Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS 2. Ek Tercih Tarihleri Açıklandı, 3.Ek Tercihler Ne Zaman 2021? YKS 140 Puan Tercihleri Ne Zaman?

YKS 2. Ek Tercih Tarihleri Açıklandı, 3.Ek Tercihler Ne Zaman 2021? YKS 140 Puan Tercihleri Ne Zaman?

Yükseköğretim kurumlarında eğitim görmek isteyen ancak ilk tercihlerde herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar şimdilerde YKS 2. Ek tercih başvuru tarihleri ve kılavuzu için gözünü ÖSYM’den gelecek son dakika açıklamasına çevirdi. Peki, YKS 2. ek tercih ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

YKS 2.ek tercihler ve 3.ek yerleştirme, üniversite eğitimi almak isteyen bireyler tarafından yakından takip ediliyor. YKS barajından bu sene bir değişiklik yapıldı ve 140 puan üzeri alan adaylar tercih yapabilecekler. YKS 140 puan barajını geçenler ise YKS 2.VE 3.ek tercihleri bekliyorlar. YKS 2. ek tercih tarihleri belli oldu. Peki YKS 2.ek tercih ne zaman ve nasıl yapılacak, 3.ek tercih kılavuzu yayımlandı mı 2021?

YKS 2. Ek Tercih Ne Zaman Yapılacak?

YKS 2. Ek Tercih Ne Zaman Yapılacak?

YKS ek tercihleri 14 Ekim ve 18 Ekim tarihleri aralığında yapılacak. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapıldı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 'Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.' dedi.

YKS İkinci Ek Yerleştirmede Kimler Tercih Yapabilecektir?

YKS İkinci Ek Yerleştirmede Kimler Tercih Yapabilecektir?

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ayrıca, özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adaylar da İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapabileceklerdir.

2021-YKS merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapamayacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın