Görüş Bildir
Haberler
'Zeytin Ağacı' 19 Ülkenin Top 10 Listesinde! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

'Zeytin Ağacı' 19 Ülkenin Top 10 Listesinde! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
05.08.2022 - 10:26

Netflix'te yer alan dizi ve filmlerden en çok izlenenlerin listelendiği Top 10 verilerinin yenisiyle karşınızdayız. 25-31 Temmuz tarihleri arasında Netflix Türkiye'de en çok izlenen yapımlara geçmeden önce, platformda yeni gösterime girmesine karşın büyük ilgi gören Türk yapımı 'Zeytin Ağacı' dizisinin diğer ülkelerde de aynı derece beğenildiğini söyleyelim. Öyle ki dizi Arjantin'de İsviçre'ye, Yunanistan'dan İsrail'e 19 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı!

Eğer siz de 'Netflix Türkiye en çok izlenen dizi ve filmler neler?' diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. Erşan Kuneri (1. sezon)

10. Erşan Kuneri (1. sezon)

Özet: 1970'li yılların erotik sinemasında fırtınalar estiren Erşan Kuneri, farklı film türleri çekmeyi denemek için sektörden dostlarıyla birlikte işe koyulur. 

Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu

Yaratıcı: Cem Yılmaz

9. Kuş Uçuşu (1. sezon)

9. Kuş Uçuşu (1. sezon)

Özet: Lale ve Aslı iki ayrı kuşaktan bambaşka görüş ve karakterlere sahip iki kadındır. Lale, deneyimli ve başarılı bir haber sunucudur. Aslı ise birileri olabilmek için elinden geleni ardına koymayacak hırslı bir stajyerdir. Aslı kariyer basamaklarını tek tek çıkmak yerine  'kuş uçuşu' en üste ulaşmak ister. Peki iş dünyasında bu mümkün müdür?

Oyuncular: Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner

Yaratıcı: Meriç Acemi

8. The Spanish Princess (1. sezon)

8. The Spanish Princess (1. sezon)

Özet: İspanyol prenses Aragonlu Catherine'in İngiltere kraliçesi olmak için uyguladığı strateji ve entrikaları anlatan diziNetflix'te yayında olan The White Princess'in devamı olarak çekildi. 

Oyuncular: Charlotte Hope, Ruairi O'Connor, Georgie Henley

Yaratıcılar: Emma Frost, Matthew Graham

7. The White Queen (1. sezon)

7. The White Queen (1. sezon)

Özet: The White Queen adlı tarihi drama Philippa Gregory'nin kaleme aldığı kitaptan uyarlandı. Dizide çalkantılı bir dönemden geçen İngiltere'de genç kralı IV. Henry'nin hayatı, eşi Elizabeth'le tanışmasından itibaren ele alınıyor.

Oyuncular: Rebecca Ferguson, Faye Marsay, Aneurin Barnard

Yaratıcı: Emma Frost

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keep Breathing (mini dizi)

6. Keep Breathing (mini dizi)

Özet: Bir avukat olan Liv'in de içinde bulunduğu uçak arızalanarak düşer. Uçaktan tek kurtulan Liv'in, bu vahşi yerde hayatta kalabilmek için amansız bir mücadelesi vermesi gerekir.

Oyuncular: Melissa Barrera, Jeff Wilbusch, Austin Stowell

Yaratıcılar: Martin Gero, Brendan Gall

5. Mezarlık (1. sezon)

5. Mezarlık (1. sezon)

Özet: Özel bir birim faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için görevlendirilir. Ekibin başında yer alan komiser Önem, cinayetleri aydınlatmaya çalışırken erkek şiddetini destekleyen erkeksi önyargılarla mücadele etmek zorunda kalacak.

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş

Yaratıcı: Abdullah Oğuz

4. The White Princess (1. sezon)

4. The White Princess (1. sezon)

Özet: Philippa Gregory'nin aynı adlı kitabına dayanan The White Princess, ölen sevgilisinin yasını tutan York prensesi Elizabeth'in yeni İngiltere kralıyla yaptığı evliliği ve sarayda dönen türlü entrikaları odağına alıyor.

Oyuncular: Jodie Comer, Rebecca Benson, Jacob Collins-Levy

Yaratıcı: Emma Frost

3. Stranger Things (4. sezon)

3. Stranger Things (4. sezon)

Özet: Gizemli şekilde ortadan kaybolan küçük bir çocuğu bulmaya çalışan anne ve arkadaşlarının kendilerini doğaüstü varlıklarla mücadele ederken bulduğu dizinin dördüncü sezonu, yeni okulundaki yaşadığı zorbalıklarla mücadele etmekte güçlük çeken El'in yaşadıklarından Joyce'un eline geçen gizemli bir paket alışına ve gizemli bir oyuncu tarafından mahvedilen bir D&D gecesine uzanan olaylarla başlıyor.

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

Yaratıcı: Matt Duffer, Ross Duffer

2. Resident Evil: Biohazard (Resident Evil / 1. sezon)

2. Resident Evil: Biohazard (Resident Evil / 1. sezon)

Özet: Oyunları ve filmleriyle çok sevilen Resident Evil serisinin bu dizi uyarlaması, bir virüs salgınının dünya çapında yol açtığı felaketten yıllar sonrasında geçiyor. Jade Wesker'ı takip eden dizi, onun hayatta kalmak için verdiği çabayı ve bu kıyamete yol açanlardan intikam alma mücadelesini anlatıyor.

Oyuncular: Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong

Yaratıcı: Andrew Dabb

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zeytin Ağacı (1. sezon)

1. Zeytin Ağacı (1. sezon)

Özet: Birbirine sıkı sıkıya bağlı üç kadın arkadaşın yaşamı, aralarından birinin kansere yakalanmasıyla altüst olur. Ada ve Leyla, Sevgi'nin arzusunu yerine getirmek için onunla birlikte Ayvalık'a gitmeye karar verir. Fakat bu yolculuk üçünün yaşamında da köklü değişikliklere sebep olacaktır.

Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz

Yaratıcı: Nuran Evren Şit

Şimdi de filmler!

10. İkna (Persuasion)

10. İkna (Persuasion)

Özet: Lüks bir yaşamı olan Anne, gönlünü mütevazı ve çekici bir gence kaptırır. Ancak ailesinin kötüye giden maddi durumu bu aşkın önüne engel olur ve Anne, genç Frederick'ten ayrılır. Tam sekiz yıl sonra yeniden karşılaştıklarında hâlâ ilk günkü heyecanı duyan Anne, aşkının peşinden gidecek midir?

Oyuncular: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Richard E. Grant

Yönetmen: Carrie Cracknell

9. Çürük Elma (Black and Blue)

9. Çürük Elma (Black and Blue)

Özet: Acemi bir kadın polis memuru, meslektaşlarının bir uyuşturucu satıcısını öldürdüğü anı şaş kaza kayda alır. Onun peşine düşüp görüntüleri yok etmek isteyen polisler, işlenen cinayeti acemi polise yıkmaya karar verirler. Peki çaylak bu işten paçayı sıyırabilecek midir?

Oyuncular: Naomie Harris, Tyrese Gibson, Frank Grillo

Yönetmen: Deon Taylor

8. Aykut Enişte 2

8. Aykut Enişte 2

Özet: İyi niyetinden dolayı her konuda saf davranın Aykut, çok sevdiği Gülşah'la evlenme arifesindedir. Tam her şey yolunda gidiyor derken Gülşah'ın eski eniştesi Talat çıkar ve ortalığı birbirine katar. Kendisini bir anda kabusun içinde bulan Aykut, Gülşah'la mutlu olabilecek midir?

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Hakan Yılmaz

Yönetmen: Onur Bilgetay

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Afacanlar: İş Başa Düştü

7. Afacanlar: İş Başa Düştü

Özet: Babası bir AVM'de güvenlik görevlisi olan Emirhan'ın arkadaşlarıyla birlikte kurduğu en büyük hayal gerçek olmak üzeredir. Çocuklar sonunda gece boyu AVM'de kalıp oyun oynama fırsatı bulmuşlardır. Ancak AVM'ye hırsızlar gelince iş başa düşer.

Oyuncular: Berat Efe Parlar, Gürgen Öz, Burak Hakkı

Yönetmen: Enes Ateş

6. Bir Numaralı Hedef (Target Number One)

6. Bir Numaralı Hedef (Target Number One)

Özet: Gerçek bir hikâyeden uyarlanan Bir Numaralı Hedef'te kendisine kurulan komplo sonucu 100 yıl hapse mahkûm edilen Daniel'ın özgürlüğü için savaş veren muhabir Victor Malarek'in mücadelesi anlatılıyor.

Oyuncular: Josh Hartnett, Antoine-Olivier Pilon, J.C. MacKenzie

Yönetmen: Daniel Roby

5. Masal Bitti, Ben Büyüdüm (Za duzy na bajki)

5. Masal Bitti, Ben Büyüdüm (Za duzy na bajki)

Özet: Şımarık bir çocuk olan Waldek, hayatını bilgisayar oyunlarla geçirmektedir. En büyük heyecanı ise yaklaşmak olan turnuvadır. Ancak aile içinde yaşanan bazı olaylar, Waldek'in önceliklerini derinden etkileyecektir. 

Oyuncular: Maciej Karas, Amelia Fijalkowska, Patryk Siemek

Yönetmen: Kristoffer Rus

4. Deniz Canavarı (The Sea Beast)

4. Deniz Canavarı (The Sea Beast)

Özet: Maisie adlı genç kız, tehlikeli denizlere yelken açan ve deniz canavarı avlama konusunda ustalaşan Jacob'ın kim olduğunu bilmeden gemisine gizlice biner. İkili keşfedilmemiş sulara yelken açarken aralarındaki dostluk da pekişir. 

Oyuncular: Karl Urban, Dan Stevens, Jared Harris

Yönetmen: Chris Williams

3. Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)

3. Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)

Özet: Günün birinde iyi bir sanatçı olma hayali kuran Cassie, Teksas'ta bir barda çalışmaktadır. Yakında göreve gidecek bir subay olan Luke'la tesadüfen tanışır ve ikili anlaşmalı bir evlilik yapmaya karar verir. Ancak işlerin terse dönmesi yakındır.

Oyuncular: Nicholas Galitzine, Sofia Carson, Anthony Ippolito

Yönetmen: Elizabeth Allen Rosenbaum

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan

2. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan

Özet: Altan yine başını derde sokar. Bu sefer ki husumetlisi ise şeytanın yeryüzündeki gölgesi olarak tanınan Ali Kaptan'dır. Kurunun yanında yaş da yanar misali Gürkan da olaya dâhil olur. İkilinin paçayı kurtarması için Gürkan'ın aşiret reisi olan akrabası Ferruh'tan başka çaresi yoktur.

Oyuncular: İnan Ulaş Torun, Önder Açıkbaş, Yıldırım Memişoğlu

Yönetmen: Özgür Bakar

1. The Gray Man

1. The Gray Man

Özet: Görevlerindeki başarısı gün geçtikçe yükselmesine neden olan CIA ajanı Court Gentry, CIA'e ait bazı sırları ortaya çıkarınca peşine başka bir ajan takılır. Başına büyük bir ödül konan Court, kendisini bir anda kurban rolünde bulur. Dünyanın dört bir yanında aranan Court, kendisini ve ailesini korumak zorundadır.

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas

Yönetmenler: Joe Russo, Anthony Russo

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın