Görüş Bildir
Haberler
Yolu Açın En İyiler Geliyor! Son 10 Yılın Seyir Zevki Yüksek En İyi Filmleri

Yolu Açın En İyiler Geliyor! Son 10 Yılın Seyir Zevki Yüksek En İyi Filmleri

Roxy Carmichael
20.07.2021 - 21:07 Son Güncelleme: 08.06.2022 - 11:45

Herkesin film zevki farklı olsa da bazı filmler vardır ki izleyenleri büyüsü altına alır. Eğer son 10 yılın en iyi filmlerini merak ediyorsanız, şimdi okuyacağınız içerik tam size göre! 

İşte, son 10 yılın eleştirmenlerden tam not alan 100 filmi...

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Inherent Vice (2014)

1. Inherent Vice (2014)

1980'lerin sonlarında Los Angeles'ta geçen hikayede özel dedektif Doc Sportello'nun aldığı son iş her zamankinden daha zor. Zira uzun zamandır görmediği eski sevgilisi yakın zamanda kayıplara karışmış ve kendisinden bu davayı çözmesi istenmiştir. Sportello davanın içine girdikçe işler daha da karmaşık bir hal alır ve bir noktadan sonra gizemin çözülmesi, asıl hedefi olmaktan çıkar.

2. The Loneliest Planet (2011)

2. The Loneliest Planet (2011)

Gürcistan ormanlarında geçen The Loneliest Planet, birbirine aşık genç nişanlı çift Alex ve Nica'nın Kafkas Dağları'nda geziye çıkmasıyla başlar. Bölgeyi iyi bilen Dato'yu rehber olarak alan çift, ormanları dolaşmaya başlarlar. Romantik bir gezi olarak başlayan yolculuk, ormanın derinliklerine gidildikçe yerini sosyal yaşama alışkın bireyler arasında gerilime sebebiyet veren manzaralara bırakır. Saatlerce yürürler , birbirlerine hikayeler anlatırlar, oyunlar oynarlar ama bir hareket sadece 3 sn süren bir hareket hemen başlayıp biten bir hareket ama bir kere yapıldı mı geri alınamayan bir hareket her şeyi değiştirecektir. Ormanın tam ortasında, toplumdan uzak ve vahşi yaşamın içerisinde genç çifti bekleyenler bir sadakat ve erkeklik sınavından başka bir şey değildir.

3. The Great Gatsby (2013)

3. The Great Gatsby (2013)

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

4. All These Sleepless Nights (2016)

4. All These Sleepless Nights (2016)

Yeni bir çağ yaklaşırken Varşova da değişimin kıyısında durmaktadır.  Sanat okulu sınıf arkadaşları Christopher ve Michal, büyüme çağlarında huzursuzca, güzel anın içinde sonsuza dek yaşamı aramak için şehrin sokaklarında dolaşıyorlar. Asla yanıtlarla yetinmeyip, her bir deneyimi kırılma noktasına getirirler. Uykudan tatmin olmuş bir dünyada gerçekten uyanık olmanın ne demek olduğunu test ederler.

5. Girl Walk // All Day (2011)

5. Girl Walk // All Day (2011)

Film, New York'ta dans eden bir kızın hayatından bir günü konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Arbor (2010)

6. The Arbor (2010)

29 yaşında ölen İngiliz oyun yazarı Andrea Dunbar ile öldüğü sırada 10 yaşında olan kızı Lorraine arasındaki ilişkiyi izleyen Arbor, Dunbar'ın çocukları Lorraine ve Lisa'nın farklı şekilde hatırladıkları ortak yangın hatıraları ile başlıyor.

Yönetmen Clio Barnard, bu gerçek hikayeden yola çıkarak farklı bir kurgu deneyerek yarattığı Arbor filminde, 2 yıl boyunca röportajlarını yaptığı Dunbar'ın ailesi ve komşularının ses kayıtlarını, gerçek oyuncuların eşzamanlı dudak hareketleri üzerine montajlayarak senaryoyu oluşturur.

7. Happy Hour (2015)

7. Happy Hour (2015)

Film, Kobe'de yaşayan otuzlu yaşlarında, arkadaş olan dört orta sınıf kadının hayatlarını ve aşklarını takip ediyor. Biri boşanma davası açtığını öğrendiğinde, diğerleri ilişkilerini yeniden düşünmeye başlar.

8. Mother of George (2013)

8. Mother of George (2013)

Adenike ve Ayodele, Brooklyn'de yaşayan Nijeryalı bir çifttir. Mutlu başlayan evlilikleri zaman geçip çocuk sahibi olmak istediklerinde sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Çocuk sahibi olmak isteyip başaramayan çift ya evliliklerini kurtaracak ya da mahvedecek bir kararın eşiğine gelirler.

9. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

9. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış bir annenin çocuğu olan Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanır. Anne ve babası, sadece yetenekli öğrencilerin bulunduğu bir özel okula giden oğullarının başarısını görmeyi arzulamaktadır. Ancak Miles’ın okulla pek ilgisi yoktur. O daha çok arkadaşları ve kendisini grafiti konusunda cesaretlendiren amcası Aaron ile zaman geçirmek ister. Miles, hayatındaki ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atar. O artık özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramandır. Zehir atma, kamuflaj, nesnelere yapışabilme, çok gelişmiş duyma pek çok güç kazanan Miles, gerçek bir süper kahraman olabilmek için Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham’dan yardım alır. Süper kahraman olmanın sorumluluklarını öğrenen Miles artık maskesini takıp kötülüğe karşı savaşmak için harekete geçmelidir.

10. Fire at Sea (2016)

10. Fire at Sea (2016)

Belgesel, Avrupa’da göçmen krizinin cephesi olan İtalya’daki Lampedusa Adası’ndaki yaşamı ele alır. İtalya’nın güney kıyısından 200 km uzaklıkta yer alan Lampedusa, son yıllarda Avrupa’da yeni bir hayatın hayalini kuran, Afrika ve Ortadoğu’dan gelen binlerce göçmenin umut limanıdır. Gianfranco Rosi bu Akdeniz adasında aylarını geçirerek oranın tarihini, kültürünü ve 6.000’lik yerleşik nüfusu olmasına rağmen haftalık yüzlerce göçmen alan bu bölgenin günlük gerçeklerini yakalar. Belgesel, on iki yaşındaki adanın yerlisi olan Samuel’e odaklanır. Deniz kültürüyle dolu olmasına rağmen Samuel, sapan ile avlanmayı ve karada vakit geçirmeyi sever.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Private Life (2018)

11. Private Life (2018)

Trajikomik çift hikayesi, Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve dokunaklı öyküsünü anlatıyor. Richard ve Rachel'ın evliliği oldukça stresli bir evreden geçmektedir. İkili çocuk sahibi olmak istemektedir ancak yaşları ilerledikçe bu isteği gerçekleştirmek zorlaşmaktadır. Doğal yöntemlerden tüp bebeğe kadar türlü yöntemlere başvuran çift kısırlık sancıları çekmektedir. Yardımlı üreme ve evlat edinmenin iç dünyasına sürüklenmeye başlayan çiftin hamilelikteki başarısız girişimleri hep duygusal olarak zihinlerini hem de banka hesaplarını çökertmiştir. Rachel’ın biyolojik saatinin ilerlemesi sebebiyle doktorlar, bir yumurta bağışçısı bulmasını tavsiye ederler. Tam o sırada üvey yeğenleri Sadie, Bard Koleji'ni yarıda bırakıp çiftin yerleşir. İkili Sadie'nin gelişi ile birlikte hem çocuk sahibi olma umutlarına hem de birbirlerine yeniden tutunabilmeye başlar...

12. Support the Girls (2018)

12. Support the Girls (2018)

Lisa Conroy, bir restoranda müdürlük yaparak geçimini sağlar. İşini pek sevmese de restorandaki diğer çalışanlarla aile gibidir. Hayatındaki birçok sorunla mücadele eden Lisa, yine de umudunu kaybetmez. Bir gün restoranda çalışan bir garsonla ilgili beklenmedik bir şey öğrendiklerinde, Lisa ve meslektaşları harekete geçer.

13. We Need to About Talk Kevin (2011)

13. We Need to About Talk Kevin (2011)

Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır.

Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

14. Her Smell (2018)

14. Her Smell (2018)

Her Smell, hayatındaki sorunlarla baş etmeye çalışan bir punk şarkıcısının hikayesini konu ediyor. Becky Something, 90’lı yıllara damgasını vuran Something She isimli tamamı kadınlardan oluşan punk rock grubunun süperstarıdır. Ancak onun eski şaşalı günleri artık geri kalmıştır. Genç kadının hayatı, anne olmasıyla birlikte tamamen değişmiştir. Bir yandan anne olmanın verdiği sorumlulukla ilgilenen Becky, bir yandan da heveslerini git gide kaybeden grup üyeleri, çıkması gereken albümlerinin yarattığı gerginlik ve yeni neslin müzik anlayışının değişmiş olması ile birlikte gelen sorunlarla boğuşur. Kendisini büyük bir çıkmazın içinde bulan Becky, başındaki sorunlarla uğraşırken gün geçtikçe yalnızlaşmaya başlar. Her türlü soruna karşı ayık kalmaya çalışan genç kadının aklında olan tek şey ise grubu eski güzel günlerine geri döndürmenin yolunu bulmaktır. Becky, grup arkadaşları ile beraber yeniden başarıya ulaşmak için inzivaya çekilip, kendisini yeniden süperstarlığa ulaştırmasını sağlayacak olan ilhamın gelmesini beklemeye karar verir.

15. Kate Plays Christine (2016)

15. Kate Plays Christine (2016)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Robert Greene'in üstlendiği film kendisini canlı yayında öldüren Christine Chubbuck'ın hayatını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Illusionist (2010)

16. The Illusionist (2010)

2010 yapımı Sylvain Chomet tarafından yönetilmiş animasyon komedi dram filmidir. Film, Fransız pandomim sanatçısı, yönetmen ve aktör Jacques Tati tarafından 1956'da yazıya alınmamış bir senaryosundan uyarlandı.

17. Beasts of the Southern Wild (2012)

17. Beasts of the Southern Wild (2012)

Cimcime (Hushpuppy), New Orleans'ın kıyılarında Bathtup (Leğen) isimli fakir ama mutlu toplulukta babasıyla birlikte yaşayan altı yaşında sevimli bir çocuktur. Hafif çatlak babası Wink bir gün gizemli bir hastalığa yakalanır. Eşi benzeri görülmeyen ve ne olduğuna dair tanı koyulamayan bu hastalık dünyanın işleyiş düzenini derinden sarsar ve bir nevi kıyameti tetikler. Tarih öncesinde yaşamış olan 'Auroch' isimli antik ordu mezarlarından çıkar ve dünyanın sonunu getirmek için savaşmaya başlar. Şimdi küçük Cimcime yaşadığı topluluğu terk edecek ve dünyanın diğer ucundaki annesini aramaya başlayacaktır. Hem babasını, hem sular altındaki evini hem de vereni kurtarması gerekecektir.

18. Synonyms (2019)

18. Synonyms (2019)

İsrailli bir adam, ana vatanından firar ederek Paris’e gider. Kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen adamın, her şeyi ardında bırakarak geldiği ülkede hayatta kalabilmek için güvendiği tek şey yanına aldığı sözlüktür. Ancak genç adam ne kadar kökenlerini silmeye çalışıp, Fransız olmak için çabalasa da özünden uzaklaşamaz.

19. Sunset Song (2019)

19. Sunset Song (2019)

Son olarak The Deep Blue Sea ile izleyici karşısına çıkan Terence Davies, yeni filminde kamerasını, 1900'lü yılların başına, İskoçya topraklarına çeviriyor. Bir çiftçi ile kızı arasındaki karmaşık ilişkiyi perdeye taşıyan filmin başrollerini Peter Mullan ve Agyness Deyn paylaşıyor.

20. High Life (2018)

20. High Life (2018)

Ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Onların bu cezayı almamaları için önlerinde tek bir seçenek vardır; o da sonu ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmayı kabul etmek. Şanslarını denemek isteyen suçlular, uzayda geçecek olan insan üreme deneyinin bir parçası olmayı kabul eder. Ancak hayatta kalmak onlar için hiç de kolay olmayacaktır. İçinde bulundukları gemi kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca suçlular için adeta bir ölüm kalım savaşı başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. No Home Movie (2015)

21. No Home Movie (2015)

Auschwitz kampından kurtulmuş ve bu üzücü geçmişi yüzünden kalıcı ve ağır bunalımlar yaşayan annesinin yaşamının son birkaç ayını içine kapanarak geçirdiği Brüksel’deki evinde geçen film, annesinin Akerman’ın sanatında bıraktığı izler eşliğinde gözler önüne seriliyor. Film her ne kadar hassas bir sevecenlik etrafında kurulu olsa da, Akerman’ın, annesinin hiçbir zaman geri gelmeyecek olan hafızasına inme isteği bizleri sürekli şiddet ve hüzne maruz  bırakıyor. Bu acılar aynı zamanda Akerman’ın tematik evrenindeki cinsiyet, seks, kültürel kimlik, varoluş sancısı ve yalnızlık gibi kavramların altının dolmasına vesile oluyor. Kurgusal, belgesel ve deneysel edimler arasında şekillenen bu filmle Chantal Akerman belki de film tarihinin en eşsiz, cesur ve etkili yapıtını ortaya koyuyor.

22. Kumiko, the Treasure Hunter (2014)

22. Kumiko, the Treasure Hunter (2014)

Kumiko, izlediği Fargo (1996) filminde bir çanta dolusu paranın toprağın altına gömüldüğünü ve ardından ortadan kaybolduğunu görür. Kimse paranın tam olarak nerede olduğunu bilmemektedir. Kumiko izlediği şeyin bir film olduğunu düşünmek yerine, kayıp paranın gerçekten var olduğuna inanmaya başlar. Genç kadın Tokyo'dan ayrılıp elindeki kötü çizilmiş harita ve sınırlı sayıdaki bilgiyle yollara düşer. Cesaret isteyen bu yolculuk onu dondurucu Minnesota topraklarına götürecektir.

23. Inside Out (2015)

23. Inside Out (2015)

Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe (Amy Poehler), Korku (Bill Hader), Öfke (Lewis Black), Nefret (Mindy Kaling) ve Üzüntü (Phyllis Smith)... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır...

24. The Souvenir (2019)

24. The Souvenir (2019)

80’li yılların başında geçen filmde, genç bir sinema öğrencisi ile güvenilmez bir adam arasında yaşanan ilişkiye odaklanılıyor.

25. Leave No Trace (2018)

25. Leave No Trace (2018)

Leave No Trace, bir baba ve kızın şehir hayatından uzaklaşarak kentin içindeki bir ormana yerleşmelerini konu ediniyor. Baba ve kızın yaptıkları bir hata, onların yetkililer tarafından bulunmasına neden olacaktır. Bulunmamak için de arkalarında hiçbir iz bırakmadan, ev diyebilecekleri yeni bir yer bulmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. A Star is Born (2018)

26. A Star is Born (2018)
www.rotka.org

 Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin fark edilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar...

27. Star Wars: The Last Jedi (2017)

27. Star Wars: The Last Jedi (2017)

Rey, efsanenin ikinci bölümünde de Finn, Poe ve Luke Skywalker ile destansı yolculuğuna devam ediyor. 

Filmde Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Domhnall Gleeson, Carrie Fisher, Laura Dern, Oscar Isaac, Gwendoline Christie ve Lupita Nyong'o gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Rian Johnson oturuyor.

28. La La Land (2016)

28. La La Land (2016)

Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

29. The Handmaiden (2016)

29. The Handmaiden (2016)

Film, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyduğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor.

30. Goodbye to Language (2014)

30. Goodbye to Language (2014)

Evli bir kadın ile bekar bir adam tanışır. Birbirlerine aşık olurlar, tartışılar, hayat sürer gider. Aralarında evcil bir köpek vardır, ilişkilerini dengeler. Ama kadının eski kocası çıka gelir ve her şey alt üst olur. İkinci bir film başlar, her şey ilkinin aynısı gibidir ama film farklıdır. Bu sefer merkezde adam değil metaforu vardır. Filmin sonunda bir köpek havlaması ve bir bebek ağlaması duyarız. Arka planda insanlar hayata dair konuşmaya başlarlar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Pariah (2011)

31. Pariah (2011)

Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında bir kızdır. Kendini ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan  Alike, kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır. Cinsel yönelimini kabul eden bunu uygun yaşamaya çalışan Alike, çevresi ve toplumun baskısı ile karşılaşır. Ailesine ne kadar içini dökebileceğine emin olmayan Alike, içinde bulunduğu problemleri onurla, keyifle ve azimle aşmaya kararlıdır.

32. The Duke of Burgundy (2014)

32. The Duke of Burgundy (2014)

Evelyn, kelebekler üzerine araştırma yapan 30 yaşlarında bir kadındır. Her gün günlük ev işlerini yapmak için bir başka böcek türleriyle ilgili olan Cynthia’nın evine gider. Evelyn’den yaşça büyük olan Cynthia’nın soğuk ve acımasız tavırları onu daha zarif bir kadın olarak gösterirken, Evelyn’e karşı kötü davranmasının önüne geçmez. Cynthia’nın Evelyn’e kötü muamelesi her geçen gün artar, Evelyn’e verdiği görevler sınırları aşan ve aşağılayan noktalara gelir ancak Evelyn bu duruma hiç itiraz etmez. İkilinin her gün uyguladıkları bir ritüel haline getirdikleri bu durum her defasında Evelyn’nin cezalandırılmasıyla son bulur. Ancak Cynthia, Evelyn ile yaşadıkları ilişkiden bir süre sonra yorulur ve daha geleneksel bir ilişkinin özlemini duyar. Evelyn’nin bağımlılığı ikilinin ilişkisini kopma noktasına getirmek üzeredir.

33. Jackie (2016)

33. Jackie (2016)

Başkan John F. Kennedy'nin 1963'te Dallas'ta uğradığı suikast sonucu ölmesinin ardından First Lady Jacqueline Kennedy(Jackie), tüm ülkenin gözü üzerindeyken bu büyük travmayı atlatmak, kocasının tarihi mirasını yaşatmak ve çocuklarının karşısında dik bir duruş sergilemek zorundadır. Film, suikast gününü ve cenaze hazırlıklarını suikasttan bir hafta sonra Jackie'nin LIFE dergisine verdiği röportajı kaynak alarak anlatıyor.

34. At Berkeley (2013)

34. At Berkeley (2013)

On kampüsten oluşan bir halk eğitim sisteminin en eski ve en prestijli üyesi olan Berkeley, aynı zamanda dünyanın en iyi araştırma ve öğretim tesislerinden biridir. Berkeley'de adlı film, üniversite yaşamının temel yönlerini, entelektüel ve sosyal misyonunu, devlete ve daha büyük yüksek öğrenim fikirlerine olan yükümlülüğünü gösterir ve aynı zamanda yönetim tarafından, üniversite ile işbirliği içinde kararların nasıl alındığını ve uygulandığını gösterir.

35. Force Majeure (2014)

35. Force Majeure (2014)

Tomas, karısı Ebba ve çocukları Vera ile Harry kış tatili için bir haftalığına Fransız Alplerine giden İsveçli bir ailedir. Lüks bir otele yerleşen aile tatilin ikinci gününde, öğle yemeği yedikleri esnada kontrollü bir çığ vakasıyla karşılaşırlar. Karlar yemek yedikleri restoranın üzerine doğru inerken Tomas anlık bir refleksle karısını ve çocuklarını ardında bırakıp kaçmaya başlar. Olay sona erip her şey normale döndükten sonra Tomas, Ebba'da yarattığı hayal kırıklığına tanık olur. Evliliğinin zorlu bir dönemeçte olduğunu fark eden Tomas, aile hiyerarşisindeki yerini tekrar kazanmaya çalışırken trajikomik anlar yaşanacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Melancholia (2011)

36. Melancholia (2011)

Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır. Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar.

Tam da bu kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmektedir. Şimdi herkesin kıyameti kendisine göredir...

37. Mission: Impossible - Fallout (2018)

37. Mission: Impossible - Fallout (2018)

Mission: Impossible - Fallout, Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur...

38. Inception (2010)

38. Inception (2010)

Leonardo DiCaprio bu yapımda, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

39. Shoplifters (2018)

39. Shoplifters (2018)

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

40. Faces Places (2017)

40. Faces Places (2017)

60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Agnès Varda, İstanbul’da da “Şehrin Kırışıklıkları” projesiyle duvarlara yapıtlar bırakan genç JR ile birlikte Fransa’nın köylerini gezdi. İkili bir yandan halkla sohbet etti, fotoğraflar çekti, çektikleri fotoğrafları sergiledi, bir yandan da dost olup birbirlerini daha iyi tanımaya çalıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Black Panther (2018)

41. Black Panther (2018)

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

42. The Farewell (2019)

42. The Farewell (2019)

Bili, Amerika’da büyüyen bir genç kızdır. Bir gün babasından aldığı haber, genç kız için büyük bir yıkım olur. Bili’nin Çin’de yaşayan büyükannesi Nai Nai’ye dördüncü evre kanser teşhisi konmuştur. Aile, kendilerine büyük bir üzüntü veren bu gerçeği, ninelerinden saklamaya karar. Son günlerini huzur ve mutluluk içinde geçirmesini isteyen aile üyeleri, bunun için Nai Nai'nin yanında toplanmaya karar verir. Bili, bu haberi ninesinin bilmesini gerektiğini düşünse de ailesinin isteğine karşı çıkmaz ve ninesi ile vedalaşmak için Çin’e doğru yola koyulur.

43. The Turin Horse (2011)

43. The Turin Horse (2011)

Alman filozof Nietzsche bir gün İtalya'da seyahati sırasında bir atın sahibi tarafından kırbaçlandığına tanık olur, atı korumak için ata sarılır ve ardından bayılır. Hikâyemiz Nietzsche'nin at ile karşılamasından hemen sonrasını konu alıyor.

44. Tangerine (2015)

44. Tangerine (2015)

Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, hayat kadını olarak çalışan trans bireyler Sin-Dee ile Alexandra'nın başından geçen bir dizi talihsizliği konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kalplerini kıran erkek arkadaşı bulmak için çabalar. 

Sean Baker'ın yönettiği filmin başlıca rollerinde Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor ve Karren Karagulian bulunuyor.

45. Happy as Lazzaro (2018)

45. Happy as Lazzaro (2018)

Lazzaro, iyi niyetli ve biraz da saf olan bir gençtir. Onun hayattaki en yakın dostu ise biraz şımarık bir genç olan Tancredi’dir. Hayatta en çok değer verdiği arkadaşının her isteğini yerine getirmeye çalışan Lazzaro, Tancredi’nin son isteğini de kabul etmekten kendini alıkoyamaz. Lazzaro, arkadaşının adam kaçırma düşüncesini bir oyun olarak düşünse de Tancredi oldukça ciddidir. İlgi peşinde olan Tancredi, işleri biraz daha büyüterek, Lazzaro’yu ve yaşadıkları garip köyü büyük bir ateşin içine atar. Yaşananlara polis müdahale etmeye başlayınca Lazzaro kaçmak zorunda kalır. En yakın arkadaşı ve boşaltılan köyün sakinleri şehre akın etmeye başlar. Arkadaşı Tancredi’yi bulmaya karar veren Lazzaro, onun peşinden şehre gitmeye karar verir. Fakat şehre geldiğinde bulunduğu yerin, köyünden oldukça farklı olduğunu görür. Lazzaro, bu kirli şehir içinde fazla temiz kalmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Frances Ha (2012)

46. Frances Ha (2012)

Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

47. Cold War (2018)

47. Cold War (2018)

Zula ve Wiktor birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki aşıktır. Her ne kadar birbirleriyle anlaşamayacak tipler olsalar da kader onların yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlar. Soğuk Savaş sırasında Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan Paris’in gece kulüplerine uzanan filmde, siyasi görüş, karakter ve kaderin cilvesiyle savrulan Zula ve Wiktor’un tutkulu aşkı ele alınıyor.

48. A Ghost Story (2017)

48. A Ghost Story (2017)

Geriye kalanların, aşkın, kaybın ve kötülüğün varlığını keşfe çıkan filmde yakın zamanda ölmüş, beyaz çarşaflı bir hayalet, evine dönerek karısına ulaşmaya çalışır. David Lowery'nin yazıp yönettiği filmde Casey Affleck ve Rooney Mara başrolde yer alıyor.

49. Eden (2014)

49. Eden (2014)

Bir Amerikan futbol takımı seyahat ettikleri sırada uçakları Pasifik’te ıssız bir adaya düşer. Takımın hayatta kalan üyeleri, büyük bir yaşam mücadelesi ile karşı karşıyadır. Onları kurtarmak için kimse gelmemektedir ve yiyecekleri gün geçtikçe azalmaktadır. Futbol takımı üyeleri bu süreçte iki gruba ayrılır. Slim liderliğindeki şefkatli, anlayışlı olan grubun karşısında Andi’nin lideri olduğu hayatta kalmak için her şeyi göze alan bir ekip vardır. Kendi çıkarları için savaşmaya başlayan iki grup, çok geçmeden adada başka tehlikeler olduğunu keşfeder.

50. Elle (2016)

50. Elle (2016)

Orta yaşlarını yaşayan Michèle görünüşte yıkılmaz bir kadındır. Başarılı bir şekilde yönettiği bir video oyunu şirketinin başındadır. Acımasız kurallarını iş hayatına olduğu gibi aşk hayatına da yansıttığı için kocasından ayrılmıştır ve bekar bir hayat sürmektedir. Ancak günün birinde Michèle'in hayatı kökünden değişir. Tanımadığı bir saldırgan tarafından evinde cinsel saldırıya uğraması Michèle'in hayatında yeni bir evreyi tetikler. Michèle'in yeni amacı bu kimliğini bilmediği adamı bulmaktır. Bu arayış zamanla hem kurban hem de saldırgan için her an kontrolden çıkabilecek bir kedi-fare oyununa dönüşür...

İçeriğin Devamı Aşağıda

51. The Tale of the Princess Kaguya (2014)

51. The Tale of the Princess Kaguya (2014)

Isao Takahata’nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk film olan The Tale Princess of Kaguya; yaşlı bir çiftin ormanda buldukları sihirli bir bebeği büyütme macerasını, masalsı ve şiirsel bir dille beyazperdeye taşıyor!

Bir gün, yaşlı bir oduncu ve onun karısı tarafından bir bambu ağacının parıldayan sapında bulunan avuç içi büyüklüğündeki gizemli küçük kız, hızla büyüyerek, güzeller güzeli bir kadına dönüşür. Kendisiyle karşılaşan her insan bu esrarengiz kızdan etkilenir. Prensler bu gizemli prenses ile evlenebilmek için sıraya girer. Fakat Kaguya'nın aradığı çok daha kozmik bir aştır.

52. Before Midnight (2013)

52. Before Midnight (2013)

Paris'teki ikinci buluşmanın ardından Jesse ve Celine bir kez daha vedalaşıp kendi yollarına devam eder. İlk buluşmanın ardından geçen uzun yılların ardından tekrar, bu kez Yunanistan'da karşılaştığımız ikili, bu süreçte bir yığın değişim yaşamış, çeşitli sürprizlerin yaşanacağı bir hayata doğru yelken açmıştır. Tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları içten bir sohbete tanık olacaktır.

53. Parasite (2019)

53. Parasite (2019)

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

54. The Lost City of Z (2016)

54. The Lost City of Z (2016)

Percy Fawcett kendini Amazon ormanlarına adamış bir kaşiftir. Kaşif, araştırdığı bölgede daha önce bilinmeyen, bir zamanlar bölgeye yerleşmiş olabilecek gelişmiş bir uygarlığa dair kanıtlar bulur. Bunları bilim camiasına açıkladığında ise Amazon yerlilerini vahşiler olarak gören bilim insanları kanıtlara gülüp geçerler. Yılmayan Percy, destekleyici karısı, oğlu ve yardımcısının desteğiyle tekrar Amazon ormanlarına döner. İddiasını kanıtlamak için araştırmalar yapan kaşif, 1925 yılında ise gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ardından pek çok maceraperest, Fawcett ve ekibini bulmak için yola koyulur ama girişimler sonuçsuz kalır ve bu bölge artık Kayıp Z Şehri (Lost City of Z) olarak adlandırılır...

55. Hereditary (2018)

55. Hereditary (2018)

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... Ari Aster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

56. A Separation (2011)

56. A Separation (2011)

Birçok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor.

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır.

57. Cameraperson (2016)

57. Cameraperson (2016)

Brooklyn’de bir boks maçı, Nijeryalı bir ebenin bir günlük hayatı, evde ailecek geçirilen zamanlar, savaş sonrası Bosna Hersek’te yaşamlar. Bunlar görüntü yönetmeni olan Kirsten Johnson'ın yirmi beş yıllık kariyeri boyunca topladığı görüntüler. Cameraperson'da dünya çapında yıllar boyu çektiği muazzam görüntülere yer veren Johnson bu sayede kendi kişisel yolcuğunu gözler önüne seriyor.

58. Portrait of a Lady on Fire (2019)

58. Portrait of a Lady on Fire (2019)

18. yüzyıl sonlarında Britanya’da genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

59. Zero Dark Thirty (2012)

59. Zero Dark Thirty (2012)

11 Eylül 2001'de Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri yerle bir edildikten sonra, yakın dünya tarihini değiştiren bu saldırıyı El-Kaide terör örgütü ve ABD'nin en azılı düşmanlarından biri olduğunu iddia eden Usame Bin Laden üstlenmişti. Önce Afganistan'da başlayan savaş, diğer Orta Doğu ülkelerine de yayıldı ve Pentagon saldırıların bir numaralı sorumlusu olarak gösterdiği Bin Ladin'i köşe bucak aramaktan asla vazgeçmedi. Pakistan'ın Abbottabad kentinde köşeye sıkıştırılıncaya kadar ABD'ye milyonlarca dolara mal olan bu arayış ve 'insan avı' operasyonu 1 Mayıs 2011'de düzenlenen gizli bir operasyonla nihayete ermişti.

60. Margaret (2011)

60. Margaret (2011)

New York'ta 17 yaşlarında genç bir lise öğrencisi olan Lisa, dışarı çıktığı normal bir günde bir otobüs kazasına şahit olur ve bir kadının ölümüyle sonuçlanan kazaya kendisinin neden olduğuna inanır. Doğruyu saklamak istemez ama her seferinde karşısına çıkan birileri vardır.

Psikolojisi bozulan Lisa ailesine, arkadaşlarına ve en çok da kendisine zalimce davranır. Geleceği için kurduğu pembe hayallerle yetişkinler dünyasının çıplak gerçekçiliği arasında kalacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

61. Personal Shopper (2016)

61. Personal Shopper (2016)

20’li yaşlarında, içine kapanık bir kadın olan Maureen, Paris’te ünlü bir modelin özel alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Genç kadın, kısa zaman önce ikiz erkek kardeşini kaybetmiştir ve henüz yas sürecindedir. Bir gün cep telefonuna bir mesaj gelir. Kardeşinin hayaletinden...

62. The Babadook (2014)

62. The Babadook (2014)

Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

63. Timbuktu (2014)

63. Timbuktu (2014)

Radikal bir grubun yönetimi ele geçirdiği Timbuktu bölgesinde, yönetim tarafından yeni şeriat kuralları koyulur. Artık müzik dinlemek, futbol oynamak, sigara içmek gibi sıradan eylemler dahi yasaklanmış ve halk bu yeni kanunlara uymazsa cezalandırılacak duruma gelmiştir.

Kidane ve ailesi Timbuktu'da insanların yüreğine korku salan karmaşanın altında hayatlarında yeni bir dönemin başlamasına tanık olurlar. Kendi halinde sıradan bir hayat yaşamaya çalışan aile, yeni islamist-köktenci yönetim altına giren bu bölgede bütün bu olayların dışında kalmaya çalışır. Her şey, Kidane'nin çok sevdiği ineğini katleden balıkçı Amadou'yu yanlışlıkla vurması ile değişecektir. Aile Timbuktu'nun acımasız kurallarıyla tanışır.

64. Roma (2018)

64. Roma (2018)

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

65. Spring Breakers (2013)

65. Spring Breakers (2013)
images.amcnetworks.com

Faith, Brit, Candy ve Cotty müthiş bir bahar tatili (spring break) geçirmenin hayalini kuran dört çılgın arkadaştır. Fakat sıradan genç kızlardan farkları, uçuk planlarıdır. Fakat biriktirdikleri paralar yola ancak yetince, çareyi ciddi bir soygun yapmakta bulurlar ve de başarırlar! Şimdi ellerinde tatil boyu deli gibi eğlenecekleri kadar çok paraları vardır. 'Her genç' gibi bahar tatilinde partinin ve kokainin dozunu kaçırınca kendilerini kodeste bulurlar. Tam kurtulamayacaklarını düşünürken, Alien adında bir adam çıka gelir ve bu kızların kefaletini ödeyip, serbest kalmalarını sağlar. Alien, bölgenin yerel uyuşturucu ağlarını ele geçirmektedir ve uyuşturucu işinden yüklü miktarda para kazanmıştır. Brit, Candy ve Cotty bu vahşi hayata adapte olmakta pek de sorun çekmeyeceklerdir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

66. Only Lovers Left Alive (2013)

66. Only Lovers Left Alive (2013)

Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit'te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Eve'ın, Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. O ana dek beladan başka bir getirisi olmayan Ava, bir kez daha işleri daha içerisinden çıkılması zor bir noktaya sürükler.

67. Stories We Tell (2012)

67. Stories We Tell (2012)

Hikaye anlatıcılığının sona erdiğini söyleyenlere bu filmi izlemelerini söyleyin! Filmin yönetmenliğini aynı zaman da dedektifliğini yapan Sarah Polley, kendi ailesini sorguya çekiyor. Geçmişin içinde hatırladıklarının arasında kayboluyor. Bir süre sonra aile sırları her birinin farklı bakış açısıyla gözler önüne seriliyor. Duyduklarımız bizi bambaşka yönlere taşıyor. Oldukça yaratıcı ve etkileyici bir belgesel olduğunu söyleyebileceğimiz hikaye de yepyeni bir bakış açısıyla karşı karşıya geliyoruz. Polley, özünde oldukça kişisel bir meseleden yola çıkıyor ama bunu kendi hikâyelerimizin bizi birey ve aile olma yönünde nasıl şekillendirdiğini araştıran büyüleyici bir yolculuğa dönüştürüyor.

68. Madeline's Madeline (2018)

68. Madeline's Madeline (2018)

Madeline's Madeline, 17 yaşındaki Madeline'in insanlardan birçok hayvana kadar performans sanatı vasıtasıyla kimlikler arası geçişi tecrübe edişini konu ediniyor.

69. The Grand Budapest Hotel (2014)

69. The Grand Budapest Hotel (2014)

Hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir…

70. Somewhere (2010)

70. Somewhere (2010)

Johnnie Marco (Stephen Dorff) gece hayatının hızı, kadınlar ve lüks bir yaşamla gününü gün eden bir Hollywood oyuncusudur. Dışarıdan imrenilecek bir hayat sürüyor gibi görünse de, aslında kendi içinde yalnız bir adamdır. Bir gün 11 yaşındaki kızı Cleo (Elle Fanning) babasına sürpriz bir ziyaret yapar ve bu hızlı hayatının değişmesine neden olur. Johnnie Cloe ile birlikte artık daha sağlam yere basar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

71. This Is Not a Film (2011)

71. This Is Not a Film (2011)

Bazı filmlerin bütün sırrı, hatta özeti filmin adında saklıdır. İşte Cafer Panahi'nin bin türlü oyunla İran'dan Fransa'ya kaçırılan son 'işi' Bu Bir Film Değil tam da adıyla bütünleşik bir yapım.

Kendisi de İranlı olan yönetmen arkadaşı Mojtaba Mirtahmasb ile bir günü paylaşmalarından

ibaret olan filmde, Panahi arkadaşına üzerinde çalıştığı bir senaryoyu sohbet misali sahne sahne anlatıyor ve sonra kaçınılmaz olarak şunu soruyor: : 'Madem anlatılabiliyor, film yapmaya ne gerek var?'

72. First Reformed (2018)

72. First Reformed (2018)

Ethan Hawke tarafından canlandırılan eski bir askeri papaz, oğlunun ölümü yüzünden dağılmış durumdadır. Kilisesinin üyelerinden biri de radikal çevreci kocası intihar etmiş olan Mary’dir. Bu ikisi arkadaş olur ve film ilerledikçe Hawke’ın karakteri kilisenin şüpheli işlerini incelemeye başlar ve kilisesinin etik olmayan şirketlerle suç ortaklığıyla ilgili sırlarını keşfeder. Yönetmenliğinin Paul Schrader’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric The Entertainer, Michael Gaston gibi isimler yer alıyor.

73. Paddington 2 (2017)

73. Paddington 2 (2017)

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Paddington hediyeyi çalanı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır...

Seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimleri barındıran yapımın yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor.

74. The Wind Rises (2013)

74. The Wind Rises (2013)

The Wind Rises, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro'nun hikayesini ele alıyor. En büyük idolü ise bu alanda tanınmış bir uzman olan, Alpler'in ötesindeki Caproni'dir. Caproni işlerinin estetik güzelliği ve muazzam teknik becerisiyle bu alanın önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Çocukluğundan beri görme sorunları yaşayan Jiro, 1930'ların sonundan önemli bir kurumun uçak departmanına girmeyi başarır. Zaman ilerledikçe başarısı patronlarının da ilgisini çeker ve onu istediği gibi tasarım yapması konusunda özgür bırakmaya karar verir. İkinci Dünya Savaşı başlamak üzeredir ve Jiro'nun hayatında birçok şeyi değiştirecektir. Filmin yönetmen koltuğunda usta sinemacı Hayao Miyazaki bulunuyor.

75. Magic Mike XXL (2015)

75. Magic Mike XXL (2015)

Steven Soderbergh'in yönetmenliğini üstlendiği 2012 tarihli ilk filmin devamı niteliğinde yapımda; ortalığın tozunu dumana kattıktan sonda kabuğuna çekilmeyi planlayan Mike’ın, striptiz işinden emekliye ayrılmasının ardından yaşadığı üç yıllık sürecin sonrası anlatılıyor.

Fakat Mike'ın pek de sakin olduğu söylenemeyecek olan emeklilik günleri fazla uzun sürmüyor. Efsane ekip tekrar bir araya gelerek Myrtle Plajı’nda son bir performans sergilemek için kolları sıvıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

76. Amour (2012)

76. Amour (2012)

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır.

Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

77. Boyhood (2014)

77. Boyhood (2014)

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.

78. O.J.:Made in America (2016)

78. O.J.:Made in America (2016)

Amerikan tarihinin en ilginç vakalarından O. J. Simpsons davası 2016'da yeniden gündeme oturdu. American Crime Story‘nin ardından O.J. Simpson’ı konu edinen O.J.: Made in America 5 bölümlük bir belgesel serisi. 7 saat süren O.J.: Made In America Ezra Edelman tarafından hazırlandı. Seri, eleştirmenler tarafından Amerika tarihinde ırkçılığı konu alan en kapsamlı belgesel olarak tanımlanıyor.

79. Burning (2018)

79. Burning (2018)

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

80. Get Out (2018)

80. Get Out (2018)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

81. Phantom Thread (2017)

81. Phantom Thread (2017)

İngiliz modasının kalbinde yer alan ünlü terzi Reynolds Woodcock ve kız kardeşi Cyril, kendilerine özgü tarzları ile ülkenin önde gelenlerini giydirmektedir. Müzmin bir bekar olan Woodcock, hayatına giren kadınlarla arkadaşlık etmekte, onlardan ilham almaktadır. Genç, iradeli bir kadın olan Alma Reynolds’ın karşısına çıktığında ise işler değişir. Genç kadın Reynolds’un aklının başından alır ve kısa sürede onun ilham perisi olur. Reynolds’un kontrollü ve düzenli hayatı aşk kapısını çaldığında alt üst olur.

82. Toni Erdmann (2016)

82. Toni Erdmann (2016)

Bir baba habersizce yurtdışındaki kızını ziyarete gider. Kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Maren Ade’nin yazıp yönettiği filmin başrollerini Peter Simonischek ve Sandra Hüller gibi Avusturya sinemasının tanınmış isimler paylaşıyor.

83. Call Me by Your Name (2017)

83. Call Me by Your Name (2017)

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

84. World of Tomorrow (2015)

84. World of Tomorrow (2015)

Yönetmen koltuğunda Don Hertzfeldt’in oturduğu kısa film World of Tomorrow, küçük bir kızın kendi geleceğine dair yaptığı tehlikeli ama eşsiz yolculuğunu konu ediyor.

85. The Social Network (2010)

85. The Social Network (2010)

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

86. Dogtooth (2010)

86. Dogtooth (2010)

Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafın saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır. Dışarıdan ise evin içerisine girmesine izin verilen tek kişi babanın fabrikasında çalışan Christina’dır. Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da 'köpek dişlerinin' düşmesi…

87. Leviathan (2012)

87. Leviathan (2012)

Leviathan, Kuzey Atlantik'tin uçsuz bucaksız sularında dile gelen ve balıkçılık üzerinden anlatılan, insanlık ve doğa üzerine deneysel bir belgesel görünümünde. Balıkçılık ticaretinin işleme aşamalarını bir gemi içerisindeki balıkçılar ve sudaki balıklar üzerinden anlatan belgesel, seyircisine daha önce tanık olmadığı bir bakış açısı ve ayrıksı bir görsellik vaat ediyor. Capcanlı renkler ve karanlık derinler arasında süzülen kamera, sadece olan biteni beyazperdeye yansıtırken; belgesel içerisindeki hikayeye ne bir röportaj ne de bir anlatıcı eşlik ediyor. Bu haliyle de benzeri pek görülmemiş bir deneyime dönüşüyor.

88. The Tree of Life (2011)

88. The Tree of Life (2011)

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

89. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2011)

89. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2011)

Boonme Amca, böbrek yetmezliğinden ölmek üzeredir; taşradaki evine çekilmiş, son günlerini sevdikleri ve akrabalarıyla geçirmektedir. Bir akşam, yemek sofrasında, rahmetli karısıyla oğlunu görür. Boonme, ölmüş yakınlarıyla sohbetleri sayesinde öbür dünya hakkındaki sorularına yanıt bulabilecek midir? 'Büyüyle örülmüş bir şaheser' sözleriyle övülen Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor, metafizik konuların yanı sıra ilkel inançlara ve yeniden doğuşa göndermeler yapsa da aslında şefkat hakkında. Altın Palmiye’yi kazanan bu ilk Tayland filmi, jüri başkanı Tim Burton’a göre 'güzel, tuhaf bir rüya gibi'...

90. The Wolf of Wall Street (2013)

90. The Wolf of Wall Street (2013)

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

91. Lady Bird (2017)

91. Lady Bird (2017)

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanı sıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

92. Mad Max: Fury Road (2015)

92. Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri dönüyor! Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor.

93. The Master (2012)

93. The Master (2012)

Eski donanma subayı Freddie Sutton, tüm dünyayı alt üst eden II. Dünya Savaşı'nda cephede görev aldıktan sonra ülkesine döner. Fakat bundan sonra ne yapacağı, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda kararsızdır. Tam bir boşluğa düşmek üzereyken The Cause tarikatının karizmatik lideri Lancaster Dodd ile tesadüfen tanışır ve ona tutunur. Sutton kısa bir sürede vaazlarıyla meşhur olan Dodd'un sağ kolu olur; başta neyin içine sürüklendiğini tam olarak bilmese de ilerleyen dönemlerde Master'ın önüne dahi geçecektir...

94. Carol (2015)

94. Carol (2015)

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

95. Holy Motors (2012)

95. Holy Motors (2012)

Cesar o gün her sabah yaptığı gibi işe gitmek için elinde çantası, yaşadığı görkemli malikaneden çıkar, beyaz limuzinine doğru yürür. Çevresindeki korumalar ona eşlik ederken, şoförü Celine kendisine kapıyı açar ve yol boyunca o gün tamamlamaları gereken randevularından konuşurlar. Cesar eline yaşlı bir kadın peruğu alıp onu düzeltmeye başlayıncaya dek her şey normal gibi görünmektedir. Peki gerçekten her şey bu kadar normal midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

96. Inside Llewyn Davis (2013)

96. Inside Llewyn Davis (2013)

Yer 1960'lı yılların Amerikası, New York. Manhattan'ın hareketli müzik piyasasında tutunmaya çalışan genç Llewyn Davis, hayatını müzikle kazanmak ve sanatını icra edebilmek için her yolu denemektedir. Halkın önünde saygın bir yere sahip olmak isteyen Davis, bir yandan da şehrin acımasız koşulları altında yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Fakat başını sokabileceği bir evi olmadan eski kız arkadaşı Jean Berkey'in kanepesiyle, kız kardeşinin kendisinden yakınmaları arasında gidip gelir. Dönemin önemli menajerlerinden Bud Grossman'a müziği, plağının bir kopyasını dinletmek tek hedefidir...

97. The Act of Killing (2013)

97. The Act of Killing (2013)

Endonezya'da yaşayan Anwar, 1960'lı yılların başında arkadaşlarıyla karaborsada küçük bir sinema çetesi kurmuştuk bir gençtir. Ne zamanki 1965'te ülkede askeri darbe gerçekleşir, kendi halindeki bu küçük çete bir anda aşırı sağcı bir ölüm makinesine dönüşür. Komünist olarak 'damgalanan' yüzlerce entelektüel insan ve Çinli azınlık, bu grubun darbecilerin desteği ile gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeder. Aradan onlarca yıl geçer, ölen öldüğü ile kalır ve lider Anwar konfor ve huzur içerisinde hayatını sürdürmektedir...

Sinemacı Joshua Oppenheimer'ın yaşanan katliam hakkında bir belgesel yapmak için bölgeye gittiğinde, karşılaştığı bu insanlar nedeniyle şok yaşar. Zira 45 yıl sonra Anwar ve çevresindekiler yaşananları büyük bir soğukkanlılıkla, olayların geçtiği bölgelerde birebir anlatmaktadırlar. Üstelik büyük bir gururla...

98. Certified Copy (2010)

98. Certified Copy (2010)

Toskana’da aşk başka nasıl anlatılır? Aşk yuvası küçük oteller, kafelerde birbirinin gözüne bakan âşıklar... Bir çift gibi görünmeye çalışan bir kadın ve bir erkek... Adam, bir konferansa konuşmacı olarak katılan İngiliz bir yazar; kadın, Fransa’dan gelen bir sanat galerisi sahibi. İşte herhangi bir zaman, herhangi bir yerde, herhangi birinin başına gelebilecek bir öykü...

99. Under the Skin (2013)

99. Under the Skin (2013)

İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

100. Moonlight (2016)

100. Moonlight (2016)

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

101. Nomadland (2020)

101. Nomadland (2020)

Özet: Altmış yaşlarında bir kadın, Büyük Buhran döneminde her şeyini kaybettikten sonra, karavanda yaşayan bir modern zaman göçebesi olarak Amerika'nın batısında bir yolculuğa çıkar. Şimdi bu yeni yaşantısına ayak uydurmak zorundadır.

Oyuncular: Frances McDormand, David Strathairn

Yönetmen: Chloe Zhao

102. The Trial of the Chicago 7 (2020)

102. The Trial of the Chicago 7 (2020)

Özet: Chicago, Illinois'deki 1968 Demokratik Ulusal Kongresi'ndeki ayaklanmayı çevreleyen çeşitli suçlamalardan yargılanan 7 kişinin hikayesini anlatan The Trial of the Chicago 7, çok gerçekçi ve dram yüklü.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Alex Sharp

Yönetmen: Aaron Sorkin

103. Palm Springs (2020)

103. Palm Springs (2020)

Özet: Bir zaman döngüsünde sıkışıp kalan iki düğün misafiri, aynı günü tekrar tekrar yaşamaya başlar. Şimdi bu durumdan kurtulmaya çalışırlarken, gitgide yakınlaşan romantik bir ilişkiye başlamaktadırlar.

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti

Yönetmen: Max Barbakow

104. Emma. (2020)

104. Emma. (2020)

Özet: 1800'lerin İngiltere'sinde, iyi niyetli ama bencil bir genç kadın, sürekli olarak arkadaşlarının aşk hayatlarını burnunu sokmaya başlar. Daha sonra bu durumdan zevk almaya başlayan kadın, insanlarla uğraşırken bir anda kendi derdine düşer.

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Mia Goth

Yönetmen: Autumn de Wilde

105. Dune (2021)

105. Dune (2021)

Özet: Asil bir aile, galaksinin en değerli varlığı üzerinde kontrol için bir savaşa girerken, ailenin varisi karanlık bir geleceğin temsilcileri tarafından rahatsız edilir. Şimdi bu karanlık gücü alt etmeleri gerekmektedir.

Oyuncular: Timothee Chalamet, Zendaya

Yönetmen: Denis Villeneuve

İçeriğin Devamı Aşağıda

106. Reminiscence (2021)

106. Reminiscence (2021)

Özet: Özel zihin dedektifi Nick Bannister, hayatı yeni müşterisi Mae tarafından değiştirildiğinde, geçmişin çekici dünyasında gezinir. Kaybolduktan sonra basit bir dava bir saplantı haline gelir ve onun hakkındaki gerçeği öğrenmek için savaşır.

Oyuncular: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson

Yönetmen: Lisa Joy

107. The Dig (2021)

107. The Dig (2021)

Özet: Bir arkeolog, 1938'de Sutton Hoo'nun tarihsel olarak bir önemli kazısına başlar. Zengin bir kadının isteği üzerine bu kazıyı başlatan arkeolog, bu genç kadınla insanlık tarihini etkileyecek bir keşif yapar.

Oyuncular: Carey Mulligan, Ralph Fiennes

Yönetmen: Simon Stone

108. Black Widow (2021)

108. Black Widow (2021)

Özet: Natasha Romanoff, geçmişiyle bağlantılı tehlikeli bir komplo ortaya çıktığında geçmişinin karanlık kısımlarıyla yüzleşir. Bakalım geçmişin tehlikeli ve karanlık tarafından kurtulabilecek mi?

Oyuncular: Scarlett Johansson, Florence Pugh

Yönetmen: Cate Shortland

109. A Quiet Place 2 (2020)

109. A Quiet Place 2 (2020)

Özet: İlk filmin sonunda yaşananların ardından Abbott ailesi artık dış dünyanın dehşetiyle karşı karşıyadır. Bilinmeyene doğru gitmeye zorlandıklarında, kum yolunun ötesinde gizlenen tek tehdidin sesle avlanan yaratıklar olmadığını anlarlar.

Oyuncular: Emily Blunt, Cillian Murphy

Yönetmen: John Krasinski

110. Licorice Pizza (2021)

110. Licorice Pizza (2021)

Özet: Alana Kane ve Gary Valentine adlı iki gencin arasındaki büyüyen ilk aşkın kıvılcımlarını anlatan Licorice Pizza, 1973 yılının sıcak günlerinde geçiyor. Peki bu aşıklar, ilk aşkın tehlikeli yolculuğunun sınavından geçebilecek mi? 

Oyuncular: Alana Haim, Cooper Hoffman

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

111. Big Bug (2022)

111. Big Bug (2022)

Özet: Bir android ayaklanması, iyi niyetli ev robotlarının kendi güvenlikleri için sahiplerini eve kilitlemesine neden olduğunda, bir grup kavgacı banliyö sakini kendilerini bir arada bulurlar. Şimdi uzun süre beraber durmak zorundadırlar.

Oyuncular: Isabelle Nanty, Claude Perron

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

112. Doctor Strange: Multiverse of Madness (2022)

112. Doctor Strange: Multiverse of Madness (2022)

Özet: Bu devam filminde Doctor Strange, çoklu evrenler arasında seyahat edebilen, kendisinin diğer evren versiyonları da dahil olmak üzere, çoklu evrende milyonları yok etmekle tehdit eden birden fazla tehdide karşı savaşmak için rüyalarından gizemli bir genç kızla birlikte çalışır. 

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams

Yönetmen: Sam Raimi

113. Scream 5 (2022)

113. Scream 5 (2022)

Özet: Woodsboro'da yaşanan bir dizi acımasız cinayet şokundan 25 yıl sonra, yeni bir katil Ghostface maskesini takar ve kasabanın ölümcül geçmişinden sırları diriltmek için bir grup genci hedef almaya başlar.

Oyuncular: Neve Campbell, David Arquette

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

114. The Worst Person in the World (2021)

114. The Worst Person in the World (2021)

Özet: Aşk ve kariyer yolculuğunda yarım yamalak ilerlerken, 30'lu yaşlarına gelmesine rağmen hala hayatta kim olduğunu sorgulayan genç bir kadını konu alan film, Julie'nin hayatından 4 yılı sunuyor.

Oyuncular: Renate Reinsve, Herbert Nordrum

Yönetmen: Joachim Trier

115. Jersey (2022)

115. Jersey (2022)

Özet: Kriket oynamayı bırakan bir kriket oyuncusu 36 yaşına geldiğinde oğullarına yeteneklerini kanıtlamak için kariyerini canlandırmaya karar verir. Peki eski canlı günlerine geri dönebilecek midir?

Oyuncular: Shahid Kapoor, Pankaj Kapur

Yönetmen: Gowtam Tinnanuri

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
10
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın