Görüş Bildir
Haberler
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi: Barbunya Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi: Barbunya Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
18.11.2021 - 11:27

Zeytinyağlılar arasında ayrı bir lezzete sahip olan barbunya, besleyici özelliği yüksek bir yemektir. Zeytinyağlı barbunyayı meze olarak tüketebileceğiniz gibi oldukça doyurucu bu tarifi, öğlen ya da akşam yemekleriniz için hazırlayabilirsiniz. Pratik yapımı ile günü kurtarmanıza yardımcı olacak zeytinyağlı barbunya için gerekli malzemeler ve detaylı tarife bu başlık altından ulaşabilirsiniz. 

Yaz aylarında taze taze alınan barbunyalar buzluklarda yerini aldıysa, zamanı geldiğinde onları pişirerek beslenme listesine katmak iyi fikir olacaktır. Zeytinyağlı yemeklerinin en çok sevileni barbunya, demir ve protein açısından zengindir ve kemik gelimini desteklemeye yardımcı olur. Evinizde bulunan malzemelerle bir araya gelerek pişirilen zeytinyağı barbunyayı yemekten büyük keyif alacaksınız. Malzemelerimiz hazırsa o halde hemen barbunya yemeği tarifinin yapımına başlayabiliriz. İşte zeytinyağlı barbunya tarifi…

Zeytinyağlı Barbunyada Kullanılacak Malzemeler

Zeytinyağlı Barbunyada Kullanılacak Malzemeler

- Yarım bardak zeytinyağı

- 1 kilogram barbunya

- 2 diş sarımsak

- 2 adet havuç

- 1 adet patates

- 2 adet domates

- 1 yemek kaşığı salça

- ½ küp şeker

- 2 bardak sıcak su

- Yeteri kadar tuz ve maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Ayıklanmış olan barbunyaları bol sudan geçirin. Sonrasında barbunyaların üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak 1 taşım kaynatın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsakları yağda kavurun. 1adet patates ve 2 adet havucu küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı salça ilavesi de yaparak salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından önceden haşlanan barbunyaları ve rendelenen 2 adet domatesi karışıma ekleyin. Tuz ve şeker ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte yemeği pişirin. Servis esnasında barbunyanın üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz, oldukça lezzet verecektir. 

Afiyet olsun

Barbunya Yemeğinin Püf Noktaları

Barbunya Yemeğinin Püf Noktaları

Zeytinyağlı barbunya oldukça pratik bir tariftir. İşte barbunya yaparken fayda sağlayacak birkaç öneri…

- Barbunyayı haşlamadan pişirebileceğiniz gibi kısa süre barbunyayı haşlamak zeytinyağlı bu yemeği daha lezzetli yapacaktır. 

- Eğer hazır aldığınız kuru barbunyayı pişirmek isterseniz bir gece önceden suda bekleterek yukarıda belirttiğimiz adımlarla yemeğinizi pişirebilirsiniz. 

- Barbunyayı düdüklü tencerede daha kısa zamanda pişirmek mümkündür.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ergün Zereyak

Sarmısak ve maydanozu listeden çıkarın. Patates biraz isteğe kalıyor ama olmazsa daha iyi olur.