Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Ek Tercihler İçin Son Gün: YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Nasıl Yapılır?

YKS Ek Tercihler İçin Son Gün: YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Nasıl Yapılır?

YKS tercihleriyle herhangi bir üniversite bölümüne yerleşemeyen öğrencilere, bu seneye mahsus olmak üzere iki ek yerleştirme hakkı tanınacak. YKS 1. ek yerleştirme işlemleri 20 Eylül’de başlamıştı. ÖSYM, YKS ek yerleştirme ile ilgili bugün uyarıda bulundu. Ayrıca YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlanırken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu sene ilk kez uygulanacak olan YKS 2. ek yerleştirme ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Peki, YKS ek yerleştirme için son saat ne zaman? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak, baraj puanları düşecek mi? İşte YKS ek yerleştirme işlemleri ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSYM, bu sabah yayınladığı duyuru ile YKS ek yerleştirme tercihleri yapacak öğrencilere uyarıda bulundu. YKS 1. ek yerleştirme işlemleri bugün sona erecek. Öğrenciler, bugün saat 23.59’a kadar ÖSYM AİS üzerinden YKS ek yerleştirme tercihini yapabilecek.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Üniversite adayları, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da başladı, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM, bu seneye mahsus olmak üzere YKS’de 2. ek yerleştirme işlemi yapılacağını açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile YKS 2. ek yerleştirme işlemleri için şunları söyledi;

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak. İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek. Birinci ek yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı [140, 150) aralığında olan adaylar ile AYT/YDT sınav puanı [170, 180) aralığında olan adayların yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın