Görüş Bildir
Haberler
Yorgun musun Diyenlere Sürekli "Uykumu Alamadım Herhalde" Demenizin Muhtemel 15 Sebebi

Yorgun musun Diyenlere Sürekli "Uykumu Alamadım Herhalde" Demenizin Muhtemel 15 Sebebi

diazepam
20.03.2015 - 13:58 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 14:04

Kestirmek, masanın başında sızıp kalmak, ağzınız yırtılırcasına esnemek hobileriniz arasına mı girdi? Kronik yorgunlar arasına hoşgeldiniz. Sebeplerini merak ediyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hafta içi sabah 7'de kalkarken hafta sonları öğlene kadar uyuyorsunuz!

Bu durum sizin biyolojik saatinizi bozuyor. Mümkün mertebe hafta sonları uyku düzeninizi çok bozmayın.

2. Erteleme sendromuna tutulmuş olabilirsiniz.

Uykunuz geldiği halde, dur bir bölüm daha Walking Dead izliyim mi diyorsunuz? Yatağa gitmeyi sürekli erteliyorsunuz. Bu bir rahatsızlık ve buna erteleme sendromu diyorlar. Uykunuz gelince gidip yatın efendi gibi.

3. Her gece uyumadan önce teknolojiye doyuyorsunuz.

Uykum gelsin diye TV izliyor, yatağa telefonla, tabletle giriyorsunuz. Sonra 'aa saat 4 olmuş!!' olur tabi.

4. Yeteri kadar uyumuyorsunuz.

Ya 3-4 saat uyku bana yetiyor diye hava atarken on numarasınız ama bu sürenin yettiği bir insan evladı yok. Belki Da Vinci vardı ama o da göçüp gitti. Yetişkin birinin günlük 7-9 saat uykuya ihtiyacı var. Ergenseniz bu süre 8.5-9.5 saat. Bunu bilip ona göre uyuyun. Az uyumanın övünmesi olmaz.

5. Uyku kaliteniz yerlerde olabilir.

Belki uyku apnesi var sizde, belki yatağınız çok kötü, odanızın havası, ışık alışı berbat, yastığınız çirkin, vs. bu tür sebepler uyku kalitenizi düşürür. Hani siz bazen 10 saat uyudum hala yorgunum diyorsunuz ya, hah işte bu yüzden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kafein candır!

cms.theweek.com

Böyle diyorsanız yorgun kalkmanız son derece normal. Günde bir iki fincan kahveye kimsenin lafı yok ama kahveye, kolaya, kafeinli içeceklere abandıkça abanıyorsanız bu alışkanlığınız gözden geçirin.

7. Reflünüz olabilir mi?

Uyku kalitesini düşüren baş etmenlerden biri de bu. Hele bir de o gün yemeği çok kaçırdıysanız gece boyunca burp burp etmekten uyuyamamanız gayet normal.

8. Gece atıştırması harika bir şey değil mi ama?

arlsworld.files.wordpress.com

Öyle tabi canım, öyle ama ondan sonra akşam yatmak sabah kalkmak bilmiyorsunuz. Vücudunuza mola imkanı verin. Bırakın siz uyurken organlarınız da soluklansın. Gece atıştırması iyi değildir.

9. Spora vakit yok ya...

Tabi canım siz de haklısınız. gününüz o kadar dolu ki, filmler, diziler sizi bekliyor. Atıştıracaksınız, kestireceksiniz, internetin başında pinekleyeceksiniz, vs. spora vakit kalmayacak haliyle... Umarım kinayeyi anladınız.

10. Son 50 huff huff huff...

Tamam spor yapın dedik ama abartmanın alemi de yok. Sabahtan akşama manyak gibi salonlarda sürtüp, protein tozlarıyla da beslenmeyin. Ya sizin bir ayarınız yok mu Allah aşkına?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uyku apnesi, hormonal bozukluklar, vs.

Bunlar bizi aşıyor. Eğer böyle bir sıkıntınız olduğunu düşünüyorsanız derhal doktora gidin. Buralarda çare aramanın bir faydası yok.

12. İhtiyacınız olan vitaminleri aldığınızdan emin misiniz?

D vitamini, kalsiyum ve B12 bunlar son derece gerekli mineral ve vitaminler. Araştırın bu vitamin ve mineralleri barındıran gıdaları yiyip için.

13. Ay ben bugün hiç su içmedim ya!

Aferin, dehidrasyon çok iyidir zaten... Bu da kinaye, yeterince su içmezseniz yine yorgunluk hissetmeniz normal. İçtiğiniz çay, kahve, meyve suyu, vs. sudan sayılmaz adam gibi normal su için kütür kütür.

14. Stres

Bu olmazsa olmazdı zaten. Stressiz bir yaşam pek olası değil ama siz yine de stres seviyenizi minimuma indirmenin yollarını arayın.

15. Kronik yorgunluk sendromunuz var.

Bu zamana kadar yazdıklarımızın hiçbiri size uymadıysa kesin bu var sizde. Şaka şaka doktora gidin ama illaki adı olan bir rahatsızlığınız vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus - Başka bir şey var sizde...

Hiçbir şey size mantıklı gelmediyse altta yatan başka sebep vardır mutlaka. Yine ilacınız doktora gidip adam akıllı bir kontrolden geçin. Kim bilir belki tükenmişlik sendromu var sizde, hani şu Hürrem'in rahatsızlığından.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
50
31
25
24
21
20