Görüş Bildir
Haberler
Yılın İlk 6 Ayında 153 Kadın Öldürüldü

Yılın İlk 6 Ayında 153 Kadın Öldürüldü

ATKN
03.07.2016 - 21:50 Son Güncelleme: 04.07.2016 - 00:02

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre haziran ayında 15, yılın ilk 6 ayında ise 153 kadın öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın cinayetleri ile ilgili haziran ayı raporunu paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2016'nın ilk 6 ayında 153, sadece haziran ayında ise 15 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Yıllara oranla son 2 yılda kadın cinayetlerinin ciddi artış gösterdiği belirtilen raporda, 2010 ile 2015 yılları arasında 1345 kadının öldürüldüğü paylaşıldı.

Hükümetin eleştiri ile tepki çeken çeşitli açıklamalarının sürdürüldüğü ve bu yöndeki politikaların cinsel şiddeti mayıs ayına göre 2 kart artırmasına sebep olduğu belirtilen rapordan öne çıkanlar şu şekilde:

  • 'Kadınlar polis, öğretmeni, babası, akrabası, iş arkadaşı, muavin tarafından; okulda, iş yerinde, parkta, hastanede, evinde, otobüste bulundukları her alanda cinsel şiddete maruz kalıyor. 

  • ENSAR’ı aklatmak yetmezmiş gibi Manisa’da yaz okulunu açabilmek için türlü yollara başvurmaları çocukların istismarına bir yenisini ekliyor, çocukların ölümüne yol açıyor. Bu ay Yalova’da 12 yaşındaki Gizem tacize direndiği için öldürüldü.

  • Cinsel şiddet artış gösterirken, toplumun buna tepkisi de büyüyor. Cinsel şiddetin yok sayılması ispatlanamaz kılınması toplumda çareleri tüketmiyor. İş arkadaşı tarafından sürekli tacize uğrayan kadın çalıştığı yere kamera koyduruyor tacizi bu şekilde ispatlıyor, aileler öğretmenler öğrencilerine sahip çıkıyor, otobüste bir kez daha cinsel şiddetin yaşanmasını halk engelliyor, kadınlar tacize tecavüze direniyor, soruşturma başlatılıyor, sosyal ağda duyuruluyor.

Kadınların %60’ı kocası ve erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Kadınların %60’ı kocası ve erkek arkadaşı tarafından öldürüldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ay öldürülen kadınların %50’si hem evli hem de çocuklu. Kadınların kendi hayatları hakkında karar vermek istedikleri için öldürüldüğü bu ayki verilerle bir kez daha karşımıza çıktı. 19 çocuk annesiz kaldı. Kadınların %50’si ilişkisini sonlandırmak, kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürüldü. Kadınların %60’ı kocası, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.

Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller

Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller

Haziran ayında kadınların %55’i silahla öldürüldü. 

Kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller olan İstanbul, Adana, Muğla, Kocaeli, Manisa illerinde bu ay 2'şer kadın öldürüldü. Öldürülen kadın kardeşlerimizin %100’ünün devlet tarafından korunup korunmadığı tespit edilemiyor.

2010-2015 yılları arasında 1345 kadın öldürüldü

2010-2015 yılları arasında 1345 kadın öldürüldü

2016 yılının ilk yarısında 153 kadın kardeşimiz öldürüldü. 2010-2015 yılları arasında 1345 kadın kardeşimizi kaybettik.'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Aaaa haklılar öldürmekte tabiki lan kadın ilişkiyi bitirebilir mi lan he bitirebilir mi? Çükü varmı lan onun? O sikebiliyormu lan? Evinde oturacak erkeğine y... Devamını Gör

say MA name gal

Woaw hangi magara are yu come firom?

Pasif Kullanıcı

Dile bile kolay değil 153 kadın,bin küsür kadın...Biz söylemeye utanıyoruz koruyamadık kollayamadık diye,sen vurmaya,şiddet uygulamaya,hayatına son vermeye n... Devamını Gör

Luna

Gıkı çıkmasa yemeği önüme geç koydu der yine öldürür. Zihniyet pis, akıl fukara, psikoloji bozuk olunca öldürecek bir neden yaratırlar.

Pasif Kullanıcı

içim parçalanıyo içim.. nice özgecanlar gitti.. gurur tablomuza bakın(!)