüntüsüyle.
Sosyal medya fenomeni öğle saatlerinde gerçekleşen 6.2'lik depreme yakalandığı anların kameraya yansıyan görüntüsünü paylaştı. 3 kedisini ardında bırakarak yukarı çıkması sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekince ateş püskürdü. Buyurun, detaylara beraber bakalım.
İstanbul'da saat 12.46'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme iş yerlerinde yakalananlar zor anlar yaşadı. Paniğe kapılan bir kişi tezgahın üstünden atlayarak iş yerinden çıktı.
CHP'nin çağrısıyla 23 Nisan'da Ulus'taki 1.Meclis'te toplanan halk Anıtkabir'e yürümek istemişti. Ancak Valilik,kitleye Keçiören'deki Kalaba Meydanı'nı adres göstermişti. Uzun uğraşlar sonunda 1.Meclis'te toplanan halka Özgür Özel seslendi. Özel, yaptığı konuşmada halka Anıtkabir'i adres gösterdi ve halk sel olup barikatı yıktı.
İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem anında binanın 3. katından atlayan adam, otomobilin üzerine düştü. Balkondan atlayan kişi daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yürüdü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul'da yaşanan depremin ardından toplanma alanları yeniden gündeme geldi. Birçok alan yapılaşmaya açılırken İstanbullular parklara sığındı. İstanbul'daki bir başka sığınma alanı ise Müze Gazhane oldu. Müze Gazhane'ye giden İstanbullular açık alanda güvende kalmaya çalıştı. Müze Gazhane'yi İstanbul'a kazandıran isimlerden olan Mahir Polat da açıklama yayınladı.
İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde olan ve toplam 13 saniye süren deprem büyük korkuya neden oldu. Deprem sonrasında en büyüğü 5.9 olan 51 artçı sarsıntı da meydana geldi.Vatandaşlar deprem sonrasında kendini sokaklara atarken, geceyi evde geçirmeyi düşünmeyenler ise parklarda çadır kurdu.İstanbul Taksim’de bulunan Gezi Parkı da vatandaşların yoğun olarak toplandığı yer alarak dikkat çekti.
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde yaşayan bir baba, 6,2 büyüklüğündeki depreme bebeğini severken yakalandı. O anlar cep telefonunun kamerasıyla kayda alındı.
Silivri açıklarında yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da şiddetli bir şekilde hissedildi. GSM operatörlerinin yoğunluk sebebiyle yaşattığı iletişim problemleri yine ve yeniden gündeme oturdu. Oğuzhan Uğur, 2019'da yaşanan depremde attığı tweet'i hatırlatarak operatör fiyaskosuna tepki gösterdi.
İstanbul'da art arda yaşanan depremler büyük bir paniğe neden oldu. Halk sokaklara inerken toplanma alanlarının doldurulmuş olması halkı parklara yönlendirdi. Sosyal medyada birçok videoda insanların depreme nasıl yakalandığı görülürken, bir yayıncı da telefonuna gelen deprem uyarısına 'hayırdır inşallah' diyerek tepki verdikten iki dakika sonra depremi yaşadı. Kaynak
23 Nisan'da İstanbul'da peş peşe depremler meydana geldi. İlk olarak 3.9 daha sonra 6.2 büyüklüğünde yaşanan depremlerin ardından artçılar devam etti. Halkı paniğe sürükleyen depremlerin ardından sokağa dökülen halk araçlarına akın etti. Trafik yoğunluğunun yüzde 76’ya yükseldiği İstanbul'da benzinliklerde uzun kuyruklar oluştu!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da okulların deprem nedeniyle 2 gün tatil edildiğini açıkladı. Kentte bulunan üniversitelerde de eğitime ara verildi.İstanbul Valiliği, kamuda 10 yaşından küçük çocuğu olanlarla birlikte, engelli, hamile ve malül gazi olan kamu çalışanlarının da 2 gün izinli olduğunu duyurdu.