Büyük umutlarla kurulup, bir dönemde hayatımızın parçaları olsa da başarıları istikrarlı olmayan internet girişimlerinin son örneği Vine ile birlikte, başarı hikayesi uzun sürmeyen internet girişimlerini ele alıyoruz. Bu girişimlerin bir kısmı kapandı, bir kısmı da eski güçlerinden çok uzak noktada yaşam savaşı veriyorlar.
Seks üstüne düşünürüz, hakkında hayaller kurarız. Onun peşinde haddinden fazla vakit ve nakit harcarız. Seks yaparız. Doğum, AIDS, 'namus' cinayetleri, yaşamamız ve ölümümüz... Hepsi seksle iç içe. Bu yüzdendir ki; bilim insanlarının onun hakkında keşfettiği şeyler öğrenmeye değer.
Her başarılı oyuncunun, oynadığı karaktere hayat verirken amaçladığı tek bir şey var, gerçekçilik...Her usta yönetmenin de kadrajına aldığı bir sahneyi çekerken amaçladığı tek şey, yine gerçekçilik...Bu amaç uğruna her iki taraf da sınırlarını bazen 'fazlaca' zorlayabiliyorlar.Karşınızda oyuncularının 'sanat için' gerçekten sevişerek seyircisini şok ettiği filmler;
Domates evlerimizin vazgeçilmezlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, sandviçlerde, salatalarda, yemeklerde, kısacası her şeyde bir yeri, bir katkısı vardır. Peki bu önemli besin maddesini buzdolabına koymamanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Mustafa Ceceli, 'Kayahan'ın En İyileri 1' albümünde seslendirdiği 'Sarı Saçlarından Sen Suçlusun' şarkısını kliplendirdi. Klip Kayahan'ın anısını yaşatmak için Haydarpaşa Garı'nda çekildi.
İşte internetten bir şey indirmenin, izlemenin şimdiki gibi kolay olmadığı, şarkıları telefonlardan kızılötesi ile birbirimize 12167 saatte göndermeye çalıştığımız; çoğu ile internet ortamında tanıştığımız, ergenliğimizde bizi duygu sellerine sürükleyen o şarkılarla gelin geçmişe duygusal bir yolculuk yapalım.
'Yarına Umut Ol' projesi, Berin Yıldırım ve Simay Salı'nın 2014 yılında başlattığı ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğini azaltmak için attığı adımın adı. Köy okullarındaki çocukların bilim, sanat, spor gibi dallarda yetersiz kalmaması için uğraşıyorlar. Dahası sadece malzeme göndererek değil, çeşitli dallarda eğitim atölyeleri yaparak bu köy okullarına giderek çocukların yüzündeki birer tebessüm oluyorlar.
Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin ardından hikaye arapsaçına dönmüştü. Dylan, ödülü kabul edip etmeyeceği tartışmalarına yaptığı açıklamayla noktayı koydu. Amerikalı müzisyen yaptığı açıklamada 'Eğer gidebilirsem Nobel Ödülü Töreni’ne katılacağım' dedi.
'Tarihebak' adlı Instagram hesabı, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında çekilmiş eski ve nostaljik fotoğraflar paylaşıyor. Biz de sizler için bu fotoğraflardan 21 tanesini derledik.'Ben daha fazlasını görmek istiyorum!' diyenleri şöyle alalım.
Meme kanseri farkındalık ayının son haftasındayız. Hazır bu ay sona ermeden, yanlış bildiklerimiz varsa bir an önce doğrularını öğrenelim. İyi okumalar...
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 6 film vizyona girdi.Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği ve Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah ve Şükran Ovalı'nın rol aldığı 'Ekşi Elmalar' da izleyicisiyle buluşacak.
Bizim hükümetimizin şeklini ve esasını anlamayanlar veya anlamak istemeyenler vardır. Bu tereddüdü gidermek için Anayasanın ruhunu iyi incelemek lazımdır. Gerçekte Anayasanın özellikle bazı maddelerinin bilinmesi gereklidir. Mesela birinci maddeyi beraber inceleyelim. Madde 2 fıkrayı kapsıyor. Efendiler! Bilirsiniz ki irade denilen bir şey vardır. Bir insanın iradesi olduğu gibi insanlardan oluşan herhangi bir sosyal toplumun da iradesi vardır. İrade vicdanın eğilimi, arzusu demektir. Yani bu manevi bir şeydir. İrade-i külliyeyi zat-ı Bani'ye bırakarak şerri bir lisanla ifade etmek isterseniz, buna irade-i cüz'iye deyiniz! Bu manevi iradenin meydana çıkması ve görünmesi için bir araç gereklidir ve vardır ona egemenlik derler. Egemenliğini herhangi birine bırakan bir insan kendi iradesinin kullanılacağından emin olamaz. Bunun için insanlar, milletler kendi iradelerini kendi vicdanlarının eğilimini yapmak ve uygulamak isterlerse egemenliklerini mutlaka ellerinde tutmak mecburiyetindedirler. Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren milletin bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır. Milletler egemenliklerini geçici olarak da olsa verecekleri meclislere dahi lüzumundan fazla güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile istibdat edebilirler. Ve bu istibdat şahsi istibdattan daha öldürücü olabilir. (1923)
Sidneyli sanatçı ve yarı zamanlı temizlik işçisi Megan Seres, 150 bin dolar (yaklaşık 450 bin lira) ödüllü Doug Moran portre ödülünün sahibi oldu. Seres ödülü, kızı Scarlett’in portresini yaparak kazandı.
Bergman'ın Fellini ve Kurosawa'yla iş birliği için kaleme aldığı 'Sixty-Four Minutes with Rebecka', 2007'deki ölümüne kadar kavgalı olduğu İsveçli yönetmen Suzanne Osten tarafından sinemaya aktarılacak.
Ahmet Kaya şarkıları içerisinde pek çok öne çıkan ve sık tekrarlanan tema vardır. Kimisi çok sık tekrarlanan kimisiyse nadiren karşımıza çıkan; hasretten ölüme, acıda ağlamaya uzanan çok geniş bir yelpazede neredeyse her duyguya karşılık gelen bir Ahmet Kaya şarkısı bulmak mümkündür. Bunların yanında hayvanlar da ilginç bir şekilde onun şarkılarında önemli bir yer tutar. Pek çok hayvan ismi bir çok farlı Ahmet Kaya şarkısında belirir ve biraz durup düşününce bu çeşitlilik şaşırtıcıdır. Gelin hangi hayvanlar hangi şarkılarda geçiyor bir bakalım.
The Piano Guys, altıncı stüdyo albümleri 'Uncharted'ı 28 Ekim'de piyasaya sunmadan önce eğlenceli bir çalışma yaptı. Albümlerinin ilk kopyasını ellerine alarak büyük marketlere ve AVM'lere girdiler, insanlara dinletip dans ettirdiler.
Müzik dinlemek, yaşamımızı devam ettirmek için en büyük motivasyon kaynaklarından bir tanesi. Modern dünyada herkes en kaliteli müziği, en iyi şarkıcıları dinlediğini iddia eder. Bunun en büyük sebebi de dinlenilen müzik türüne göre sınıflandırılma kaygısı. Ancak bu tamamen öğretilmiş bir tercih. Yani insan istediği müziği sırf sevdiği için dinleyemeyecekse öyle saygınlığı afedersiniz yesinler.Hepimizin kafasının içinde çalan, 'Ne dinliyorsun?' diye sorduklarında cevap veremediğimiz ve hatta kulaklıkla gizli gizli dinlediğimiz şarkılar var. Artık bunları gizlemeyelim isterseniz. Gelin itiraf edelim, bu şarkıları hepimiz dinliyoruz...