Mustafa Sarıgül'ün Partisi TDP, Kendisini Feshederek CHP'ye Katılacak mı?
14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimlerinde CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşip birleşmeyeceği konusunda açıklama yaptı. CHP ile demokratik düzlemde birlikte hareket etme düşüncelerinin olduğunu belirten Sarıgül, TDP'yi kapatmak gibi bir gündemleri olmadığını belirtti. Ancak Mustafa Sarıgül'ün heyecan dolu siyasi serüveni, yeni sürprizlere de gebe olabilir.
Almanya, Nitelikli Göçmen Yasası'nı Onayladı: Alacakları İşçi Sayısı Açıklandı
Son yıllarda yaşanan ekonomik ve siyasi bunalımlar yüzünden Avrupa ülkeleri, göçmenlerin ülkelerine gelmelerini zorlaştıran birtakım politikaları uyguluyor. Özellikle Türk vatandaşların vize almakta zorlandığını biliyoruz. Durum böyleyken Türk vatandaşları başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine 'nitelikli iş gücü' olarak gidebilmenin yollarını arıyor. Geçtiğimiz günlerde Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, Nitelikli Göçmen Yasası'nı yeniden düzenlediklerini ve Almanya'da çalışma ve oturum haklarını kolaylaştıracaklarını duyurdu.Detaylar içerikte!
Seçim Kutlamasında Vurulan Kübra Yaşam Savaşı Veriyor
Şanlıurfa’da, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun ardından yapılan kutlamalarda maganda kurşunuyla başından yaralanan 15 yaşındaki Kübra Çoban, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Şanlıurfa'daki seçim kutlamalarında 14 yaşındaki Emirhan Gelgir de başına gelen kurşunla hayatını kaybetmişti. Her iki olayın faili de henüz yakalanamadı.
Japonya'da Tecavüzün Tanımı Nasıl ve Neden Değişiyor?
Japonya'da parlamento üzerinde çalıştığı yasa tasarısı ile 'tecavüzün' tanımını değiştirmeye hazırlanıyor. Tasarı ile beraber tecavüzün tanımının “zorla gerçekleşen cinsel ilişkiden” “rıza gösterilmeden gerçekleşen cinsel ilişki” olarak değiştirilmesi planlanıyor.
Çaya Yüzde 43 Zam Geldi
2023 ürünü yaş çay alım fiyatında yapılan artışın ardından Çaykur da fiyatlara ortalama yüzde 43 zam yaptı.
Özgür Demirtaş'tan Sonra Uğur Dündar da Mehmet Şimşek'e Yardım İsteyince Tepki Patlamaları Düşündürdü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevini teslim alırken, 'rasyonel' olmaktan bahsedince kalabalık bir kesimin gönlünü aldı. Son yıllarda 'ne yaşadığımızdan' ziyade 'neden yaşandığı' anlaşılmaya çalışılan ekonomik ortamda, Şimşek'in geçmiş dönem icraatlarıyla bugünkü konjonktür karşılaştırılınca 'daha başımıza ne gelebilir' isyanından uzak duruyoruz, çünkü bu soruyu ne zaman sorsak sürprizler konusunda cömert bir coğrafyada bulunuyoruz. Objektif kalmaya çalışırken, muhalif olmakla yaftalanan iki önemli isimden, öyle bir çağrı geldi ki 'biz ne yaşıyoruz?' sorusunun bitmeyeceği anlaşıldı.