Görüş Bildir
Haberler
TV
Zombi Hayranıysanız İzlerken Keyiften Dört Köşe Olacağınız 10 Zombi Dizisi

Zombi Hayranıysanız İzlerken Keyiften Dört Köşe Olacağınız 10 Zombi Dizisi

Berke Aslan
24.10.2016 - 17:39

Zombi temalı dizilerin kendine has bir hayran kitlesi vardır. Eğer siz de bu kitleden biriyseniz bu içerik çok işinize yarayacak...

Kaynak: http://dizi-mania.com/icinden-zombi-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dead Set

1. Dead Set

Dead Set bir İngiliz mini dizisi olarak karşımıza çıkıyor ve kısıtlı senaryosunu bize en iyi şekilde sunuyor hem de büyük bir farkla; zombilerimiz koşabiliyor... İngiliz E4 kanalının 2008 Halloween'da yayınlamaya başladığı ve sadece 5 bölümden oluşan mini dizisi Dead Set'de hikayemiz de oldukça garip. 

Big Brothers (Bizdeki versiyonu 'Biri Bizi Gözetliyor' yarışması) evinde her şey normal seyrinde devam etmektedir. Elemeler yapılmakta, yarışmacılar arası çekişme sürmektedir. Big Brothers evinde oldukları için dış dünyadan ve olaylardan bihaber yaşamakta olan yarışmacılar dışarıda başlayan esrarengiz salgından da habersizdirler. Virüs, yarışmanın yapıldığı stüdyolara da sıçrar ve aksiyon başlar. 

IMDb 7,8

2. Bite Me

2. Bite Me

3 bilgisayar oyunu fanatiği arkadaş, Los Angeles’ta yaşanan bir zombi istilasında hayatta kalmak için oyunlardan öğrendiklerini kullanmaları gerektiğinin farkına varır ve hayatlarında ilk kez öne çıkma fırsatı bulurlar.

IMDb 7,9

3. Death Valley

3. Death Valley

Bu dizide sadece zombiler yok! 

Vampirler, kurt adamlar ve zombiler normal hayatın bir parçası oluyorlar. Hatta bu doğa üstü yaratıkların yol açtığı sorunlara karşı bir polis birliği kuruluyor; Undead Task Force (Ölümsüzlerle Mücadele Birimi) 

İşte biz de bu dizide Los Angeles’ta Undead Task Force’un maceralarını onlar hakkında program yapmaya çalışan bir televizyoncunun gözünden izliyoruz. 

Korku ya da dramadan daha ziyade, komedi (yer yer parodi, yer yer kara komedi belki de) türündeki bu MTV dizisi 12 bölümlük ilk sezonunun ardından maalesef iptal edildi.

IMDb 7,9

4. We're Alive

4. We're Alive

Muhtemelen ismini daha önce duymadınız. Ülkemizde çok popüler olmadı hatta dünya genelinde reklamı çok yapılmadığı için bilindik diziler arasında değil ancak başarılı bir yapım. Birçok puanlama sitesinde ilk sırada yer alıyor. Dram konusuna oldukça önem verilmiş bir zombi dizisidir.

IMDb 9,1

5. Aftermath

5. Aftermath

Aftermath konusu itibariyle aslında post apokaliptik bir hikâyeyi barındırıyor. Dünyaya çarpan meteorlar, depremleri ve fırtınaları tetikleyerek çok sayıda insanın ölmesine neden olur ancak en büyük problem vebanın yayılmasıyla başlar. Hastalığın bulaştığı insanlar doğaüstü yaratıklara dönüşmeye başlamaktadır. Fakat buna karşın yaşam mücadelesi hiçbir zaman azalmaz. 

İlk sezonu için 13 bölümlük bir sipariş verilen Aftermath dizisi bu yıl içerisinde ya da 2017 yılının ilk aylarında gösterimde olacaktır.

IMDb 4,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. iZombie

6. iZombie

Zombiye dönüşen bir tıp öğrencisi olan Liv, adli tıpta iş bulur ki yiyebileceği beyinlere erişimi olsun ve bu sayede insanlığını koruyabilsin. Ancak zamanla fark eder ki; yediği her beyin, cesedin sahibinin anılarını kafasının içinde duymasına sebep olmaktadır. Bu durumu kullanmaya karar veren genç kız, kim tarafından işlendiği bilinmeyen cinayet vakalarını patronu ve bir polis dedektifinin yardımlarıyla çözecektir.

DC Comics’in iZombie isimli çizgi romanının uyarlanan dizi, Veronica Mars’ın yapımcıları tarafından yaratıldı.

IMDb 8,0

7. In The Flesh

7. In The Flesh

Dizimiz “uyanıştan” dört yıl sonrasını konu alıyor. Gönüllü İnsan Kuvvetleri zombi ayaklanmasını bastırmış, tüm zombiler ya öldürülmüş ya hapsedilmiş. Norlfork da tedavi edilmiş ve topluma geri kazandırılmaya başlanmış. Topluma geri kazandırma projesi kapsamında hikayemizin merkezindeki karakterimiz Kieren Walker, kasabasına geri dönüyor. 

IMDb 8,1

8. Z Nation

8. Z Nation

Bir zombi virüsünün insanları kırıp geçirmesinden 3 yıl sonra bir grup insan bilinen bu virüse bağışıklığa sahip tek insanı New York’tan Kalifornia’ya götürmek zorundadırlar. Zira kalan tek laboratuvar onun kanını büyük bir hevesle beklemektedirler. İnsanoğlunun geleceği büyük bir belirsizlik içindeyken, post-apokaliptik bir Amerika’da 3000 kilometre uzunluğunda bir ölüm kalım mücadelesi başlayacaktır.

IMDb 6,6

9. The Walking Dead

9. The Walking Dead

The Walking Dead, aynı adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır. Roman, dünya çapında beklenmedik bir biçimde ortaya çıkan esrarengiz bir bulaşıcı beyinsel hastalık sonucu, modern medeniyetin sonunu getiren bir zombi salgınını konu eder. Bu dünyada, zombiler, hikayenin geçtiği bölgenin yerel argosunda 'aylaklar' adıyla anılmaktadır. Sadece beyinleri yokedilerek etkisiz hale getirilebilen bu aylaklar, herhangi bir canlıyı yakalayıp parçalayarak yiyen 'yaşayan ölüler' olarak betimlenmiştir. Aylaklar, ayrıca, sağlıklı insanları ısırarak veya tahrip ederek içlerindeki zombi virüsünü bulaştırma yoluyla kendileri gibi birer zombiye dönüştürebilmektedir. Seri, bu vahşi zombilerin ortaya çıkışını ve bu ani gelişme sonrasında kendilerini amansız bir yaşam mücadelesi vermek zorunda bulan bir küçük grubun hikâyesini ele almaktadır

IMDb 8,6

10. Fear The Walking Dead

10. Fear The Walking Dead

Fear the Walking Dead, The Walking Dead serisinden önce yaşananları anlatan televizyon dizisi.

IMDb 7,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
65
42
37
28
19
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eren Özkur

Burdakilerin %65 i tırt ZNation The Walking Dead hariç geri kalanın hepsi tırt arkadaşlar.

Muzaffer Sakaoğlu

z nation candır ileride the walking dead dan daha iyi bir yere gelicek

Mosh Pit

ULAN YOK WALKİNG DEAD ARTIK, TELİF HAKKI OLAYINA BAĞLAMIŞLAR ULAN DUYUYONUZ MU! LİNK FELAN VERİN OĞLUM 2 SAATTİR SAKİNLEŞEMİYORUM ULAN.

Beter Böcek

http://www.dizi-king.com/the-walking-dead-8-sezon-1-bolum-izle/

Emircan Dağlı

olm bu dead set dekiler left 4 dead 2 deki karakterler değilmi aq XD