Döviz kurlarında görülen sert dalgalanmaların ve Türk lirasının tarihi düşük seviyelere gerilemesinin ardından Muharrem İnce, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. İnce 'Sayın Cumhurbaşkanı, geldiğimiz bu noktada, milletimizin ekonomik ve sosyal felaketini engellemek için, artık tavsiye etmiyorum, istirham ediyorum' dedi.
ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle dün 5.45'e çıkan dolar/TL, Fitch'in açıklamaları sonrası 5.50'nin altında dengelendi. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur, bu sabah saatlerinde 4.74 seviyesine çıktı. Yeni güne sert hareketlerle devam eden dolar/TL 6 lirayı aşarken, euro 7 lira seviyesini aştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Rize'de yaptığı kısa konuşmada ekonomi ile ilgili çeşitli kampanyalar sürdürüldüğünü söyleyerek, 'Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var' dedi.
Fast food restoranında o mu bu mu diye kararsızlığı yaşayanlar burada mı? Peki menülerin yanında senin favorin hangisi, soğan halkası mı yoksa nugget mı?
Türkiye heyetinin Washington'daki görüşmelerinden herhangi bir ilerleme işareti gelmemesi piyasada yine tansiyonun yükselmesine neden oldu. Türk lirası yeni bir satış dalgasına maruz kalırken, dolar, euro, sterlin ve döviz sepetinde yeni rekorlar kırıldı. Uzmanlara göre piyasa net bir şey duymak istiyor.
54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Resmi Seçkisi içerisinde Türkiye’deki ilk gösterimlerini gerçekleştiren ve seyircinin büyük ilgisiyle karşılaşan filmler, Antalya’nın ardından yolculuklarına dünyanın çeşitli festivallerinde devam ederek seyirciyle buluşmaya ve ödüller kazanmaya devam ediyor.
Dövizdeki hareketlilik tüm hızıyla devam ederken Türk Lirası'nın değer kaybı devam ediyor. 8 Ağustos 2018 güncel döviz kurları ne kadar? 1 Dolar ne kadar oldu? Euro ve Sterlin(Pound) güncel değerleri ne kadar?
82 yaşında olanToshisuke Kanazawa isimli eski bir vücut geliştirici gençlere taş çıkaracak formda bir vücuda sahip. 50 yaşından sonra mesleğine geri dönen Kanazawa'nın hayali yeniden dünya şampiyonasında altın madalyayı kazanabilmek.
Türk Lirası döviz karşısında erirken, bu durum çarşı-pazara da zam olarak yansıyor. Balıkesir'de bir pazarcı da bu duruma dikkat çekebilmek için ilginç bir protestoya imza attı. Sebzeleri TL yerine dolar üzerinden etiketlendirdi...
ABD'nin yaptırım kararı ve ardından gelen açıklamalar üzerine Türk Lirası dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetti. Dün akşam saatlerinde dolar 5.42'yi görürken, euro 6.26'ya kadar yükseldi. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler ise Türk lirasının dolar ve euro karşısındaki durumunu bugünkü manşetlerinde ya yer vermedi ya da çok küçük bir yer ayırdı.
Türkiye-ABD ilişkilerindeki gerginlik ve dün başlayan İran ambargosu başta olmak üzere son günlerde yaşanan diplomatik stres, Türk lirasının dolar ve euro karşısında negatif ayrışmasını körükledi. Dolar/TL 5.42'yi, euro/TL ise 6.22'yi aştı ve kurların yükseliş hızına Twitter bile yetişemedi. ABD ile 'ön mutabakat sağlandığına' yönelik iddialarının yer aldığı haber ile birlikte kur 5.18 seviyelerine, euro/TL ise 6 liranın altına geriledi. Ancak bu seviyede kalıcılık yaşanmadı. Dolar/TL öğle saatlerinde 5.30, euro/TL de 6.15 seviyesinin üzerine çıktı.
Seçim sürecinden itibaren İran'ı hedefine koyan ABD Başkanı Trump, İran ile yapılan ve yerden yere vurduğu nükleer anlaşmadan da geçtiğimiz mayıs ayında çekilme kararı almıştı. Trump, İran'a yaptırımlar getiren kararnameyi de imzaladı. Yaptırımların ilk dilimi de böylece devreye girmiş oldu. Bölge artık yeni krizlere gebe. Türkiye ise bu krizin tam ortasındaki ülkelerden biri. Bir tarafta 'stratejik ortağı' ABD, diğer yanda başta petrol olmak üzere milyarlarca dolarlık ticaret yaptığı komşusu İran... Peki bu yaptırımların Türkiye'ye olası etkileri neler?
Türk Lirası döviz karşısında hızla değer kaybediyor. Dolar 5,28, euro da 6,11 ile bugün yeni rekor tazeledi. TL, yıl başından bu yana yüzde 26'lık değer kaybı ile Arjantin Pesosu'nun ardından en çok değer kaybeden para birimi oldu. Peki Türk Lirası hangi sebeplerden dolayı bu denli değer kaybına uğruyor? Maddeler halinde yakından bakalım...
Kemal Sunal'ın Orta Direk Şaban filmini hepimiz defalarca izlemişizdir. Oradaki 'Zama zam, zamlara zam' repliğini de çok iyi hatırlıyoruz. Şu sıralar yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı bize çok iyi gösteriyor. Bir şekilde yapılan zamlar karşısında eskiden hiç düşünmeden aldığımız ya da yaptığımız şeyleri bugün kolay kolay yapamıyoruz. Biz de alım gücünün ne kadar düştüğünü kanıtlamak için 15 durum derledik. Bakalım siz bu durumları yaşadınız mı?
Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Su Ayhan geçtiğimiz günlerde çıktığı 'Kim Milyoner Olmak İster?' programındaki görüntüsüyle gündem oldu. Su Ayhan kendisine sorulan 'Çin Seddi Nerededir?' sorusuna iki joker hakkını kullanarak cevap verebilmişti. Görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasından sonra ise bir açıklama yaptı.
Egzersiz yapmak sıkıcı geliyor ya da onun için vakit bulamıyor musun? Gün içinde kendini tutamayıp bir tatlı da yemiş olabilir ve aldığın kalorileri yakmanın kolay yolunu arıyor olabilirsin. O zaman hayatın içinden bazı etkinliklerle küçük küçük kaloriler yakabilirsin. Not: Tabii ki tembellik etmeden egzersiz yapman ve beslenmene dikkat etmen en doğrusu olacak.