Görüş Bildir
Haberler
Yıldız Holding'den Türkiye Tarihinin En Büyük Satın Alması

Yıldız Holding'den Türkiye Tarihinin En Büyük Satın Alması

Batuhan
03.11.2014 - 17:04

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın aldı. 3 milyar dolarlık işlemle Türkiye tarihinin en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın aldı. Yapılan açıklamada bu satın alma ile Yıldız Holding’in dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldiği kaydedildi.

United Biscuits’in Avrupa’da 11, Nijerya, Suudi Arabistan ve Hindistan’da da birer olmak üzere toplam 14 fabrikası, 7.171 çalışanı var. Şirket geçen yıl 1,1 milyar sterlin satış yaptı. Şirket ayrıca İngiltere bisküvi pazarının yüzde 25’ine de hakim konumda. Ancak son yıllarda büyümekte zorlanan şirketin 2013’te karı bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,4 gerilemişti.

The Wall Street Journal’a bilgi veren kaynaklar United Biscuits’i yaklaşık 2 milyar sterline (7 milyar lira) aldığını kaydediyor.

United Biscuits’i almak için Ülkjer ile birlikte Ontario Teachers Pension Plan’in sahip olduğu Burton’s Biscuits ile ABD’nin tahıl ve meze üreticisi Kellogg da yer aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker her zaman en iyi yaptığı işe odaklandığını, büyüme politikalarında da bu stratejiden şaşmadıklarını kaydederek şöyle devam konuştu:

“Bizim ana işimiz gıda. Yaptığımız tüm yatırımlar bu alanda dünyada söz sahibi olma doğrultusunda gerçekleştirildi. Godiva ve DeMet’s aynı strateji çerçevesinde yaptığımız iki önemli yatırım oldu. United Biscuits de bu noktada iyi bir fırsattı. Biz de bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu büyüklükte bir satın alımı sadece Yıldız Holding için değil, ülkemiz için de önemli bir kazanç olarak görüyorum. Aynı şekilde United Biscuits’in de bu hissedar değişiminden çok faydalanacağını düşünüyorum. Zira şirketin daha az kuvvetli olduğu pazarlarda Yıldız Holding daha kuvvetli olduğu gibi, bazı ürünlerde sınai know-how üstünlüğümüz de var.”

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1118...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
0
0
0
0
0