Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı? YKS Ek Yerleştirme Baraj Puanı Kaç Olacak?

YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı? YKS Ek Yerleştirme Baraj Puanı Kaç Olacak?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra bu hafta itibariyle üniversite kayıtları da başladı. İlk tercihlerde üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler, ek yerleştirmeleri bekliyor. ÖSYM, bu sene iki ek yerleştirme yapılacağını duyurdu. Üniversite kayıtlarının bitmesiyle birlikte ÖSYM yeniden tercih kılavuzu yayınlayacak ve ek yerleştirmeler başlayacak. Peki, YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? YKS ek yerleştirmede baraj puanı düşecek mi? İşte sosyal medyanın gündeminde YKS ek tercihleri ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS ek tercihleri ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. İlk tercihte yerleşemeyen adaylar, ‘YKS ek yerleştirme başladı mı?’ ve ‘YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?’ sorularına cevap arıyor. Bu yıla özel ek yerleştirmelerde baraj puanları da düşürülecek. İlk ek yerleştirmede baraj puanı değişmeyecek. 2. ek yerleştirmede ise baraj puanlarında değişiklik olacak. İşte YKS ek yerleştirme ile ilgili tüm bilgiler…

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS ek yerleştirme için şunları söyledi;

2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki “Ek Yerleştirme” yapılacak.

1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak.

1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.

1. Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak.

2. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

1. Ek Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı [140, 150) aralığında olan adayların TYT yerleştirme puanları ile AYT sınav puanı [170, 180) aralığında olan adayların AYT yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM, YKS ek yerleştirme tarihlerini henüz duyurmadı. Üniversite kayıtları bugün itibariyle başladı ve 10 Eylül’de sona erecek.

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte bölümlerde kalacak boş kontenjanlara göre YKS ek yerleştirme kılavuzu yayınlanacak.

YKS ek yerleştirmenin eylül ayında yapılması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın