Görüş Bildir
Haberler
YouTube Kids, Çocuk Hakları Savunucularıyla Karşı Karşıya

YouTube Kids, Çocuk Hakları Savunucularıyla Karşı Karşıya

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’deki bazı tüketici grupları ve çocuk hakları savunucuları, Amerikan Federal Ticaret Komisyonu’ndan, Google’ın sahip olduğu YouTube Kids’i çocukları aldatıcı reklam bombardımanını tuttuğu gerekçesiyle soruşturmasını istedi.

Google’ın yaklaşık yedi hafta önce çocuklar için güvenli bir uygulama olarak duyurduğu YouTube Kids, şu anda Amerika’daki birçok tüketici grubunun hedefinde. Gruplar, YouTube Kids’te yayınlanan çocuklara yönelik oyuncak ve aburcubur yiyecek reklamlarının çocuklar için olumsuz olduğu görüşünde. Bu açıdan McDonalds, Barbie, Fisher-Price, Lego gibi firmalarında dahil olduğu YouTube Kids içindeki kanallarda yayınlanan reklamların soruşturulması talep ediliyor. Şikayet talebinde YouTube Kids’in çocuklara yönelik en yoğun reklam içeren medya ortamı olduğu ve burada kullanılan reklam taktiklerinin televizyonda yasal olarak görülmediği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak Google yetkilileri ise YouTube Kids’i tasarlarken birçok iş ortağına, çocuk hukuku uzmanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına danışıldığını ve uygulamanın iyileştirilmesine yönelik her türlü geri bildirime açık olduklarını beyan ediyor. Google yetkilileri YouTube Kids’te kişisel bilgilerin toplanmadığını ve ebeveyn kontrolü özellikleri içermediğini belirterek hizmetin çocuklar için güvenli olduğunu savunuyorlar.

Bilgi Çağı ve Webtekno

Kaynak: http://bilgicagi.com/youtube-kids-coc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0