Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS 2.Ek Tercih (Yerleştirme) Sonuçları Açıklandı Mı, Ne Zaman Açıklanacak?

YKS 2.Ek Tercih (Yerleştirme) Sonuçları Açıklandı Mı, Ne Zaman Açıklanacak?

dila bahar
21.10.2021 - 15:33

Üniversite sınavlarının bu seneki zorluk oranı nedeniyle baraj puanı 140'a kadar düşürülmüş ve ikinci yerleştirmeler bu doğrultuda gerçekleşmişti. İlk yerleştirmede herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar, YKS 2. ek tercih ile yerleşebiliyor. Adaylar, yaptıkları 2. ek tercihlerin, yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekliyor. Peki, YKS 2. ek tercih (yerleştirme) sonuçları açıklandı mı? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS 2.ek yerleştirme sonuçlarını merak eden öğrenciler için geri sayım başladı. ÖSYM, bu seneye mahsus olmak üzere YKS'de 2. ek yerleştirme başvurularını almıştı. Başvurularını tamamlayan adaylar, 'YKS 2. ek yerleştirme sonuçları' sorusuna cevap arıyor. İşte ÖSYM'nin YKS 2. ek yerleştirme ile ilgili tüm detaylar...

YKS 2. Ek Yerleştirmede Baraj Puanları Düşürüldü!

YKS 2. Ek Yerleştirmede Baraj Puanları Düşürüldü!

Üniversite sınavından 140 puan alan adaylar, ikinci ek yerleştirme aşamasında tercihlerini yaptılar. YK 2.ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını merakla bekleyen adaylar, boş kalan kontenjanlara göre tercihlerini gerçekleştirdiler. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün 140 puan alanların tercih sürecine ilişkin daha öncesinde '2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak. 1'inci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 150, Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak açıklamasında bulunmuştu.

YKS 2. Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS 2. Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM, başvuruları tamamlanan YKS 2. ek tercih başvurularını geçtiğimiz günlerde tamamladı. YKS 2. ek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz duyurulmadı. Ancak sonuçların ekim ayı itibariyle açıklanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın