Görüş Bildir
Haberler
Derviş Zaim Yıllar Sonra Sanem Çelik'le Filmi Çekti

Derviş Zaim Yıllar Sonra Sanem Çelik'le Filmi Çekti

Yıllar Sonra Yeniden

Yıllar önce Amerika'ya yarleşen Sanem Çelik, Türkiye'ye usta yönetmenin teklifi üzerine apar topar yurda döndü ve kamera karşısına geçti.

Yapımcılığını Marathon Film'in üstlendiği Balık adlı uzun metrajlı sinema filminin sonbahar aylarında gerçekleştirilmesi planlanan çekimlerine başlandı. Yazar ve yönetmenliğini Derviş Zaim'in üstlendiği Balık filminin başrollerinde Bülent İnal ve Sanem Çelik yer alıyor. TC Kültür Turizm Bakanlığı, Sarten AŞ. ve Nilüfer Belediyesi'nin ana destekleriyle çekilen Balık, Derviş Zaim'in sekizinci filmi olma özelliğini taşıyor. Bursa'da ve Bursa'ya bağlı Uluabat gölü kıyısındaki Gölyazı Köyü'nde başlayan sonbahar çekimlerinin sona ermesinden sonra yine aynı bölgede ve İstanbul'da kışın yapılması planlanan çekimlerle yapım sürecinin devam edeceği belirtiliyor. Uzun bir aradan sonra ilk kez bir sinema filmi projesinde yern alan Sanem Çelik, filmle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İşte yeniden sinemaya dönen Çelik'in filmle ilgili söyledikleri...

Senaryoyu okuduğunuzda ne hissettiniz?

Bir çırpıda okudum ve etkilendim. Bu, yıllar sonra hediye gibi gelen bir Derviş Zaim senaryosu ve kendisiyle tekrar çalışma fırsatı beni çok heyecanlandırdı, yüreklendirdi. Türkiye'ye gelmek için hazırlıklar içerisindeydim; ancak bu kadar çabuk ve bir Zaim filmiyle tekliften tam iki hafta sonra kendimi çekimlerde bulmak rüya gibiydi gerçekten.

Sizi bu filmin içinde olmaya iten fikir ya da his neydi? Zaim filmini reddetmek delilik olurdu. Onunla ikinci kez çalışma şansını yakalamış olmak kaçırılmaz bir fırsattı. Evet deme zevkini ve oyunculuk derinliğini yaşatacak bir kapı açmış olduğunu zaten okumadan biliyordum. ‘İşte' dedim; ‘Beklediğim, özlediğim, inandığım budur'.

Oynadığınız rolün sizi çeken özelliği ne oldu?

Koşullara rağmen, içgüdülerinin ve hayallerinin peşinden giden, doğaya saygı gösterilmesi gerektiğine dair kendi yaşamından haklı sebeplerle sesini yükseltmeye cesaret edebilen, inançlarının arkasında durabilen bir karakter Filiz. Negatif çekimin doruklarda olduğu bu gerçek zamanda, pozitif duruşun simgesi diyebileceğim özelliğidir beni çeken, bana benzeyen.

Derviş Zaim'le çalışmak ders gibidir. Bazen bildiğine yenilikler katar, bazen bilmediklerinle beslenir, tazelenirsin. Oyuncularından kamera arkasına, huzurlu, güler yüzlü, eğitimli, çoğunluğu genç sinemacılardan oluşan ve en önemlisi egosunu evinde bırakmış, çağdaş, barışçı, ilerici, sabırlı, dost bir ekip kurulmuş. Bu sayede, bir sanat filminin parçası olmanın keyfini çıkarttığımıza inanıyorum.

Derviş Zaim'in filmi çekerken yaklaşımı ne oldu? Onunla ikinci kez çalışmanızı sağlayan özelliği nedir?

Her zaman oyuncusuna sonsuz olanaklar sağlayan, müthiş dinleyici, saygılı, sakin, espirili yapısına yani dengesine, kendini ve ne istediğini bilen, aramaktan vazgeçmeyen anlayışına hayran kalmışımdır. Bana daima öğreten, yol gösteren, sorularıma, meraklarıma, arayışlarıma, yılmadan yorulmadan cevaplar veren bir dost, bir baba, bir sabır taşıdır. Varlığı şansımdır.

Hayatınızdaki değişim ve gelişimler oyunculuk anlayışınıza ve bu filme nasıl yansıdı sizce?

Yaşam, bitmeyen bir okul bir oyuncu için. Zaman yine ve yeniden hayatı, kendini ve haliyle insanı anlamanı, daha da tanımanı sağlayan bir yolculuk. Sanırım ve dilerim bunlar kalbimden bedenime, ruhumdan sesime, tecrübelerimden çizgilerime, perdeye yansıyıp bir hal, bir duruş yaratmadan geçmiyorlardır.

HT MAGAZİN

Kaynak: http://magazin.haberturk.com/ozel-rop...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0