Görüş Bildir
Haberler
YouTube’un Ücretli Üyelik Sistemi Resmen Onaylandı

YouTube’un Ücretli Üyelik Sistemi Resmen Onaylandı

ATKN
09.04.2015 - 11:19 Son Güncelleme: 10.04.2015 - 10:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir süredir YouTube’un ücretli üyelik modeline geçeceği hakkında söylentiler mevcuttu. Ancak bu zamana kadar YouTube’un kendisinden resmi bir açıklama gelmemişti. Ancak online video devi sonunda sessizliğini bozdu ve ücretli üyelik sisteminin geleceğini doğruladı.

Ücretli üyelik sistemini aktif hale getireceğini içerik üreticilere attığı mail ile haber veren YouTube, bu yılın şirket için çok heyecan verici olduğunu belirtti. Yeni üyelik sistemiyle birlikte kullanıcıların reklamsız bir şekilde video izleyebileceği belirtilen yazıda bu üyelik türünün kendilerine yeni bir gelir kaynağı sağlayacağı ifade edildi. Bu köklü değişiklik nedeniyle kullanım şartlarında da bazı güncellemeler yapılacağı belirtildi.

YouTube bu sistem ile birlikte hem içerik üreticilerinin hem de kullanıcıların mutlu olmasını amaç ediniyor. Kullanıcılar belirli bir ücret karşılığında reklamlardan kurtuluyor, içerik üreticileri ise ücretli üyeliklerden gelir elde etmiş oluyor. Üyelik ücretlerinden gelen paranın yüzde 55‘inin içerik üreticilerine dağıtılacağı belirtiliyor. Videoların izlenme sayısı ve süresi, gelirlerin artmasında veya azalmasında önemli rol oynuyor.

Şimdilik ücretli üye olacakların ne kadar ödemesi gerektiğiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. Videoların YouTube’da yayınlanmadan önce izlenmesini sağlayan Vessel isimli servisin 2,99 dolar olduğu düşünüldüğünde YouTube’un da bu düzeyde bir fiyattan ücretlendirilmesi bekleniyor. Öte yandan müzik servisi YouTube Music Key‘in ise beta sürecinden çıktıktan sonra 9,99 dolar fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor.

YouTube’un gönderdiği mail

YouTube’un gönderdiği mail

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0