Görüş Bildir
Haberler
YKS Çıkış Saatleri: YKS Kaçta Bitiyor? TYT, AYT ve YDT Sınavları Kaç Dakika Sürecek?

YKS Çıkış Saatleri: YKS Kaçta Bitiyor? TYT, AYT ve YDT Sınavları Kaç Dakika Sürecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının başlamasına  oldukça kısa bir zaman kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek YKS'de milyonlarca öğrenci ter dökecek. Başta öğrenciler ve veliler heyecan dolu sınavın ne zaman başlayıp, biteceğini öğrenmek istiyor. Peki YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS kaçta bitiyor, saat kaçta?

Tüm detayları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayınladığı 2023 sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM)  yayınladığı 2023 sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün başladı.

Üniversiteye girmek için ellerinden geleni yapmaya çalışacak olan milyonlarca öğrenci, YKS'ye dakikalar kala araştırmalarına devam ediyor. 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan YKS, 3 ayrı oturumda düzenlenecek.

YKS Kaçta Başlayacak? YKS Kaçta Bitecek, Kaç Dakika?

YKS Kaçta Başlayacak? YKS Kaçta Bitecek, Kaç Dakika?

Birinci oturum Temel Yeterlilik Testi yani TYT, 17 Haziran Cumartesi günü saatler 10.15'i gösterdiğinde başlayacak. 165 dakika süre verilecek olan sınav 13.00'te sona erecek.

İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sonra tamamlanacak. 

Üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT), 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 17.45'te sona erecek.

YKS'de Kaç Soru Var?

YKS'de Kaç Soru Var?

YTY'de adaylar, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri'nden 120 soru ile karşılacak.

AYT sınavında adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk kitapçık verilecek.

YDT'de ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak 120 dakikalık sınavda, adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait 80 soruluk kitapçık verilecek.

YKS'de Kapılar Kaçta Açılacak? YKS Okula Giriş Saatleri Kaç?

YKS'de Kapılar Kaçta Açılacak? YKS Okula Giriş Saatleri Kaç?

3 milyon 527 bin 463 üniversite eğitimi almak isteyen adayın başvuruda bulunduğu sınavdan önce okullarda hazır olunmalı. 

Adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00'dan sonra, YDT için 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın