Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışındaki Tek Toprağımız Ele Geçirildi

Yurtdışındaki Tek Toprağımız Ele Geçirildi

Ali Çeşmeci
14.03.2014 - 14:21 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 14:38

Yurtdışındaki Tek Toprağımız Ele Geçirildi

Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi, Irak Şam İslam Devleti tarafından ele geçirildi.

Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprak parçası; Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu bölgenin çevresi, El Kaide’ye bağlı güçler tarafından ele geçirildi.

TÜRK ASKERİNE VUR EMRİ VERİLDİ

Yaşanan gelişmeler sonrasında Suriye sınırındaki kara ve hava birlikleri saldırıya hazır duruma geçirildi. Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıktaki Karakozak köyü yakınlarındaki türbe çevresinde görev yapan 25 askere, saldırı üzerine “vur emri” verildi.

BÖLGE IŞİD’IN KONTROLÜNE GEÇTİ

Türbe, uzun süredir Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeydi. Ancak IŞID ve ÖSO arasındaki çatışmalar sonrasında ÖSO, bölgeden çekildi ve türbenin çevresi IŞİD’in eline geçti. Bu olay türbede görev yapan askerler tarafından Genelkurmay’a iletildi.

GENELKURMAY HER SENARYOYU HESAPLADI

Genelkurmay, gelen bilgilerin ardından plan yapmaya başladı. Saldırı halinde kara ve hava güçlerine, IŞİD’e operasyon yapılması ve askerlere vur emri verilmesi kararlaştırıldı.

TÜRK ASKERLERİ TARAFINDAN KORUNUYOR

Türbenin bulunduğu bölge, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Fransız hakimiyetine geçmişti. Ardından 1921 yılında Fransa ile yapılan Ankara anlaşmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti toprağı kabul edilmiş ve Türk askeri tarafından korunmasına karar verilmişti.

Kaynak: http://www.unimetre.com/yurtdisindaki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0