Görüş Bildir
Haberler
YÖKDİL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Sınav Takvimi

YÖKDİL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Sınav Takvimi

Sunay Korkmaz
28.02.2021 - 16:42

YÖKDİL sınavı ÖSYM tarafından 2020 yılında koronavirüs salgını dolayısıyla ertelenmişti. Ertelenen YÖKDİL sınavı 28 Şubat 2021 Pazar günü (bugün), 41 ilde 47 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar YÖKDİL sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar ile ilgili haberimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL/2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz açıklama yapılmadı. 28 Şubat 2021 günü yapılan YÖKDİL/2 sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamadan duyurulacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adayların, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM merkezine başvurması gerekiyor. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılabilir.

YÖKDİL Nedir?

YÖKDİL Nedir?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyordu. Fakat 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor.

Sınav, yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanıyor.

YÖKDİL, sonbahar döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, ilkbahar döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılıyor.

ÖSYM Sınav Takvimi İçin Tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın