Görüş Bildir
Haberler
YKS
Adaylar Dikkatle İncelemeli: YKS Kılavuzu Erişime Açıldı

Adaylar Dikkatle İncelemeli: YKS Kılavuzu Erişime Açıldı

FreiGeist
01.08.2018 - 10:12 Son Güncelleme: 01.08.2018 - 10:46

ÖSYM, yaklaşık 2 milyon öğrencinin tercih işlemleri için kullanacağı 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımladı. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini verilen bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. Özellikle 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalı. 

ÖSYM'nin dün açıkladığı YKS sonuçlarının ardından tercih kılavuzu adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin dün açıkladığı YKS sonuçlarının ardından tercih kılavuzu adayların erişimine açıldı.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için tıklayınız.

Adayların merkezi yerleştirme için tercih yapabilecekleri tablolar şöyle 👇

Adayların merkezi yerleştirme için tercih yapabilecekleri tablolar şöyle 👇

Kılavuzda yer alan bilgiye göre, adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek.

  • Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.

  • Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerek. 

  • Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecekler.

  • Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek.

  • Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerek. 

  • Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek.

  • 2018- YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.

Adaylar tercihlerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapacak.

Adaylar tercihlerini  7-14 Ağustos tarihleri arasında yapacak.

Adaylar tercihlerini 7-14 Ağustos arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecek. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
22
10
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Atak

hiçbir şey ifade etmiyor sadece birkaç burs