Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışı Oylarda AKP Birinci HDP İkinci Oldu

Yurtdışı Oylarda AKP Birinci HDP İkinci Oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Kasım seçimleri için yurt dışında yapılan oylamaların sonuçları belli oldu. Dünya üzerindeki 54 ülkede gerçekleşen oy verme işlemi sonrasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yurt dışındaki 2 milyon 899 bin 59 seçmen için 54 ülke ve 113 temsilcilikte oluşturulan sandıklarda, yaklaşık 1 milyon 160 bin 38 oy kullanıldı.

Buna göre, sayılan yurt dışı oylarının yüzde 56,22'sini AK Parti, yüzde 18,20'sini HDP, yüzde 16,38'ini CHP ve yüzde 7,12'sini MHP alırken, diğer partilerin aldığı oy oranı ise yüzde 2,08 oldu.

Görsel: Hürriyet

AKP 25 ülkede birinci

AK Parti Türkiye'de gösterdiği başarıyı yurt dışı seçmen nezdinde de tekrarladı. AK Parti, aralarında Almanya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan ve Azerbaycan bulunan 25 ülkede sandıktan birinci parti olarak çıktı. AK Parti'nin birinci çıktığı ülkeler şöyle: Almanya, ABDAvustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Cezayir, Danimarka, Fransa, gümrükler, Hollanda, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Lübnan, Makedonya, Mısır, Norveç, Özbekistan, Romanya, Sudan, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün. 

Kuveyt, Katar ve Umman'da CHP ilk sırada

CHP ise Türk seçmenlerin oy kullandığı 20 ülkede birinci parti oldu. Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, Katar, Kuveyt, Macaristan, Rusya Federasyonu, Umman, Yeni Zelanda ve Yunanistan'daki sandıklarda en yüksek oyu CHP aldı.

HDP 9 ülkede birinci oldu

HDP, Birleşik Krallık, Finlandiya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Tayland ve Ukrayna'da seçmenlerin birinci tercihi oldu.

MHP hiçbir ülkede birinci parti çıkamadı

MHP, yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde kurulan 8 bin 525 sandığın hiçbirinden birinci parti olarak çıkamadı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
21
11
10
8
7
0