Görüş Bildir
Haberler
Yogaya Hemen Başlamanız İçin 10 Sebep

Yogaya Hemen Başlamanız İçin 10 Sebep

Kadınon.com
15.09.2014 - 16:54 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 17:05

Stresi bedenden tamamen uzaklaştıran bu mucize egzersiz hakkında bugüne kadar hiç duymadığınız bilgileri sizin için yazdık. İşte yoganın 10 muhteşem faydası...

Esneklik sağlar

Yoga, vücuda esneklik katan en önemli sporlardan biridir. Kasları açan, omurgayı esneten ve kan dolaşımını hızlandıran bu egzersiz, daha elastik bir vücuda sahip olmanıza destek olur.

Sakatlanma riski çok düşüktür

Eğer uzun mesafe koşusu ya da boks gibi zor sporlar yapıyorsanız, kaslarınızın zarar görmesi ve sakatlanma riskinizin ne kadar yüksek olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak yogada bu gibi sorunlarla karşılaşma riski çok düşüktür. Son derece sakin hareketlerle yapılan bu egzersiz, vücudu yavaş yavaş güçlendirir ve esnetir.

Boyun ağrılarını dindirir

Stres, fiziksel olarak yapılan ters hareketler, bilgisayar başında çalışma ya da telefonla sürekli konuşma boyun kaslarına zarar verebiliyor. Yogadaki 'köprü' gibi pozisyonlar boynu açar ve ağrı oluşmasını engeller.

Vücuttaki tüm stresi atmanıza yardımcı olur

Yoga, vücuttaki stresi atmanıza yardımcı olan en öneli egzersizlerden biridir. Diğer tüm egzersizler gibi vücutta endorfin (mutluluk hormonu) salgılanmasına destek olan yoga, sizi çok fazla yormaz. Egzersiz esnasında kaslarınız rahatlarken, stresten de arınmış olursunuz.

Daha iyi uyumanızı sağlar

Tüm stresi vücuttan uzaklaştıran yoga, uykusuzluk problemini de çözer. Uykusuzluk problemi genellikle sinirli ve stresli olma durumuyla yakından ilgilidir. Yogadaki 'Pranayama' adı verilen nefes egzersizleri, rahatlamanıza yardımcı olur. Bu egzersizler aynı zamanda 'Yogik uyku' olarak da adlandırılır ve tansiyonu düşürür.

Organlarınızın fonksiyonunu iyileştirir

Yoga, kaslarınızı geliştirirek daha iyi hareket etmenizi sağlar, dolaşım sistemini iyileştirir, nefesinizi düzenler, tüm organlarınızın daha iyi çalışmasına destek olur.

Seks hayatını canlandırır

Tüm vücut kaslarınızın çalışmasına ve güçlenmesine yardımcı olan yoga, seks esnasında bacaklarınızı ve bedeninizi daha rahat hareket ettirmenizi sağlar.

Bütçenize zarar vermez

Yoga yapmayı bir kez öğrendikten sonra spor merkezine gitmeye ve para harcamanıza gerek kalmaz. Kısacası yoga egzersizlerine evde de devam edebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey ferah bir oda ve yoga matıdır.

Zihninizi açar

Yoga, zihninizdeki kötü düşüncelerden sizi uzaklaştırır ve daha iyi düşünmenizi sağlar. Yoga ile kafanızın içindeki tüm korkulardan ve sizi yıpratan düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz. Unutmayın, zihin egzersizi vücut egzersizinden çok daha önemlidir.

Yoga aynı zamanda regl öncesi dönemdeki stresi ve hassas dönemi daha iyi geçirmenize destek olur. Yoga eğitmenleri, sinir sistemini iyileştiren, bacak ve beldeki ağrıları önleyen bu egzersizi regl öncesi dönemde mutlaka yapmayı öneriyor.

Açlık krizlerini önler

Egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirdiğinizde beslenmenize de özen göstermeniz gerekir. Düzenli yoga yapmak, size duygusal istekleriniz ve yemek yeme arzunuz hakkında daha bilinçli davranmanızda destek olur. Yoga, duygusal yemek yeme isteğini bastırır ve acıktığınızda daha doğru yiyecekler seçmenize yardımcı olur.

Kaynak: http://www.kadinon.com/diyet/yogaya-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nevzat Işıl

Yoga hakkında verilen bilgilere kesinlikle katılıyorum. Yoga zihin ve bedeni içeren bir pratiktir sağlık ve rahatlamanın gelişimi için kullanılır. Yoganın fa... Devamını Gör

Mavi Penguen

yoga Hinduizm dininin ibadet biçimi arkadaşlar