Görüş Bildir
Haberler
Yolculuk Nereye? Geçtiğimiz Ayların En Çok Yükselen Projelerinden Solana’yı İnceliyoruz

etiket Yolculuk Nereye? Geçtiğimiz Ayların En Çok Yükselen Projelerinden Solana’yı İnceliyoruz

Ali Aydemir
08.09.2021 - 10:30

2017 yılının sonlarında eski Qualcomm, Intel ve Dropbox mühendisleri tarafından kurulan ve geçtiğimiz ay pump'larıyla adını sıkça duyduğumuz Solana'ya odaklanıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Solana (SOL) nedir?

Solana (SOL) nedir?

Solana, dünya için ölçeklenebilir, kullanıcı dostu uygulamalar sağlamak üzere oluşturulmuş merkezi olmayan bir blok zinciridir. Solana (SOL), odak noktası ademi merkeziyetçilik veya güvenlikten ödün vermeden ölçeklenebilirlik sağlamak olan, tek zincirli, yetkilendirilmiş bir Hisse Kanıtı protokolüdür. Solana'nın ölçeklendirme çözümünün özü, tek bir güvenilir zaman kaynağının olmadığı dağıtılmış ağlarda zaman sorununu çözmek için oluşturulmuş, Geçmiş Kanıtı (PoH) adlı merkezi olmayan bir saattir.

Amacı dünyanın finansal sistemlerini demokratikleştirmektir.

Amacı dünyanın finansal sistemlerini demokratikleştirmektir.

PoH, Doğrulanabilir Gecikme İşlevlerini kullanarak, her düğümün SHA256 hesaplamalarıyla yerel olarak zaman damgaları oluşturmasına izin verir. Bu, ağ genelinde zaman damgası yayınlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak genel ağ verimliliğini artırır. Solana'nın misyonu, tüm yüksek büyüme ve yüksek frekanslı blok zinciri uygulamalarını desteklemek ve dünyanın finansal sistemlerini demokratikleştirmektir. 

Kendilerini 'Solana, DeFi, NFT'ler, Web3 ve daha fazlasını kapsayan 400'den fazla projeyle dünyanın en hızlı blok zinciri ve kriptoda en hızlı büyüyen ekosistemdir.' şeklinde tanımlıyorlar.

Peki avantajları nelerdir?

  • Düşük maliyetli: Solana'nın ölçeklenebilirliği, hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için işlemlerin 0,01 ABD dolarından daha az kalmasını sağlar.

  • Hızlı: Solana, 400 milisaniyelik blok süreleri ile tamamen hız ile ilgilidir. Ve ne kadar çok insan kullanırsa, o kadar hızlı olur.

  • Merkeziyetsiz: Solana yalnızca ultra hızlı ve düşük maliyetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sansüre karşı dayanıklıdır. Yani, uygulamaların özgürce çalışması için ağ açık kalacak ve işlemler asla durdurulmayacak.

  • Yüksek performanslı: Yüksek performanslı blok zinciri, yüksek performanslı ekip. Solana, teknolojinin en büyük zorluklarından birini üstleniyor: küresel kabul için blok zincirini ölçeklendirmek.

Yaratıcıları dünya devlerinden!

Yaratıcıları dünya devlerinden!

Apple, İntel, Google, Microsoft, Twitter, Dropbox ve daha fazlası Solana'nın yaratıcılarına ev sahipliği yapmış. Solana'nın yüksek hızı ve düşük ücretleri, sansür direncinden veya güvenlikten ödün vermeden ekosistem büyüdükçe ölçekleniyor.

Büyük şirketlerin tercihi haline gelmeye devam ediyor.

Büyük şirketlerin tercihi haline gelmeye devam ediyor.
  • Metaplex, yalnızca Solana'da mümkün olan özel NFT vitrinleri ve delicesine düşük maliyetli para basma yoluyla içerik oluşturucuların izleyicileriyle doğrudan bir ilişki kurmasını sağlar.

  • Audius, ölçeklenebilirliği ve “savaşta test edilmiş mimarisi” nedeniyle Solana'ya geçmeyi seçti. Solana üzerine inşa etmek Audius topluluğuna 'Audius'un kolaylıkla ölçekleyebileceğine dair güven' veriyor.

  • OKex Block Dream Fund, Solana ekosistemindeki erken aşama girişimlerin yeni pazarlardaki büyüme fırsatlarını belirlemesine ve ticari operasyonlarını Asya-Pasifik bölgesine genişletmesine yardımcı olacak.

  • Bir Circle & Coinbase konsorsiyumu olan Centre, kriptonun en hızlı büyüyen sabit paralarından birini geliştirdi. Şimdi Solana hızında transfer edilebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın